Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    A HIFI borzalmas részhez szeretnék hozzá fűzni egy gondolatot.
    Nagy gond az, hogy minden fórumon jelentkező problémát itt sem tudnak emberek kezelni. Inkább letorkolnak, fentről, magasból. Ismét jött valaki, aki ennek oltárán vérzett el, olvasgatott, de semmi eredmény nélkül. Pedig a fórum címe: HIFIRŐL általánosságban.
    Mi is a HIFI? A hanghűség keresése valamihez, amit a természetben, vagy élő előadásokon is hallhatunk, ennek a hasonlatosságnak a keresése. Ennek van egy szelleme, egy szemlélete. Aki ide jön, és egy jó hangú egybe épített szettet keres, pl 50 ezerért, az eléggé bele lóg ebbe a szemléletbe. Hiszen bemehetne egy teszkós boltba is, és ennyiért vehetne egy minihifit, vagy egy házimozit, mindenféle hangzásokkal. Ehelyett ajánlottabb rendszert keres, ami jobb, mint azok, igen, 50 ezerért, de maga a szemlélet megvan: jobbat akar, ami jobb hangzással bír, s megbízik a fórumban, ami "általános" címet viseli. Két dolognak kéne meglennie: türelemnek a kezdők felé, a másik, a kezdőknek kéne türelemmel lenni a fórumozók felé. Nem jó, hogy itt csak a profi HIFI férhet meg, s szinte elkülönülés van azok között, akik próbálnak hifisebbek lenni azoktól, akik már láva köveket rakosgatnak sorozat szám szerint a hangdoboz tetejére (nem bántás, csak a HIFI tudás szintje, a HIFIZÉS szintje közti érzékeltetés miatt írtam).
    Nem kéne ezt az ellentétet és csak bizonyos szintű HIFI filozófiát, szintet hirdetve használni a fórumot. Nem mondom, hogy minden kapjon helyet, de ne legyen az, hogy csak így, vagy úgy. Férjen el itt mindenki, s ne csak a borzalmat lássa a HIFI-ben.. S az se legyen UFO, aki csak az évek alatt össze állított-hangolt rendszerén képes zenét hallgatni. Az egyik legyen elnézőbb, a másik felnézőbb... :)

Új hozzászólás Aktív témák