Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz Chessmaster #1025 üzenetére

    Tessék, egy remek ötlet.

    Én ugyan nem ismerek ilyen (free) alkalmazást, de ha valakinek van ötlete, az szóljon és a következő dashboard-ba bekerül a cucc.

    Más: a beméréssel kapcslatban:

    Mivel a telefonnak multi-poláris antennája van, és a tornyok egzakt helyét ugye az ügyfél nem tudhatja (a szolgáltatók ezt amúgy is vállalati titokként kezelik), így mit sem ér azzal, hogy tudja a site ID-jét, mert nem tudja meg, hogy merre van. Naív dolog azt hinni, hogy ha a modem valamelyik részét irányba fordítja az ember, akkor a torony feltétlenül arra van, és ez megtévesztő eredményekhez vezethet.

    Másik dolog: Grahammel eltökélt célunk, hogy a jelenleg csak térerősséget mutató sáv mellé kerüljön még egy, amely a jelminőséget (esetünkben ez a BER, vagyis Bit Error Rate lesz) mutassa. Ugyanis egy rádiós hálózatban nem minden a térerő, legalább ilyen fontos a jelminőség is. Például lehet baromi erős a jelerő egy speciális reflexió miatt egy sarokban, de mivel több irányból verődő jelet kap a modem, a jelminősége már jóval gyengébb lesz. Igazából egy aranyközéputat kellene belőni. A probléma csak az, hogy a huawei modemek a megfelelő AT parancsra nem adják vissza a BER-t, csak a jelerőt (a két értéket egy parancs hatására kellene megkapnunk, de BER helyett csak 99-et (vagyis Nincs Adat üzenetet) kapunk.

    Chessmaster: örülök, hogy elégedett vagy egyébként a szolgáltatással. Valóban: vastag falú régi bérházakban lehetnek problémák a jelszinttel, pedig Budapesten rengeteg a 3g-s site. Gondolom ahogy kimész az udvarra, vagy a ház elé, egyből normalizálódik a hylzet.

    Amúgy: "-93 és -105 dBm között van" Azért a két érték között elég nagy a különbség ám. Ha -90dBm környékére be tudnád lőni a modem helyét, az már egy stabil kapcsolat lesz.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák