Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • priti

    addikt

    válasz #71562240 #44942 üzenetére

    Szerintem nem kéne az emlékekbe temetkezni, mert az egészségtelen. Beteggé teszi az embert és tévútra vezet. Darvas is téved.
    Nem az a HiFi lett 18. rangú dolog, ami igyekezett pótolni a vasfüggöny mögött raboskodó emberek minőségi élőzene utáni vágyát két "Ádám hol vagy" között. Tévedés. Maga a felvétel lett 18. rangú dolog, mert ma már a zenészek nem a felvételek értékesítéséből élnek elsősorban, hanem a koncertezésből. Az emberek koncertekre járnak, mert járhatnak. Idejön a világ minden részéről az előadó és ők is utazhatnak bárhová. Az elektronikai eszközök piaca pedig egy bizonyos árszint fölött régen is a divatról szólt elsősorban és nem kizárólag a hangminőségről. Ma már nem divat a stereo, van rá igény, de nem divat. Darvas László véleménye sem divat. Megváltozott a világ. Szabadabb lett hála Istennek. A többség nem igénytelen, csak gyakorolja a szabadságát és nem egy szobában gubbaszt a régi felvételeivel, ahogy Darvas. Élvezik, hogy szabadon elérhetik a tartalmat a Darvas szerint átkos mp3-ban ingyen és ha tetszik meghallgathatják élőben és nem kell otthon gubbasztaniuk egy hangfal előtt ücsörögve. Van hová menni. Nem rossz az sem, ha van az embernek egy jó HiFi-je, de mára már van jobb és ez az élőzene. Ez sem drágább. Darvas kérdezze meg magától hány komolyzenei koncerten volt és az a jegyár mekkora összeget tesz ki mindösszesen, majd nézzen szét mennyit kéne költenie ma egy üzletben a HiFi beszerzésekor. Szerintem (és a többség szerint, aki nem igénytelen és ugyanúgy kikérheti magának, ahogy a hifisták) ideje lenne felismernie Darvasnak, hogy mekkorát téved, amikor azt hiszi, hogy most a rosszabb. Az emlékek torzírtanak, mert ő akkor volt fiatal. Senki nem akarja a jó felvételt. Nem akarja az előadó, mert akkor nem mennek koncertre aminek bevételéből él. Nem akarja a hallgatóság, mert nem a HiFi re akar százezreket, milliókat költeni és a szobában gubbasztani koncertezés helyett. Menni akar, szórakozni járni, élni.
    Ez alapvetően a baj minden Darvas féle szűk látókörű hifistával, hogy lenézi, igénytelennek titulálja a többséget, holott ő maga nem látja meg az új világ szabadságát és ragad a felvételeivel a saját emlékei fogságába egy szobában gubbasztva, mintha még mindig vasfüggöny és cenzúra venné körbe.

    Hardverlesen

Új hozzászólás Aktív témák