Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz burasu4 #128283 üzenetére

    nem teljesen új, hanem cserélt felújított (refurbished) készülék lehet, aminél közben érvényesítették a rendszerben a kicserélés miatt adott +3 hónap jótállást.
    ez a 3 hónap helyett újabb egy év lehetne, ha a készülékhez adott lenne a szükséges papír, mert a telenor megfelelő forgalmazónak számít adott tekintetben.

    Noá; ne az apple ügyfélszolgálattal foglalkozz, mert úgy kezelik - lásd fent -, de ha beviszed a kicserélésről szóló munkalapot a telekomhoz, akkor azzal tudod ott intézni az újabb egy évet.

    ajánlott olvasmány; link (linkelhetnék jogszabályokat, illetve meg is tettem már sokszor, de ez közérthetőbben van megfogalmazva.)

    Bármilyen okból a hibás készülék helyett egy új készüléket adnak, újra indul-e a garanciaidő?

    A szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje a dolognak vagy jelentősebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.

    Ilyen esetekben a kötelező jótállási idő egy éves időtartama, illetőleg a szavatossági jogok gyakorlására nyitvaálló két (adott esetben három) éves határideje a kicserélés (az új termék átadásának) napjától újraindul a teljes termék vonatkozásában.

    fontos megjegyezni, hogy ez csak akkor érvényesíthető, ha olyan készülékről van szó, amire vonatkozik a hazai jogi szabályozás, tehát megfelelő forrásból származik...stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák