Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dave0825

    őstag

    Heló mindenkinek! Volt egy olyan problémám, ki is írtam ide, és sikerült is megoldanunk, hogy vettem ebay-ről egy ledes indexekhez való relét, és mind a 4 villogott a motoron, és nem aludt el. A "nem elalvásra" meglett a megoldás, ellenállást kellett párhuzamosan bekötnöm, most működik. Arra viszont, hogy miért villogott mind a 4 egyszerre tegnap jöttem rá: mivel index-visszajelző is van a motoron, abba meg égő van, az zavar be, ha kiveszem, tökéletesen villog úgy, ahogy kell.
    A kérdésem az lenne, hogy hogy oldható meg, hogy az égő is működjön ledes indexekhez való relével?? Próbáltam sorban és párhuzamosan is kicsi és nagy ellenállásokat rákötni az égőre, de egyikkel sem lett jó (vagy ugyanúgy villogott mind a 4, vagy egyáltalán semmi, vagy csak az égő nem..)
    Próbáltam, hogy ledet teszek az égő helyére, viszont úgy valahogy azért nem jó, mert ha pl. jobbra teszem ki, akkor működik, villog, ha balra, akkor nem, mert akkor megfordul a polaritás (valahogy). Szóval mindenképp a gyári égő a megoldás, hacsak nem lehetne megoldani, hogy a led fordítva bekötve is működjön. (Amire van esély, bár nem nagyon vagyok otthon a dologban, de múltkor használtam ilyen visszajelzőt egy gyárban, és annak mindegy volt, hogy a 24V-os tápra melyik polaritást hova kötöm.)

    Kernel, body007 ötletetek? Múltkor is Ti segítettetek, és sikerült is megoldani :) De mástól is várok megoldást :)

    [ Szerkesztve ]

    Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

Új hozzászólás Aktív témák