Hirdetés

  • Közönségkedvenc Galaxy vált One UI 6.1-re

    ma Ezen a héten sem tétlenkedett a Samsung szoftverfejlesztő csapata.

  • Broken Roads teszt

    gp Azt, hogy mi történt az atomháborút követően Amerikában, jól ismerjük a Falloutokból. A Broken Roads e történetet ausztrál szempontból meséli el – igencsak hasonló eszközökkel.

Új hozzászólás Aktív témák

  • BluEyes

    őstag

    válasz ronaldo #7677 üzenetére

    A bassreflex dobozok komoly mély anyag esetén erősen torzítanak, vagyis... állatira búgni kezdenek, nem?

    Nem. Miért tennének ilyet?
    A búgást a helyiség csillapítatlansága okozza. Szép nagy, sík, kopasz falfelületek, nagy ablakok, ahonnan a mély hangok boldogan verődnek (össze-)vissza. Ilyen szobában a zárt dobozok is búgnak - feltéve persze, hogy van mélyük, ami búghat. Erre még rátesz, hogy a "gondos" gazda igyekszik esztétikusan elhelyezni a hangfalait, azaz kábé szimmetrikusan, jobbról-balról egyforma távolságra a falaktól, katonásan. Merthogy így szép is, meg majd a sztereo kép is nagyon kafa lesz. Túrót! Legrosszabb!

    A reflexluk bedugaszolását szerintem majd ne nagyon erőltessed. Ha bedugod, akkor a reflexdobozból kvázi zárt dobozt csinálsz. A reflexben jól működő hangszórók általában nem valók zárt dobozba, vagy ha mégis, akkor a dobozt máshogyan kellene méretezni, szóval borul az egész rendszer, a jó - és ezért nem olcsó - hangsugárzódból valami egészen más lesz.
    A megoldás a vastag függöny az ablakokon, szőnyegek a padlón, festmények, textil falvédők (a hangfalak mögött is), könyvespolcok stb. a falakon, kárpitozott bútorok, párnák szanaszét. Valamint bátran vállalni az aszimetriát az elrendezésben (a szoba átlóihoz és tengelyeihez képest)

    Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

Új hozzászólás Aktív témák