Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Satellite

    tag

    válasz djtörök #1961 üzenetére

    Létezik néhány olyan teszt-CD, (Pl. az XLO Test & Burn-In CD-je, vagy az itthoni Sztereó Magazin Teszt CD 1-je), ami tartalmaz egy speciális, kimondottan az új hangfalak bejáratását elősegítő sávot.

    (Ez egy különleges, szinte a teljes hallható spektrumot tartalmazó, kb. 10-15 perces track. A hangfalakat közel, egymással szemben kell elhelyezni, és az egyiken meg kell fordítani a kábel polaritását, hogy az ellentétes fázisú hullámok lehetőleg kioltsák egymást. Az egészet be kell borítani egy (több) vastag paplannal, és a lejátszót a sáv folyamatos ismétlésére állítva, kb. 1/3-ad hangerőre állítva ott kell hagyni 1-2 nap reggel, munkába/suliba menvén.)

    Anno amikor még nem voltak ilyen ''célszerszámok'', tökéletesen megtette az FM-tunert egy állomásközi frekire hangolva, a zajzárt kikapcsolva a közönséges mezei rózsazaj is, - ez is tartalmazza a tuner által átvitt kb. 20 Hz-től 16 kHz-ig terjedő frekvenciákat.

    Amúgy szerintem a legjobb bejáratás a zenehallgatás, felesleges siettetni ezt a folyamatot, - átlagos használat mellett 1-2 hónap elég rá.

    Fentiek komplett hangfalakra vonatkoznak, - ha (jól olvastam) egy beszerelés előtt álló, csupasz hangszórót akarsz mindenféle csillapítás nélkül ekkora teljesítménnyel maghajtani, - ám legyen, de nem hinném, hogy sokáíg bírná... (Emeld ki egy kb. 4-5 Watt-nyi zenével/szöveggel meghajtott hangfalból a mély/közép hangszórót, és el fogsz borzadni, hogy a csillapítás megszűntével mekkorára nő a membrán amplitúdója.)

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák