Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CsiguszMaxim

    senior tag

    válasz #71562240 #51899 üzenetére

    Jó akkor úgy érzem, ahhoz, hogy itt valamiféle megoldás szülessen teljes jellemrajzot kell adjak a helyzetről. Igyekeztem topik összefoglalót keresni, ahol valamiféle olvass és utána kérdezz elvet lehet követni, de ilyet sem találtam. Értem én, hogy ez egy kis közösség, a magas hozzáértési szinten lévő embereknek, de sajnálatos módon nem találtam casual felhasználóknak megfelelő helyet ahol a kérdésemet feltehetném.

    De akkor tessék.

    Adott egy 50-es évek végeiben lévő házaspár akik megkérték a gyermeküket, hogy vásároljon nekik valamiféle olyan audio eszközt amellyel rádiót, zenét tudnak hallgatni, gondolván, hogy én vagyok az aki nagyrészt a 21. században nevelkedett és jobban ért az ilyesmihez, mint ők. Általában igyekszem minden téren, úgy dönteni, hogy ne az agymosás áldozata legyek, de nekem is csak 24 óra egy nap, így kénytelen vagyok mások tapasztalataira hagyatkozni és azokban megbízni, még ha egy ilyen szubjektív témáról is van szó mint a a hangzásvilág. Kérdeztem én, az árkategóriát is de a válasz az volt rá, hogy először nézzük meg milyen a piac, milyen pénzért mit lehet kapni. Jelen esetben én úgy gondolom ez max 50-60 ezer forint. Az előző hifi egy 22 ezer fős lélekszámú város elektronikai szaküzletében lett vásárolva. Azóta eltelt közel 20 év. Más világot élünk, a lehetőségek száma igencsak nagyobb lett. Az emberek viszont maradtak.

    A saját pcm-hez vásárolt hangfalammal kapcsolatban bementem, a megfelelő topikba. Elmondtam milyen az anyagi, illetve a technikai keretem és ahhoz mérten ajánlottak egy típust. Megvettem és elégedett vagyok vele. Számomra meggyőző volt, hogy rengetegen nyilatkoztak pozitívan róla. Tudom, hogy manapság trendi az is, hogy mindenféleképpen a tömeggel megyünk szembe, de van, hogy csak azért mert valamiről sokan mondják, hogy jó még nem biztos, hogy rossz, és persze fordítva.

    Nem jól fogalmaztam meg az első hszm. Valamiféle eligazításra volna szükségem a témában, amellyel nem kell éjszakákat tölteni, mert idő és energia sajnos korlátozott. Ehhez mérten persze csodát sem várok, de a megfelelő keretkehez igazodva szeretnék minél jobb eredményt elérni. Ezen felbuzdulva hát úgy gondoltam, hogy az ízig vérig hifimágus embereken kívül a casual réteg is kap tanácsot a maga szintjének megfelelően. De úgy érzem ez itt nem fog összejönni. Viszont akkor legalább a topik címét változtassátok meg, mert ami itt folyik az nem "általánosság" hanem barátok közt-tel kevert hifi mélyvíz.

    [ Szerkesztve ]

    Best teaparty evaaaaaaaaa!

Új hozzászólás Aktív témák