Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • priti

    addikt

    Hali. Nálam sikerült eladni mindent. Most jön majd a vérfrissítés. A hatalmas változás, hogy fejhallgatózni fogok többet a család miatt és ha van rá mód nem szeretnék mindenre külön cuccot venni, mert drága is meg lomos is az elkerülhetetlenül sok átjátszókábel miatt.

    Az átjátszás spdif/toslink/HDMI, különben nincs jó forrásom, tehát kell egy elfogadható DAC, aztán tervezve van egy minőségi fejes, tehát kell egy olyan fejhallgató kimenet, ami nem ilyen 16ohm-os tucatfejesre van kitalálva "tessék-lássék ez is van rajta" jeligére és igazából itt vérzek el, mert nem nagyon találok fogást, hogy a fejhallgató kimenet minőségét honnan tudnám leszűrni a speckóból, ha valamilyen asztali HDMI-s házimozi erősítőt nézek éppen. Aztán kéne erősített stereo kimenet valami kisebb polcos monitorpárnak.

    Elsőre egy Fiio X3 lett belőle majdnem, mert sok legyet ütnék vele egy csapásra és adna egy kis szabadságot végfok ügyben, de aztán rájöttem, hogy bemenet nincs rajta, így nincs meg benne az a királyság, hogy fejhallgató erősítő és DAC egyben, mert ami lejátszani tud, arra nem tesznek bemenetet, amire meg tesznek az meg nem lejátszó, ergó mi a szarnak a hordozható kialakítás (Fiio E17), ami nem néz ki jól egy szobában, nincs meg az önsúlya, hogy tartson egy átjátszókábelt, összekarcolja a tetejét annak, amin van, szóval arra gondoltam kéne akkor egy asztali végfok, amin van integrálva "jó" DAC (nyilván nem millásra gondolok) és jó minőségű fejhallgató erősítő és jól szól erősítőként egy stereo monitorpárral is. Később meg veszek külön valami olcsóbb hordozható lejátszót és nem kavarom össze így az élvezeteket, de a fejhallgató erősítő rész eléggé feladja a leckét, emiatt örültem meg a jó minőségű hordozható cuccnak, mert az meg fülesekre van kitalálva, de most hogy ez így mégse gúd gondoltam rá, hogy írok ide is, hátha valaki nyomozott már ez ügyben, hogy mi a helyzet az erősítők fejhallgató kimenetével. Mindig lesajnált rész ez? Elintézik egy tápkörrel ami a jack aljzatot kvázi tartó kis nyákon táplál egy küönálló kis fejhallgató erősítő áramkört, ami egy kalap szamóca és külön megvásárolva 5k-t se adnál érte? Ez van kb? Szóval ha fejhallgatóval akar valaki zenét hallgatni, akkor egyszerűen muszáj ahhoz külön erősítőt venni még az asztali "mindennel kompatiblis tucat" mellé? Tudjátok ezekre a "házimozi" cuccokra gondolok aminek a hátulja ilyen ki és bemenet dzsungel "x darab hdmi 3d támogatással mellette toslink meg coax meg 18.1-es már lassan, meg 5.1 analóg bemenet meg mittomén még mi, szóval mindent rápakolnak, amit csak lehet...

    Hardverlesen

Új hozzászólás Aktív témák