Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krichd1

    addikt

    válasz Toncsi #71859 üzenetére

    Szia.
    A Fostex PM1 elég jó aktív közeltéri monitor a maga kategóriájában, használtan nagyon jó árakon is meg lehet venni. A hangja inkább "audiofiles", mint "stúdiós", ezért mindenes zenehallgatásra is teljesen alkalmas. Ha elhelyezési problémáid vannak, akkor mindenképp jó választás. Annyi, hogy a térleképezésbe és a hangszerek elkülönítésében nem kiemelkedő, de egyébként dinamikus, viszonylag kiegyenlített hangja van. Persze van néhány kiemelése ennek is, de ennek mértéke szobaakusztikától is erősen függ. Az MK1, MK2 között tudtommal nincs különbség műszakilag, csak az előlap színe a különbség, de nézz utána.
    Lényeges, hogy aktív monitoroknál ajánlott a szimmetrikus kimenetű DAC (például TEAC UD-301), egy jó előerősítő sem árt, földhurok elkerülése miatt külön fali csatlakozókba érdemes őket dugni, ami nincs egy ágra kötve, vagy jobbféle elosztót kell használni, plusz ugye az állványok és az akusztikai panelek (ha szükséges, de általában az, legalább néhány, a kritikus üres sík felületekre).

    (#71865) Bodz: Nekem eddig tetszik a Stratos, nem csak árához képest. Valószínűleg csinálok belőle még egy párt, kíváncsi vagyok, hogy az előerősítő és végerősítő között miként viselkedik. Egyébként a karaktere alapvetően tiszta, neutrális és egyben folyékony hangja van, felesleges csillogás nélkül. Amúgy az Epiloguet még mindig nem kötöttem be, úgyhogy ahhoz például nem tudok hasonlítani.

    [ Szerkesztve ]

    Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

Új hozzászólás Aktív témák