Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fonok87

    aktív tag

    válasz qqcqqc #7551 üzenetére

    Hali.
    Én is éppen most készülök leváltani a scale-t :) ZFS-t akartam GUI-val Linux alapon, azért lett a Truenas Scale, de nem ez az, amit kerestem. Nekem nem volt teljesítmény gondom (bár nem hiszem, hogy egy i5-8500T erősebb volna mint az előttem szóló kolléga AMD-je), viszont több szempontból se jött be. Dockert használ, igen, de nem úgy... külön podot hoz létre minden appnak, ami jó lehet, mondjuk nekem jobban tetszett, hogy egy IP alatt érek el minden appot a saját portján. Docker-compose nincsen, illetve valami körülményes módon meg lehet oldani. VPN-t nekem nem sikerült működésre bírni, mert nem lát ki a LAN-ra, VM-ek nem látják a hostot... Biztos meg lehet oldani, de úgy döntöttem, ez az egész rendszer otthonra az ágyúval verébre kategória.
    - teljesen más megközelítést használ, mint bármi ami személyes felhasználásra való, pl. OMV
    - baromi hasznos a Kubernetes integráció - pl akkor, ha több ezer embernek kell létfontosságú szolgáltatást biztosítanod
    - meg kéne tanulnom hozzá egy rakás dolgot, amit egy mezei Linuxon már meg tudok oldani
    Szóval így eldőlt, hogy a Scale megy, helyére Debian, és arra teszem fel ami nekem kell (ZFS, Dockerben a vackaim, KVM). Ha nagyon hiányzik egy webes felület, majd beállítok egy Cockpit-ot, vagy nem tudom hány száz megoldás van rá :)

    Truss me, I'm an engineer.

Új hozzászólás Aktív témák