Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AirBooms

    addikt

    válasz Almosito #2321 üzenetére

    A régebbi 3020-ast a phonójuk miatt ajánlgatják, ha erre nincs szükséged, szerintem inkább az újabak nézegesd.
    A rock, metál gyors, dinamikus erősítőt, de főleg hangfalat kíván. A lustaság itt nem előny. Viszont a gyors, dinamikus jeézők gyakran társulnak az igazi mélyek elvesztésével, amitől az egész egy idő után fárasztóvá válhat. Erre nagyon kell figyelni, mert csak hosszas zenehalgatás után derül ki, hogy az először nagyon dögösnek, dinamikusnak ítélt hangkép valójában erősen színezett, fárasztó, az igazi mélyhangokat nem megjelenítő. Ez igaz az erősítőkre is, de főleg a hangfalakra is.
    Ok, a NAD és a régebbi Cambridge-dzsek lehet, hogy nem neked valók, főleg az utóbbiakról mondhatom el, hogy nagyon lágy, meleg (bár dinamikus), inkább csöves erősítőkre jellemző hangjuk van. Szerintem a régi Marantzok is ide sorolhatók (bár ez nálam inkább jó értelemben szerepel). A H/K típusait - bevallom - nem ismerem túlságosan, de a kis Rotel szerintem jó választás, igazi al around darabnak tartják. Minden zenére jó.

    Igen, a hangfal lesz a legnehezebb választás. Ha rockban gondolkodsz, akkor valszeg a nagyobb méretű, nem zárt dobozoknál kezd a hallgatást. Kisebb, zárt hangfalak valszeg nem neked készültek...

Új hozzászólás Aktív témák