Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz kisspista #9727 üzenetére

    "Az autós töltőnek a teljesítményhez semmi köze!!! A GPS modul teljesítménye, a CPU igényt és memóriahasználatot veszi igénybe nagyon."

    Úgy látom nem érted a lényeget. Megpróbálom szájbarágósan. :))

    Szóval úgy jött az autós töltő a képbe, hogy az A-GPS lényege az, hogy alacsony fogyasztású eszköz. Cserébe viszont buta, ezért van szüksége a kiegészítő adatokra. Namost azért készítették alacsony fogyasztásúra, hogy a kisteljesítményű akkumulátorokkal szerelt okostelefonok (PDA + telefon + egyebek) relatív hosszú ideig álljanak készenlétben, illetve sokáig lehessen velük telefonálni. És figyelj, mert most jön az autós töltő! Egy kimondottan navigációhoz kifejleszett PNA vagy PDA (mint a Mio180 volt) esetében szinte semmi jelentősége a fogyasztásnak, mert jellemzően nem a saját akkujukról mennek, hanem az autós töltőről. Tehát ilyen PDA-kban nyugodtan alakalmazhatnak nagyobb fogyasztású, nem A-GPS vevőket! Ezért cserébe kiegészítő állomány nélkül is aránylag gyorsan fognak GPS fix-et.

    Azt hogy a többit nem érted, már nem is kívánok rá reagálni, az legyen a magánügyed. De ez egy nyilvános fórum, és ha sokan azt hiszik, hogy csak okosakat írsz, és az valóban úgy is van, akkor ezt nevezik megtévesztésnek. És ez nem szép dolog! :DD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák