Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pinnacle

    nagyúr

    válasz kali #77515 üzenetére

    Ha valaki mostanában kap refurbished készüléket, legyen szíves megkéredzeni. Van egy pár érdekes dolog, amit pláne nem írtak bele a Jótállási jegybe.

    2. Kellékszavatosság

    6:159. § [Kellékszavatossági jogok]

    (1) Olyan szerződés alapján, amelyben a felek kölcsönös szolgáltatásokkal tartoznak, a kötelezett a hibás teljesítésért kellékszavatossággal tartozik.

    (2) Kellékszavatossági igénye alapján a jogosult választása szerint

    a) kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet; vagy

    b) az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének a (4) bekezdés szerinti feltételekkel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.

    (3) Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák