Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blattida

    nagyúr

    válasz bajnokpityu #41459 üzenetére

    mert összegezve,mit mond ez a topic:
    PC alapú rendszerből nem lehet jó hangot kihozni ---itt nem írt senki ilyesmit, én pedig különösképpen nem.
    sok mély=valós hang --- ezt sem a topik írja, hanem ez az általános közfelfogás, ami, természetesen, alapvetően tévedés.
    kábelre fölösleges komolyan költeni --- ilyet sem nyom a topik, az, hogy vannak ilyen hangok is, szerintem, normális
    komolyzene az egyetlen értékes műfaj[/B ]--- ez aztán végképp nem igaz.

    Topik témája nem a High End, ennélfogva nem a sok százezres és milliós berendezések és kábelek körül folyik a vita, hanem a low budget körül, de ez nem az igénytelenség, hanem a pénztelenség jele.
    A kezdők zöme nem Soros rokon, ergo, olcsó berendezésekre, kábelekre telik, amiket ráadásul nem is tudnak egyszerre megvenni, még használtan sem. Általában nem tudják, mit akarnak, mit szeretnének, nincs kialakult ízlésük és az elvárásaik is csak légből kapottak, abszolút mástól hallottak.
    Mégis itt szinte mindenki azt szokta tanácsolni, hogy inkább rendszerben gondolkodjanak és elemenként rakják össze a rendszerüket, de csak sok hallgatózás után és, természetesen, a kábelekre is figyeljenek oda, hiszen azokra is költeni kell,ha normálisat, jót szeretnének, ami nem gátja a zenének.

    A kütyüzést nem a topik okozza, hanem az az egyszerű tény, hogy szinte mindenki a hifizés felől közeledik, ahol a kütyüzés a lényeg, ha valaki aztán ténylegesen a zene miatt folytatja vagy eleve azért kezdi és nem sok kedve van a berendezésekkel bíbelődni és elégedett a rendszere hangjával, akkor a kütyüzés elkopik, esetleg teljesen elmúlik vagy el sem kezdődik.

    A DIY vonalról még nem is beszélve (melyben Te is rendesen benne vagy/voltál), mely nem minden esetben belső indíttatásból és kütyüzés iránti vágyból (ami normális esetben amúgy is a férfiak sajátja) születik meg, hanem a pénz hiányából fakad.

    A topikban az tanácsol, aki akar, senki nem nyom el senkit, amúgy is Hyde park feeling uralkodik errefelé és ennek is, szintén természetes módon, megvannak a hátulütői.

    Minden hang megengedett és elfogadott, sajnos vagy nem sajnos.

    Afterdark
    Nem rossz ez az uher, de ennyiért kapsz jobbat is analóg vonalon.
    A jazzy egy fos, hangilag, ha rádiózás és kis hazánkban, akkor már csak a bartók (de az sem minden esetben) hallgatható normális minőségben, ajánlott normális antenna is, főleg, ha kisebb a jelszint.

    [ Szerkesztve ]

    Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

Új hozzászólás Aktív témák