Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shouryuken

    senior tag

    Hűha, jól felráztam a topikot :DDD

    Először is nagyon köszönöm mindenkinek, aki időt szánt, és jótanácsokkal látott el!
    Egy két választ adnék a hozzászólásokra, annyi válasz jött (amit mégegyszer köszönök), hogy direktben nem címezném senkinek.

    -Erősítőre kb 2-300e-et szánnék, hosszútávú befektetésként. (gondolom mindenki így kezdi :D )

    -Bi-wiring-et nem szeretnék. Szeretem egyszerűen megoldani a dolgokat, és minimálisan tartani a komponensek számát.
    -Néhányan javasoltak class D erősítőt. Amit látok, hogy olcsóbbak és hűvösebbek mint a class A(B) erősítők, és általában nagyobb teljesítményűek ugyanazért az árért, gondolom van hátulütője, de, hogy mi, azt pontosan nem tudom.

    Amit még kiemelnék, fontos lenne, hogy "normál"hangerőn (na, kinek mi a normál?) már szépen dolgozzanak a hangfalak, ne csak cincogjanak. Nyilván ez függ a hangfaltól is, de valószínűleg az erősítője is válogatja. A hallgatási távolság kb 3m. Nem szeretnék megsüketülni cserébe a megfelelő dinamikáért.

    Műfajilag főleg elektronikus zenét hallgatok a lassabb tempóból, néha vokállal, vagy élő hangszerekkel fűszerezve, de domináns szintetikus hangokkal. Ami nálam igazán az élvezeti faktor, ha hallom a részleteket, és van egyfajta textúrája a hangoknak és a kerek de feszes mélyek.

    Lehet hibát követtem el a monitor audio silver 100-al, és kevésbé kraft igényes hangfalat kellett volna választanom, de a focal chorus 706s-nek nem volt igazán mély tartománya, és ez hiányzott, mélynyomót meg nem szeretnék, sosem vonzottak se esztétikai sem hangzás szempontjából.

    Addig is lesem a használtpiacot, aztán lecsapok valamire, és tanulok belőle :)

Új hozzászólás Aktív témák