Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vili13

    őstag

    válasz asadasad22 #2813 üzenetére

    A cx300 legfeljebb a kategóriájában jó, de nemcsak egy profi fejhallgatóval, de egy profi fülhallgatóval sem ér fel. Ha meg az ember már hozzászokott a minőséghez, akkor felesleges vagy sem, utcán is jobb ha valami nagyon jól szól. Nekem csak egy HD595 van, de a cx ahhoz viszonyítva is elég kiábrándító tud lenni. A tervbe vett Shure SE530 elég drága lesz ugyan, de azt hiszem hosszú távon megéri... :)
    A HD595 meg semminek sem a csúcsa, hanem kb. a felső kategória legalján található. Persze a HD555-nél jobban szól, de ez leginkább még csak nem is annak a pár plusz alkatrésznek köszönhető, ami van benne az 555-höz képest, hanem az ugyanolyan, ám párba válogatott hangszóróknak. A HD650 meg persze még jobb, de a különbség ezen a szinten már nem a gyári adatokban keresendő, hanem meg kell hallgatni. Már csak azért is, mert egy fejhallgató sem egyformán tökéletes minden műfajhoz, és ez persze egyéni ízlés kérdése is.
    Az impedancia annyiban számíthat, hogy a nagyobb, 250-300 ohm impedanciájú fejhallgatók meghajtása kérdéses lehet egy átlagos hordozható lejátszóval, vagy erősítetlen hangkártya kimenettel. (Nekem például fontos szempont volt, hogy a lejátszómmal is használni tudjam, ezért is maradtam a HD595 mellett.)

Új hozzászólás Aktív témák