Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Polllen

    nagyúr

    válasz AMDFan #79717 üzenetére

    Az USB kábel és a dac-ba épített usb vevők elég érdekesek. Szentül hittem sokáig, hogy nem lehet / szabad, hogy két szabvány, de eltérő gyártmányú usb kábel ugyanabban a láncban más eredményt adjon.

    Aztán kipróbáltam. Belking vs klotz, nem drága egyik se, mindkettő papíron szabvány usb 2.0.

    A denon da-300 USB dac hallhatóan máshogy szólt. Nem ég és föld, de más.

    Szándékosan mindenféle magyarázat és egyéb nélkül megkértem egy jó fülű, de a témát abszolút hanyagoló ismerősöm, hogy mit hall. Elkezdtem cserélgetni az usb kábelt úgy hogy nem látja és mindig megmondta, hogy változott-e valami vagy sem.

    Azóta az én elméletem az, hogy jól hallottam a változást és hogy az usb - bár sokak szerint überkirály - ugyanolyan rossz megoldás digitális jelfolyam átvitelre dac esetén, mint a spdif.
    Amíg számít, hogy min és honnan jön a szabvány digitális jel, addig nem jó. Az hogy most ez a vevő hibája vagy a vevő hibás implementálása, már nem érdekel.
    Azt pedig, hogy mi okozza, nem tudom. Nem vagyok mérnök, így csak tippelek, hogy a dac-ban lévő usb vevő nem kezeli jól az érkező zajokat, amit a különböző szabvány usb kábelek máshogy közvetítenek.

    Ez persze nem arra ösztönzött, hogy a klotz kábelt lecseréljem, hanem inkább arra, hogy forrásra kevésbé érzékeny dac-t vegyek.

    "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

Új hozzászólás Aktív témák