Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fokukac

    nagyúr

    Hello, ha már basszus. A hétvégén beüzemeltem a kis dolgozószobámban (kb. 10 m2, ráadásul tetőtéri) egy kis rendszert.
    Ez egy c300-as NAD erősítőt jelent (ez a barátnőmé, itt állt egy dobozban már egy éve), illetve szereztem hozzá egy B&W DM601 S1-es hangfalpárt. a forrás egyelőre PC, illetve chromecast audio.
    Hát, ebbe a kis szobába ez a méret overkill lett, túl nagy, nagyon hangos, ezt nem is gondoltam volna. A NAD c300 elvileg "csak" 2x25 watt, de a potméteren a ~20 osztatú skálán 1-es és 1,5-es fokozaton már kimondottan hangosnak érzem.

    Továbbá a basszus iszonyatosan erős és bántó, szóval az equalizeren le kellett, hogy tekerjem. Tudom, hogy a hátsó bassz-reflexes hanfalak elhelyezése nehéz, ezért olyat szereztem, ahol elöl van, ráadásul régi hangfal, papíron 70 Hz az alja, de mégis puffog.
    Oké, akusztikailag messze nem ideális a szoba (van benne íróasztal, monitorokkal, egy-két kisebb komód, egy elektromos zongora, egyik oldalon ruha-állványok, amin sok ruha lóg, illetve egy kis szőnyeg, továbbá tetőtéri is.
    Illetve valszeg túl közel is ülök a hangfalhoz, és azok is túl közel vannak egymáshoz - állvány nincs, egyelőre az elektromos zongora tetején vannak, a fal kb. 10 centire mögöttük. A fal közeli elhelyezés felerősítheti a basszust akkor is, ha előre néz a reflex-nyílás?
    Fogok még majd játszani vele, de nincs túl sok opcióm, kb. a szoba közepén ülök.
    De általánosan azt érzem, hogy ez túl nagy ide.
    És olvastam már sokmindent a kis szobák akusztikájáról, de nem gondoltam volna, hogy a basszussal ez ennyire durva lehet...

    [ Szerkesztve ]

    Pleased to meet you - hope you guess my name

Új hozzászólás Aktív témák