Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rbalint88

    addikt

    válasz schawo #26302 üzenetére

    nem feltétlen közelíti meg rossz irányból a dolgot. vehet házimozi erősítőt két hangfalhoz is, nem kell rögtön 6 hangszórót venni.
    a házimozi erősítőnek egy előnye van a sztereókhoz képest a csatlakoztathatóság, ami ugye kényelmesebbé teszi a dolgot. kevesebb kábel kell, integráltabb az egész rendszer, stb.
    nálam úgy van megoldva, hogy van egy Pioneer BD lejátszó (igen, cd-t is erről hallgatok, fúj!), egy Onkyo TX-SR608 av-receiver és egy pár Canton Fonum 200-as médinwestgermánia hangfal. meg ugye nyilván az erősítőbe be van dugva a tv, ipod dokkoló, médialejátszó és bakelit is, így meg sokkal egyszerűbb az életem és kevesebb kábelt kell rendezgetni, bár még így is elég szépen van tyúkbél. képzeld el, ha a dvd mondjuk bemegy a sztereó erősítőbe egy rcaval vagy toslink-en, tv felé scart vagy s-video, esetleg komponens, médiaboxnál ugyanez a majré.
    és sok házimozi erősítőn van pure audio gomb, ami kikapcsolja a felesleges elektronikákat, ugyanúgy működik akkor, mint egy sima sztereó. viszont ugye megvan a lehetőséged a későbbi bővítésre.
    úgyhogy
    a kollégát nem beszélném le a házimozi erősítőről, de mindenképp hdmi kompatibiliset vennék, zenét hallgatni pio nem annyira ajánlott, onkyo, denon, harman a konzumer -és használtan is gyakran előforduló- márkák közül, plusz újban is ki lehet fogni egész jó ajánlatokat. lehetőleg olyat, ami bemérőmikrofonos, sokat tud segíteni.
    hangszóróból mindenképp használtat vennék, mert az újonnan 100-150e/pár hangszórókat porba gyalázza hangminőség tekintetében egy 50ezres használt is, ha jót fogsz ki. a szar meg két ft-ért is szar marad ugyebár.
    (btw, hangszóró nehezebb kérdés talán, mint az erősítő, nekem mindenképp, mert nem szeretem a reflexeseket, valahogy a zárt dobozok karaktere jobban megfog, de alacsony határfrekvenciájú meg ritka, mint a fehér holló. ez a Canton nagyon pozitív csalódás ilyen szempontból is, kb a "barna hangot" is tudja, de nem tolakodik.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák