Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz kutyek #122595 üzenetére

    Nem megfeledkeztem róla, hanem pont arra utaltam (lehet nem ment át), hogy még a 192kHz-es digitálist horzodó analóg jelhez sem kell akkora frekvencia, ami indokolt-kötelezővé tenné a 75 Ohm-ot és erre kiváló példa az, amikor egy random normálisabb RCA-RCA kábelt megfogsz, bekötsz, és átvitte. (Vagy nem. De amíg igen, addig mindkettőnknek igaza van, vagy úgy mondanám, nem feltétele a 75+BNC, csak melegen ajánlott). Amiket én linkeltem, ott pont erről magyaráztak, amit Te is hoztál.

    Azt felejtik el sokan, hogy nem mindegy ennek a mértéke (hogy mennyire sérül a magas frekvenciák átvitele, illetve hány MHz-en is akarunk jelezni.. amit nagyon hamar tud determinálni a kábel fajtája, PRO technikában a 75 Ohm BNC kb. garancia arra, hogy márkától és minden egyébtől függetlenül a kábel jó legyen a jól ismert szabvány legmagasabb átviteli frekin is, ott nem szabad hibázási lehetőséget is benne hagyni a képletben úgy, mint mi tesszük szobában, hogy "vagy jó, vagy nem", hanem tudnia kell és kész).

    Analógban nem illesztjük az impedanciát, hanem konkrétan pont alacsony kimenetit használunk magas bemenetivel szemben, mert ez adja a leghatékonyabb átvitelt, míg digi átvitelhez illeszteni kell, akkor válik frekvenciától függetlenül is "láthatatlan" a kábel. :R

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák