Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bot1978

    senior tag

    válasz MasterMark #82362 üzenetére

    Igazából nem stimmelt a dolog. Találtam itthon olyan lengődugót, amit írtál, igaz felkrimpelve coaxra és nem szedtem le róla csak úgy kábelestül feldugtam, hogy na próba, de nagyon sistergett vele a legerősebb adó is (ami amúgy egy 10cm-es rézdrótról is bejön). Szóval gyanús, hogy nem jól érintkezik középen. A coax kábel szoknyája árnyékol, de a másik végén is ott volt a dugó krimpelve, elég kellett volna legyen, mindegy nem vágtam el a kábelt kipróbálni. Szerintem más szabvány lesz ez mégis.

    Elengedtem a dolgot, akartam egy tisztességes ehhez való gyári csatit egy dipole fm antennának, hogy ne legyen gány, de volt itthon egy ilyen AM antenna is, ezen ugye gyárilag nincs lengődugó, szóval nem sajnáltam kipróbálni, mert nem kellett levágni róla semmit. Csak összesodortam a két vezetékét és pont annyi ónnal megkínáltam, hogy a keresztmetszete annyit gazdagodjon, hogy beleszoruljon ennek az aljzatnak a közepébe, teszt. Gyönyörűen jön minden. Gondolom nem véletlenül van 3 utcára a víztorony, mázli hogy kvázi magasan van a telek. Nem régen költöztem ide. Lehet, hogy egy méteres darab rézdróttal is ugyanígy bejött volna minden, mindegy most már nem kezdek azon agyalni, hogy ennek most így vajon jobb e a nyeresége, mint egy darab drótnak. Így marad.
    Az mondjuk számomra rejtély, hogy a mi a fenének nem csíptetős az FM aljzat is ezeken az erősítőkön ugyanúgy, mint az AM. Egyszerűbb lenne az élet. Vagy legalább adnának egy olyan sorkapcsosat, mint amit linkeltem, hogy ne az embernek kelljen utána mászni vagy gányolni.

Új hozzászólás Aktív témák