- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
allnickused
tag
válasz
aprokaroka87 #94658 üzenetére
Én egy soundmagic e10-et vettem 1 éve kábé. Nekem teljesen megfelel a hangzása, igaz nem is várok csodát tizenezres cuccoktól, bár meglepően jó. A kábele az eddigi legjobb amiket használtam (nem cserélhető), de nem is gubancolódik. Összetekerve megfogod a jacket, elengeded és szétugrik gubanc nélkül.
-
gabikiraly2
aktív tag
Sziasztok,
Soundmagic E10 et használtam egy ősöreg Sansa Clip Zip-el. Sajnos az utóbbi tönkrement. Soundmagic-et szeretném tovább használni mobillal, de azon nincs jack kimenet (Xiaomi 13).
Tudnátok ajánlani egy usb c jack átalakítót?
Előre is köszönöm. -
SirRasor
addikt
válasz
Szevam #94130 üzenetére
Mindenkinek más az ízlése és rengeteg füles van, így nehéz bármit is ajánlani.
Én nem titkolva FiiO párti vagyok
Közelítsük meg úgy, hogy egyáltalán mi kapható?
Itt egy szűrt keresés mikrofonos fülhallgatókra 10-40k között.
A listát végigpörgetve mit is vennék...SoundMagic E10/E11 szépen szól, de 10k-t ér kb, nem 20+k-t.
Van 25k-ért SoundMagic E80, Talán ez a legjobb vétel most a listából?. A kábelük gabalyodós, de masszív!
Shure 215 is jó, mondjuk 15k-ért, de nem 36k-tól
1more triple és quad is van 40k alatt, sokan dícsérik a hangját, de nem tudom ár/érték arányban jók-e.KZ ZS10 Pro X 17k-tól? Pár napja kerestem összehasonlítást Kiwi ears cadenza-ról és pont ezzel hasonlította össze valaki és azt mondta sokkal jobb. Oké, ha most kéne vennem, ezt próbálnám ki, nem a SoundMagic E80-at.
....és kb. ennyi, a többit biztos nem venném meg, még próbából se.
-
herceges215
csendes tag
Sziasztok!
Egy SoundMAGIC E10-et használtam, de sajnos elszakadt a kábele, ezért most szeretnék váltani, akár egy frissebb és kicsit minőségibb modellre. Főleg K-pop, pop punk és női vokálokra épülő zenékhez keresek megfelelő IEM-et. A költségvetésem körülbelül max 30usd, és rendelnék AliExpressről, ha van rá jó opció.Fontos lenne a tiszta, részletes középtartomány, és hogy a magasak ne legyenek túl csillogóak vagy fárasztóak, mivel az E10-nél is muszáj volt EQ-val -8-at vágni 8 kHz körül. Az Omnitronic SHP600 fejhallgatómon is hasonlóan kell EQ-zni, ott 7100 kHz-en -10-et szoktam levenni mobilon. Szóval mindenképp kényelmes hallgatást szeretnék hosszabb időre is, anélkül, hogy túl élesek legyenek a magasak.
Hallottam a Tangzu Wan’er és a 7hz x Crinacle Zero 2 modellekről, amik most kb. 5k körül vannak Alin. Szerintetek ezek mennyivel jobbak az E10-nél? Érdemes lenne most lecsapni valamelyikre, vagy esetleg inkább várjak Black Friday-ig ha van ott, hátha akkor olcsóbban kijönnék esetleg egy most drágább modellel? Okostelefonhoz venném főleg. Előre is köszönöm a tippeket!
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #93207 üzenetére
Viccet félretéve a type-c igény miatt eléggé beszűkülnek a lehetőségek, aztán a klasszik nem over-ear kialakítással nekem egyetlen javaslatom maradt. Tanchjim Tanya DSP.
Még a Moondrop Chu DSP ugrik be over-ear kábellel, aztán ennyi. A Tanya szerintem fenomenális az áráért, de tuti akad már alternatíva. Itthon a SoundMagic E10 -ből kapni C-set, az részletességben is elmarad, és sokkal zártabb, szűkebb hangja van.
-
SirRasor
addikt
válasz
adamssss #92941 üzenetére
IMHO filmnézéshez széles térérzet kell: fülhallgató -> fejhallgató.
Ha mindenképpen fülhallgató kell és zenehallgatás nuku, akkor kb. mindegy, csak azt találd ki, hogy agybadugós kell-e vagy sima.Egyébként SoundMagic E10 nem volna rossz 10k környékén, de most nézem, hogy már majdnem 20k és ahhoz képest az E80 van már 23k-ért, de annyi pénzért már van FiiO FH11, ami leradírozza a SoundMagic-et. Ráadásul fül mögé helyezhető, tehát ha rázod a fejed filmezés közben, akkor se esik ki (sportoláshoz is jó).
EDIT: annyit azért hozzátennék, hogy hiába zenehallgatás nuku, de
1. a filmekben is van zene
2. MINDEN hangot érinthet az, hogy milyen fülest veszel (nyilván egy bizonyos árszint felett már nem nagyon), de beszédhangokban és egyebekben is hallatszik, ha egy füles szépen szól-e vagy sem.
A helyedben gondolkodás nélkül behúznám az FH11-et. Pár éve valami eltört bennem és az FH1-et, amire addig mint a hímes tojásra vigyáztam, kezdtem hurcolászni futáshoz. Legjobb döntés volt; azóta is élmény a futásHa akasztós kell, akkor FiiO FF1 - 13k ár/érték bajnok.
