Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AirBooms

    addikt

    válasz frankie! #2313 üzenetére

    Van ugye az angol ''iskola'', a japán, a német és az amerikai - már ami a hangképet illeti. Ez utóbbiról tudnék a legkevesebbet regélni, de talán ez áll a legközelebb az angolhoz.
    A japán - főleg régebben - a mély és magas hangkiemelésről, a nagyon csengő magashangokról volt híres. Ez persze leginkább a kommersz gyártókra volt igaz (Sony, Panasonic, Technics, stb. Nem sok köze volt a hifihez. Ez a hangzás tipikusan a diszkózenéhez illett. A Pioneer is ide tartozott sokáig, de aztán néhány készülékével, például a máig legendás A400-as erősítőjével sikerült kilépnie ebből a körből.
    A német túl precíz, rideg, nagyon részletező - hosszútávon kicsit fárasztó hangkép volt.
    Az angol lágyabb, melegebb - gyengébb készülékeknél kicsit összemosott - nagyon kellemes, hosszútávon hallgatható hangzás. Sokszor ezt a hangzást is túl színezettnek (a valóságostól mesterkélten kellemesebbre formáltnak), vagy néha kevésbé dinamikátlannak lehet érezni, de a jobb készülékeknél természetesen erről szó sincs! A legdrágább csöves erősítők világa ennek a hangzásnak a világa! Vagyis a legjobban ez az ''iskola'' jelenti a hifit! A magas hangzáshűséget! (Mondom, az amerikait személyesen alig ismerem, s a kevés cucc, amit tőlük hallottam, nem elég ahhoz, hogy véleményt mondjak).

    Röviden és nem túl precízen, nem éppen pontosan fogalmazva ennyit tudok erről most összehordani! :) Meg hogy én hozzám az angol áll a legközelebb! :))

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák