Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rootmin

    tag

    Sziasztok!

    Évek óta passzív fogyasztója vagyok a topicnak, most jött el az ideje, hogy tanácsért forduljak hozzátok. Épül a házam... :) Jövő héten jön a villanyszerelő, és szeretnék csöveket húzatni mindenhova, ahova bármikor is hangfal kerülhet.

    A házimozi régi vágy, de ahogy a mellékelt ábra [kép] mutatja, nem eköré épül(t) a nappali, erős kompromisszumokat kell kötni, illetve biztos sokat kell majd trükközni akusztikával. Az tuti, hogy a házimozi építkezés komponensenként halad majd szép lassan, ha már nem ülőbútorra, meg fűmagra kell félretenni. Jelenleg 2.0 ELAC szettem van és Denon 3808 erősítőm. 2.0 -> 5.1 -> 7.1? -> 5.2.4 / 7.2.4 az irány. Aktív komponensekről majd később... Arendal és Marantz + Dirac irányba nézelődtem többek közt.

    A kérdés, hogy ezekkel az adottságokkal van-e értelme 7.1-es bedet erőltetni? Főleg úgy, hogy a hátsó ablak miatt elég magasra (2m) fölé kerülnének a surrond backek (vagy nagyon szélre, az ablak mellé, de akkor asszimetrikusan). Gondoltam rá, hogy ahova most a surroundokat rajzoltam, azon a helyen bipól sugárzókkal lehet meg is érkeznék, mivel így jóval hátrébb vannak az ajánlásnál, felesleges még külön surrond back is. Vaagy mégsem?

    Az atmos sugárzókat a tervezett sweet spothoz képest 1 méterrel előrébb / hátrébb raktam, ez így ugyan nincs meg 45°, de még fél méterrel előrébb már majdnem a frontok fölé kerülne, szerintem nagyon széttartana már a tér onnan. Mivel a jobb oldal eléggé rá van szorulva a falra, az merült fel bennem, hogy az Atmosnál csalhatnék picit, hogy közelebb teszem őket, mint a frontok tengelye (ami ugye az ajánlás). Ezzel kapcsolatban mint gondoltok?

    Kétt triviálisan adódó szub pozíciót feltettem, az elsővel jobbra-balra picit lehet majd játszani, de ha a jobb hátsó sarkot nem számítjuk, akkor nagyjából ezek a pozíciók a legértelmesebbek szerintem.

    A nappali nem nagy, kb. 3,5 x 6m + L alakban kapcsolódik egy 7 négyzetméteres konyha.

    5.1 vs 7.1 tippeket, az egyéb felvetett elhelyezésbeli kérdésekre kommentet, vagy csak simán általános jótanácsot szívesen veszek.
    :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák