Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 1stVikman

    senior tag

    Sziasztok!
    Teljesen idegen a téma, tapasztalatom nincs, információim elavultak, ne nevessetek ki elsőre.
    A milyen NAS-t vegyek topikban már tettem egy próbát a kérdésemmel, de nem jutottam túl sokra.
    Előzmény : [link]
    Aki nem olvasná el, kb.annyi, hogy van tv, erősítő, hangfal, néhány külső hdd és egy letöltésre használt netbook. Lett egy androidos tv box, kodival ismerkedek, tetszik a médiatár, rendezett filminformációkkal és borítókkal.
    És itt jött képbe a mini pc, mint média lejátszó (windowsra telepített kodi), torrentkliens, lehetne teljes értékű böngésző, YouTube stb. Egy eszköz kiválthatná a tv boxot, netbookot, és ha elég kedvező a fogyasztás, akkor "nas" - ként is befognám. Kellene tárhelyet is bővítenem, ezt külső házba tett hdd-vel tenném ebben az esetben, usb 3.0 - n a gépre kötve. (Jelenleg 2 +4 TB-t van, kiválthatná egy 8-14 TB-os, a kisebbekre meg menne offline a fontosabb dolgok mentése.)
    Linuxban nem vagyok járatos, ezért gondoltam pc+win kombinációra.
    Ha Windowsra van olyan lehetőség, hogy pl.házi szerver legyen, teszem azt egy házi felhő szolgáltatás, fényképek automatikus mentése telefonról, akkor azt is használnám.
    Jó lenne egy arany középút a kényelem és biztonság között. Itt arra gondoltam, hogy bár nem túl felhasználóbarát, de csak akkor lenne csatlakoztatva a nagyobb hdd, amikor filmezés lenne. Vagy ez így pont megöli a kényelmet? :)
    Röviden a lényeg, hogy nem tudom mivel járnék jobban:
    -NAS-t, bele a meglevő 2TB hdd. Ez menne állandóan, otthoni felhő szolgáltatás, erre menne a letöltés stb. E mellé egy nagyobb hdd, ami lenne gyakorlatilag a médiatár, csak filmekkel, sorozatokkal. USB-n alkalmanként fontosabb dolgok kimentve a 4 TB-ra,csak másolás idejére csatlakoztatva. Vagy akár egylemezes nas és a nagyobb hdd is USB-n. Vagy egy már hülyeség?
    -Valami mini pc, Windows, USB-n csatlakoztazva a 2TB állandóan, a többi meg csak akkor, ha kell.
    (Nem tudom milyen erős kellene, egy Dell wyse 5070et néztem.) Display port - hdmi kábellel menne tv-re. Windows miatt nekem könnyebb kezelhetőség.
    -Ha van jobb, egyszerűbb javaslat, szívesen vagyok, mert még idegen nekem ez a téma. :F
    Köszönöm, ha valaki utat mutat és segít.
    Üdv : Vikman

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák