Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Mathiask #125311 üzenetére

    A szubjektivitáshoz egy gondolatom: teljesen van helye a hifiben. A nap végén ott ülsz tényleg egy fotelben, székben, mindegy miben és beszívod a hallottakat, emésztgeted kis analóg biológiai szervecskéiddel, hangulatod, vérnyomásod, energiaszinted és sokmindeneddel együtt árnyalva (vagy nemárnyalva).

    És ez tök oké.

    A bizti akkor megy ki nálam, amikor egy teljes reprodukáló láncban, aminek van tudományosan megalkotott és magyarázható része - mint a digitális adattovábbítás - és van szubjektív része - mint a szoba, a hangszóró membránja, stb... - olyat kezdenek el "tuningolni", ami TOTÁL, nem 99% hanem 101%-ban immunis arra, és másokat megvezetni, majd lehúzni ezáltal, vagy bevinni a sűrűbe a hívek gyűjtése érdekében.

    Ezt undorítónak tartom.

    1 switch vagy 10 switch ? Csak a hibák arányát növeli a 10, mert ha 1 kimegy, a sorosan egymásután kötés miatt az egész lánc bukik. Az információ - tegyük fel, jól működnek - nem fog sérülni, de javulni sem. 100% egzaktul ugyanazt az adatot fogja kapni a lejátszó alkalmazás 1 switch után kötve a gépem, mint 10 után kötve, vagy többszázezer után kötve.

    Viszont nagyon ritka még hifiben az, hogy "srácok, van xy erősítőm, X négyzetméter és alakú-formájú szobám, x erősítőm x hangszóróval és DAC-al (vagy analóg forrással) és a kérdésem az lenne, hogy milyen anyagot ajánlanátok nekem és hova, milyen mértékben elhelyezni a szobába, hogy drasztikusat javuljon a meglévő szettemmel a percepcióm?"

    Ilyet nem olvasunk.

    Igen. Mondanám, hogy akik a lapos Földet elhiszik, hát mitbánomén, higyjék. Csak tudjátok, hogy van ez. Ha eleget mantrázzák elég sokan, az előbb-utóbb bekerül egy könyvbe. Szóval nem biztos, hogy ez az út a fejlődésben.

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák