Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Khaal

    őstag

    válasz WN31RD #2482 üzenetére

    A hozzászólásom arról szólt, hogy az átlag hangkártyánál egy viszonylag olcsón beszerezhető különálló cd-játszó klasszisokkal jobban szól. Saját példám a Technics SL-PG100 (ami egy nagyon alap és elég régi cd-játszó) és az sb live volt (ami talán egy középszintű hangkártyának mondható).

    Egy M-Audioval pl. természetesen sokat lehet javítani a számítógép hangzásán, de egy 25 ezer forintos cd-játszó is jobban szól mint egy 4 ezret kóstáló. Én személy szerint inkább vettem egy 20 ezerrel többe kerülő hangfalat, pedig fontolgattam egy M-audio beszerzését. A live árából meg vettem egy alap cd-játszót, és végeredményben nem bántam meg.

    El lehet indulni a másik irányba is, a cd-játszó kiváltásával már több pénz jut a számítógép képességeinek fejlesztésére, digit. kimenet és DAC használatával van lehetőség feljebb lépésre is.

    A számítógépnek meg van az a nagy előnye is, hogy végtelenül kényelmes rajta kezelni a zenéket (feltéve ha van elég helyünk a merevlemezen). Ezen kívül lejátsza DVD-t is, TV-t nézni, rádiót hallgatni is lehet vele jó hanggal, egy megfelelő hangkártyával meg erősítő-hangfal párossal.

    A mai internetes lehetőségekkel és memória árakkal én életképesnek tartanék egy olyan online áruházat is, ahol lossless tömörítésű zenéket lehet letölteni. A valóság sajnos messze van ettől, a jellemzően wma-s ócskán tömörített kiábrándító minőségű zenékkel amik jelenleg legálisan letölthetőek, a DRM-ről meg inkább nem is szólok.

Új hozzászólás Aktív témák