- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz Dluinet #27150 üzenetére
Az igaz, de legalább a többi közlekedőt nem zavarja, ha csak a refi mellett ég a ködös.
@qdak : Mondjuk olyat, ami 12V-ról kapcsol, kibír 15V-t (14 körüli a töltés az autóban), és elbírják az érintkezői a fentebb kiszámolt áramot.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
vodkaboy22
addikt
válasz Dluinet #28733 üzenetére
Hehe csak halkan súgom, meg hogy lézersugaras mikrohegesztésessel csináltam pár RCA végű kábel jó vezetékkel magamnak Utána járva van ilyen cég ami ilyen hi-fi kábelt gyárt a legolcsóbb termékük 499Euro... muhahah eladok fele áron 100db-ot és meg van lézersugaras berendezés komplett ára ez ám a biznisz...
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Kernel
nagyúr
válasz Dluinet #42326 üzenetére
eBay-en van például az ST3PF off delay timer relé. Amit linkeltem, 220 V / 10 perc, de többféle is található belőle.
Pontosan nem tudom, milyen megoldás van a belsejében, hogy 10 percig is zárva tud tartani, külső energiaforrás nélkül, de az alábbiak arra utalnak:
http://davelers.com/Workshop/Blog/
http://www.the12volt.com/installbay/forum_posts.asp?TID=135054
http://waterheatertimer.org/How-to-wire-Dayton-Off-Delay-Timer.html
Utóbbi linken egy kicsit lejjebb kell görgetni az ST3PF-ig.
Az elvi problémát az jelenti számomra legalábbis, hogy ha elképzelünk benne egy tárolókapacitást, azt egy relé tekercse elég hamar le tudná szipkázni. Hacsak nem bistabil relé, ami a tartáshoz nem igényel energiát, csak az átbillentéshez.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Dluinet #42331 üzenetére
A linkelt leírások egyáltalán nem erről szólnak. Egyértelműen arról szólnak, hogy a tekercsre adok meghúzófeszültséget, ettől a relé átbillen.
Utána a feszültséget leveszem a tekercsről, de a relé nem billen vissza, csak a beállított időzítés elteltével.
Kivéve, ha a 3-4 Reset pontokat összekötöm, mert akkor rögtön visszabillen alaphelyzetbe (ezt mondjuk máshol olvastam, nem az előbbi linkeken).
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
mezis
félisten
válasz Dluinet #42326 üzenetére
Üdv.!
Régóta szeretnék egy hasonló áramkört találni. Olyan elképzelésem van, hogy fényre bekapcsol és amíg fény van, addig bekapcsolva is marad. Aztán a fény kihunyta után x perc múlva kikapcsol.
Fény helyett vezérelhetne akár a 230 V vagy annak "gyengített" értéke.Olyan bonyolult dolog ez ? Nincs rá kereslet ?
(Az ajánlott szerkezetnél hiányolom az időtartam állítási lehetőséget.)
[ Szerkesztve ]
mezis
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest