Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pepe1125

    tag

    válasz blattida #58384 üzenetére

    Ezt csak azért írtam le, mert a kapcsolás képes minderre. Audió célokat messzemenően felülmúl. Gyakorlatilag ez egy nagy tápegység, amit zenével is lehet modulálni. Na most, hogy ne legyen probléma, a hangsugárzók eleve 20 kHz felett nem képesek már jelentős mértékben hangot kibocsátani, legyen az akár milyen szuper tweeter is, ezért szépen bekorlátoztam a hangfrekvenciás tartományra. Különben egy századmásodperc alatt elfüstölteti a magashangszórókat úgy, hogy észre sem vetted mikor történt, csak fülelsz hova tűnt a magas... :)

    Igen, a másik dolog a térábrázolás. Fantasztikus ahogy megszólal egy pár audiofil hangsugárzón, ezért a végfokra talán a legjobb szó a teljesen transzparens lehetne. Nem nyúl bele a hangba, nem torzít, nem tol fázist, nem tesz hozzá felharmonikusokat, teljesen analógként viselkedik. A félvezetők gyors fejlődése lehetővé tette, sőt inkább ezt is úgy fogalmaznám, hogy elérhetővé tette a köztudottan legjobb hangzású csöves erősítők utódját.

    Miért állítom ezt? Mert mértük, füleltük, és nincs ott az az idegesítő valami, ami a hagyományos bipoláris tranzisztoros erősítőkben van.

    Több fül hallotta már, komoly emberek, komoly hifivel, saját rendszerükbe integrálva. Eszembe is jutott egy idősebb bácsi, aki egész életét a hifi világában töltötte és egy nagy márka szervizeseként dolgozik, több milliós végfokokat és a világ legjobb lemezjátszóját láthattam, hallhattam nála, de Ő is azt mondta, hogy eljött az idő. Szívesen cserélne erre a végfokra. :R

    Ha valakinek ismerős, akkor mondjuk ezen kategóriáról van szó, amivel összehasonlításra került.

    [ Szerkesztve ]

    electrojunkie

Új hozzászólás Aktív témák