Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jeffo

    tag

    A hétvégén hatalmasat csalódtam az Invitel-ben.
    Nem gondoltam volna, hogy képesek hagyni az embert közel 3 napig internet nélkül.

    Ugyanis későn jelentettem be a net problémát, amiről már írogattam itt az utóbbi 2 hétben. Péntek estére teljesen elszállt az internet. Egyfolytában villogott a Link feliratnál a led, tehát nem találta a központot, bár először modemhibára gyanakodtam, de szombaton szereztem egy másik modemet, és annál meg fel se gyulladt az adsl link lámpa. De a 2. modem az biztosan jó volt, így felhívtam újból a 1445-ön az ügyfélszolgálatot, hivatkoztam rá, hogy egy újabb modemmel sem jó a net, így valószínűleg a központtal lehet valami, és hogy a csatlakozásnál ugyanazt a hibakódot kapom. Erre azt a választ kaptam, hogy a hibakód jelenthet bármit, akár modemhibát, a splitter hibáját és a központ hibáját is, és hogy továbbra is csak azt tudják vállalni, hogy hétfőn lesz javítva a hiba, ahogyan péntek este is mondták, mert hétvégén nem dolgoznak a szerelők.

    Ez nekem nagyon új dolog, hogy lehet az, hogy nem dolgoznak a szerelők, hiszen sok éve még szombati napon kötötték be a netet, és egyszer szintén szombaton jöttek ki modemcsere miatt. Szóval most már úgy áll a dolog, hogy új előfizető miatt akármikor kijöhetnek, de a meglévőket szinte semmibe veszik. Pedig elvárnám, hogy javítsák 1 napon belül, erre kínlódhattam egész hétvégén, még a tv műsort se tudtam megnézni neten, volt ugyan tv újság, de az nem ugyanaz, meg abban nincs benne minden csatorna, és van hogy lespórolják a hajnali és az éjjeli időpontokat. Amit tudtam böngésző cache-ből kimentettem, de az nem valami sok volt.

    Nem néztem utána a szerződésnek, de nincs véletlenül olyan, hogy kellene mondjuk cserekészülék gyanánt akár ilyen mobil netet adni, ha több napig nem tudják a net szolgáltatást helyreállítani?
    1-2 éve rá akartak beszélni mobilnetre, még a Telenor névváltás előtt, most szidtam magam, miért nem mentem bele, lett volna tartaléknak az, bár akkor elég gyanúsan és túlságosan rábeszélően mondták az infókat, és mikor nem fogadtuk el, végül akartak valami plusz hűség kedvezményt adni, de mivel édesapám, akinek a nevén van a vonal és a net előfizetés, már elmúlt 60 éves, így mégsem járt a kedvezmény.

    Most gondolkozom, hogy nézni kéne valami olcsó mobilnetet, vagy valami praktikumosat, asszem van ilyen, nehogy megismétlődjön a hétvégi eset, nem bírnám ki még egyszer.
    Nem a letöltögetés hiánya zavart, hanem alapvető infókat akartam volna netről megnézni, mint pl. tv újság, vagy akármi más után tájékozódni, és korlátozva éreztem magam, mintha megfosztottak volna valami alapvető jogtól. Bár nem tudom, hogy kimondja-e a törvény az újabb módosítások, jogszabályok szerint, hogy mindenkinek van joga nethez, tehát e kapcsán nem kéne korlátozni, ill. ha már megvan az előfizetés, akkor kéne azért szinte egyfolytában szolgáltatni.

    Nem vertem ki a balhét náluk, mert nem volt kedvem, ill. mondhattam volna valamit az embernek, aki hívott ma délelőtt, hogy elhárították a hibát, de épp buszon voltam, ott meg nem akartam, hogy mások hallják. Végül hétfőn délelőtt 10 óra körül jött helyre az internet, és aki visszajelzett az Inviteltől, az is azt mondta, hogy a központban volt hiba.

    Ja még annyit, hogy próbáltam egy szerelőt is hívni szombaton, mert épp sikerült előkeríteni a számát, aki anno bekötötte a netet nálunk, de csak a feleségét értem el, az meg azt mondta, hogy péntek délutántól szabadságon van, és még ezen a héten is végig.
    Tehát elképzelhető, hogy ő volt beosztva a környékünkre, és emiatt nem tudtak mást keríteni. Ez azért már eléggé gáz, csak kéne lennie szerelőnek pár településsel arrébb, aki ráért volna... Szombat délelőtt azért nem olyan húzós időpont, a jobb boltok is nyitva vannak akkor. Na, gondolom, ha céges előfizetésem lett volna, akkor talán jobb esélyem lett volna, hogy csinálnak valamit.

    Kérem, akinek volt hasonló tapasztalata, írja meg, lehet-e tenni ez ellen valamit, vagy hogyan kellene fellépnem, mit kellene mondanom a 1445-ön, hogy tényleg csináljanak valamit. Most már utólag nem hiszem, hogy fogok panaszkodni, de ha legközelebb lesz ilyen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák