Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fehér_ember

    addikt

    válasz Kiskokó #72990 üzenetére

    Nem tudom honnan veszed, hogy csak nüansznyi különbségek vannak hangsugárzók meg erősítők hangzása közt és hogy te azokat úgyse fogod meghallani.
    Menj el legalább egy-két helyre hallgatózni (téma összefoglalóban, "Hazai forgalmazó cégek:"),ha kedvedre valót szeretnél a pénzedért.
    Nekem sincs semmi extra hallásom, mégis pár másodperc alatt le tudom szűrni, hogy az adott összeállítás esélyes-e részemre vagy sem.
    Pl. az én egyéni rostám: Számomra az első benyomást mindig a mély hangok összességének viszonyulása a többi hanghoz adja, ha itt túl kevesek vagy esetleg túl sokak, akkor az már alapból bukta. Ha ezen esetleg átmenne, akkor a mélyek milyensége a másodlagos szűrő, ha itt is átmegy akkor pl. az énekhangok természetességére figyelek, ... stb. De a java már az első két lépcsőfokon kibukik, így nekem ripsz-ropsz, elég könnyű szelektálnom :D . Ha pl. a novemberi HiFi Show teljes egészében úgy állna fel hogy egy hosszú folyosón olyan nyitott szobaajtók előtt kellene elsétálnom ahonnan zene hallatszik ki, akkor lassú gyalogos tempóban megtorpanás nélkül sétálva, azonnal ki tudnám rostálni az összes hangsugártó 60-70%-át; megtorpanással pedig a maradék 30-40-et le tudnám vinni olyan 15%-ra. A 15-öt pedig 1-2 szám végighallgatásával felezném ... :DDD Úgyhogy nem egy ördöngősség ez a hallgatózás dolog.
    Persze azért egy pici túlzással ;)

    Ha hangkártyák és dac-ok közt kellene választanod vagy analóg jelátvivő kábelek közt, ott már helytállóbb lenne a feltételezésed.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák