Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • andorra

    őstag

    Jó kenne szó szerint beidézni, de nincs a birtokomban, ezért emlékezetből idézem, Darvas László (Hi-Fi Magazinban megjelent) kitűnő eszmefuttatását az Audiofilek elleni "szokásos" támadásokról:
    Az a kegyakoribb vád az -úgynevezett- Audiofilek ellen, hogy olyan apró kölünbségekért hajlandók áldozni viszonylag nagy összegeket (ezt én most önkényesen kiegészíteném azzal, hogy fáradságot, energiát), amit az átlag zeneghallgató meg sem hall, vagy ha meg is hallja, nem sokra értékeli. (Ennek oka, hogy nincs hozzá elég jó hallása, elég jó rendszere és többnyire olyan zenét hallgat, amelynél ennek kisebb a jelentősége. Ezt a zárójeles megjegyzést én fűztem hozzá.)
    Képzeljük el a következő gondolatkísérletet! Tegyük le a Lánhíd lábához az első Edison féle gramafont. Tegyük mellé sorba azokat az újabb lemezjátszókat, amik utána következtek. Az egymást követő példányok között egészen apró különségek vannak, mindegyik csak egy hajszállal jobb az előzőnél. A sor vége valahol Az Andrási út végén a Millenumi Emlékműnél lesz. Aki viszont az első és az utólsó lemezjátszó közti órdító különbséget sem hallja meg, azon már a fülorvos sem segít.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák