Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Khaal

    őstag

    Még mielőtt valaki félreértené a hozzászólásom, az egy bizonyos helyzetre vonatkozott, mégpedig, hogy ha adott az erősítő / hangfal és az ember szeretne túllépni mp3 és társain akkor ugyannyi pénzt ráköltve egy különálló cd-játszó jobban fog szólni mint a számítógép.

    Nekem megvolt minden cdm a gépen mp3-ban, mert úgy tényleg kényelmesebb, de miután beszereztem a hangfalakat már hallani lehetett a gépen is a cd/mp3 közötti különbséget. Két lehetőség volt: újra felmásolni mindent losslessben és venni egy jobb hangkártyát, vagy hagyni az egészet és venni valami használt cd-játszót.

    Én meglepődtem mennyivel szebb hangja van a fostalicska használt cd-játszónak, mint az addig jónak hitt sb livenak. Megjegyzem az az sb live is tényleg sokkal jobban szólt mint egy teljesen átlagos ac97 alaplapi cucc. Valószínüleg egy x-fi, turtle beach, vagy még inkább maya kártya jobban szólt volna mint az sb live.

    Digitális kapcsolatnál meg persze nem sok jelentősége van, hogy cd-lejátszóról vagy számítógépről kapja a jelet az erősítő, ott inkább az erősitő és a hangfalak ami igazán számít.
    Nekem egy őskövület Orion 1025-ös erősítőm volt eddig, amin még híre-hamva nem volt a digitális bemenetnek, szóval az én esetemben szóba se jött ez a lehetőség.
    Ráadásul sok zeném csak bakeliten van meg, azok normális minőségű digitalizálása pedig meghaladja képességeimet.

Új hozzászólás Aktív témák