Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Shyciii

    veterán

    válasz Aszpirin #297807 üzenetére

    Direkt megnéztem, van finn Siri. Na mondj még valamit, ami csak kicsit is hasonlít a finn-re, és tudja a Siri - a legközelebbi az észt lenne, de azt (tudtommal) nem "támogatja". Namost, menyien is vannak a finnek (elárulom: az egész uráli nyelvcsaládban messze a magyart beszélik a legtöbben).

    Most voltam Norvágiában. Hibás megközelítés, hogy egy országban mennyien laknak, és ahhoz hasonlítani a támogatást, és nyelvcsaládot nézni. Finnek és említett svédek jó példa. Pl egy Norvég simán megérti a Svédeket, Finneket és vice versa. Mondjuk pont a Finnek a Svédeket már nem értik meg olyan könnyen de nem olyan tragédia, mint mondjuk Magyaroknak Finneket megérteni...Szal ezért is van az, hogy ha már Skandinávok említve lettek, akkor miért vannak ők támogatva, "leprogramozva".
    A másik, hogy óvatosan dobáljunk a számokkal, hogy Magyarország létszáma mennyi, mert abból a tényleges magyar egyre kevesebb, de évekkel ezelőtt, sőt évtizedekkel ezelőtt is sokféle népcsoport élt itt, és él most is: szláv népcsoportúak pl, de van sváb is, román stb. Tehát a kifejezetten magyar nyelvet használóak azért nem annyian vannak, mint amit a Wikipédián, vagy a tankönyvekben láthatunk.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák