Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz Leigazoka #30501 üzenetére

    A Háború és béke 1950-es oldalszámára lehetne számítani, ha mindent leírnék. Annyit tudok mondani egyszerűen, hogy a felhasználó szempontjából nem olyan fontos ez a dolog, mert ugyanabból az anyagból, legyen az papír, műanyag, szőtt, vagy fém, ugyanúgy lehet jó és rossz hangszórókat is készíteni. Szóval ezeket az információkat inkább a tervezőknek kellene tudni.

    Neked már csak a késztermék tulajdonságaival kell foglalkozni, hogy az adott hangsugárzóban az adott hangszórókkal hogyan sikerült a gyártó munkatársainak boldogulni. A linken egy egyszerű szőtt membránt kapott a mélyközép, amennyi látszik a képen, abból egy nagy, legalább 10dB-s rezonáns kiemelésre lehet következtetni 4kHz-nél, illetve a kínai gumiszél miatt mélytartományban elég magas rezonancia pontra és jósági tényezőkre. Ezt támasztja alá amit az adatoknál is lehet olvasni, borzasztó gyenge paramétereket hoz, 80dB@1W érzékenység, 75Hz-es alsó határ a reflexnyílás ellenére. Nem egy jó ötlet megvenni.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák