Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    válasz funkmester #98064 üzenetére

    Magnum Mf-Pm 160, opamp cserélve, tuningolva (angol darab). Nuprime HD AVA USB-DAC-ja foobarral használva. Chord Silver Usb kábel, IC Wireworld Platinum Micro, Kondo KSL2, hf kábel Taralabs bi-wire Prism2 (dobozon belül is), tápkábelek Taralabs Prismből gyártva, hf doboz Canton GLE 490.2 Scan Speak magassugárzóval, Jantzen alkatrészek a váltón, paneltelenitve. A többi apróságot nem sorolom.
    stellaz: A hifizés nincs túl misztifikálva. Amiről te beszélsz az csak zenehallgatás bármiből, ami jobb a Sokolrádiónál. Legyen mély meg legyen hangos, meg szóljon a kutya nyakörvéről is. A Grande Utopia sem hifi, csak egy eszköz. A Krell, az Uher, a semmi nem HIFI, csak tárgyak, eszközök. A felsorolt rendszerem jobban szól a többmilliósnál, s még nem végeztem az átalakitással, nem hoztam ki belőle mindent, de bármikor búszkén vállalnám a hangját. Amig nem cserélgetted a dugókat a hf kábelen, vagy az IC-n addig nem volt jó rendszered. S én ezen felül vagyok, hosszan mesélhetnék..most pl az rca dugókat akarom kiiktatni, mert a hangjuk azoknak is befolyásol mindent, ahogy a hf kábelen is.
    Nem hifizés össze dugdosni mindent mindennel, oszt jóvan. Sokan ezért cserélgetik a rendszerüket, a miről Te beszélsz, az pont ez a jelenség. Lehet gyári cuccokat is használni, de nagyon jó érzékkel kell cserélni, változtatni, hogy jó legyen. S az eredmény úgy lép át mindenen, hogy (szégyenlem, de sokszor van ilyen) könny szökik a szemedbe, vagy elvigyorodsz, hogy jé, ez eddig nem volt... Ez nem misztikum, ezeket az utakat sokan kitaposták, csak a digializálás, a marketingszöveg, az internet miatt a sok netszakértő össze mosta a sok szennyel, amit a sony-technics szintű minihifisták mini tudásukkal árasztanak magukból. Nincs baj, ha nincs igényed jobb minőségben hallgatni zenét, de az igénytelenséged normálisnak, a hifizést pedig felesleges blődségnek beállitani már hiba. Nekem van tapasztalatom, sokaknak van itt, sokaknak tőlem nagyobb van, vagy épp más utakon járunk, de hasonlóan magas szinten épitett rendszert hallgatunk, hallgass meg egy jó rendszert, ami hifisták által is értékelt minőség. Addig csak szájkaratézol :)
    A koncertes dob emlegetésed teljesen fals....de a szabadtéri koncerteknek is megvan egy hangzás világa, amit igyekeznek felvételeken kihangsúlyozni, ez nem a hifisták hibája. De menj be egy MÜPÁ-ba, vagy a legrosszabbnak mondott Kongresszusiba...a hifi rendszer csak megmutatja, hogy mi van a felvételen, a hifista nem készit felvételt. Kevered a szezont a fazonnal :)

Új hozzászólás Aktív témák