-
balazon
csendes tag
Valaki aki ért hozzá, tudná frissíteni az összefoglalót?
Frogbeats oldalon pl azt irják nem árulnak több fülhallgatót most már.
Zero Audio Carbo Tenore ZH-DX200-CT fülest pedig nem kapni 5-10 ezerért az biztos. Most már 25e-től kezdődik úgy látom.
Ezt használtam pár évig, rendeltem még 1-et 2023 nyáron, mert kezdett kontaktos lenni. Sajnos nem kértem trackinget a csomagoláshoz, és vagy az eladó nem is küldte el, vagy csak elveszett út közben. de már akkor is 20k körül volt, azóta még feljebb mentek az árak. De az eladó értékelései alapján nem csak én jártam így, csak a többieknek volt esze, és még időben visszakérték a pénzt, amig lehetett, én meg naivan azt gondoltam oké, hónapokig tart a shipping, majd csak megérkezik valamikor. Sebaj, tanulópénz volt.Most emiatt megint nézelődök, mit vegyek, szeretnék valami mást is kipróbálni. Főleg rock (pl Foo Fighters), de klasszikus zenére is. Zero Audio-nál a vékony kábel amit a zsebbe gyürögettem az megadta magát szerintem. Volt vastagabb gumi kábeles sennheiserem régen az jól birta. Nincs valami hasonló minőségű (Zero Audio szinten), de vastagabb kábeles megoldás?
Mondjuk max 30e-ig. Soundmagicből az e11-et látok 20-ért, vékony a kábele, de ez van.. Úgy látszik muszáj pár évente ujat venni.
e50-ből, e10-ből nem kapni sima feketét ugy látom, csak fekete-piros-t, meg arany szinüt. Nem tudom miért erőltetik ezeket a színeket, sima fekete kell csak és kész. Tudom a hang a legfontosabb, de nem akarok rozsaszin fülesben járkálni az utcánHa klasszikus zene is szempont, azt jól gondolom h akkor jobb a kiegyenlített?
-
peugeotmate
őstag
válasz
ryzo82 #92540 üzenetére
Soundmagic elég strapabíró, volt E10-em ami ca. 7 évet bírt aktív használat és zord körülmények között. Most E11 van, szuper. Bár a kábele sérülékenyebb mint az E10-nek, nem tudom bírni fog-e annyit.
E50 helyett lehet az E11-et lenne érdemes számításba venned neked is. Utóbbi újabb és több külföldi fórumon azt írják hogy jobb hangzása is van. -
flash-
veterán
na csak berendeltem a Soundmagic E80-at ,miután senki az országban nem képes megcsinálni az E80s-en az iphone -android váltó gombot ami bekontaktosodott és 5 percnyi nyomogatás után javul meg egy órára..
ne is vegyetek szerintem ilyet (headsetes fülest) pont ezért eggyel több hibalehetőség,
ami fura hogy kevesebb a mély kicsit vékonykább a hangzás de lehet azért mert nincs még benne fülzsir(bejáratásba nem hiszek [link] [link]
az olcsó (EP30,E10,vagy egyéb?) soundmagic fülesek is jó ár érték arányúak? olyan kéne asszonynak ami nem esik szét pár hónap után (ezek tudják nyúzni a fülest, feltekerik mint a madzagot, stb nem is értem ilyen technikai dolgokra hogy nem tudnak vigyázni...)
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok! Számítógéphez keresek 10-15k körül agybadugós fülhallgatót. Fontos a hosszú vezeték, illetve nem tudom hány Ohm-osat érdemes venni, vagy számít e egyáltalán. Gondolom jóval több áramot adhat neki a gép, mint a mobiltelefonok, egyéb kütyük, de lehet én gondolom rosszul. Tudtok valamit ajánlani? Jó lehet erre a célra az összefoglalóból a SoundMagic E10?
-
peugeotmate
őstag
válasz
flash- #92292 üzenetére
No offense, de en egy masik hozzaszolasra valaszoltam ahol Earpodsrol volt szo.
De ha már: en egy Soundmagic E11-et (sima, nem mikrofonosat) vettem osszel E10 helyett. Apron talaltam egy kiprobalt darabot, sok garival, nagyon jo aron. Ha jol tudom, ujabb konstrukcio is mint az E80, de ezt nem probaltam. Itt a forumon biztos fognak a Soundmagic araban jobb hangzasu fulest is ajanlani, viszont ami vizvalaszto lehet az a hazai forgalmazo es garancia kerdese lehet. Illetve nekem a Soundmagic E10 hét evig birta es meg mindig ugyanolyan jol szol, csak a kabel boritas el kezdett lepattogzodni. Emiatt elegge strapabiro fules gyartonak tartom a Soundmagicet, ami szinten szempont volt. -
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
azt hiszem 7 év után kezdi feladni a Soundmagic E10 fülhallgatom borítása. Mi az ajánlott jack kábeles füles viszonylatban 10-20 ezer forint között, hasonló tartóssággal, kialakítással és hangzásban mint a Soundmagicem? Lehetőleg magyar vásárlás a gari miatt, vagy valami nagyon tuti külföldi jótállással.
Köszi! -
SirRasor
addikt
válasz
zetecR #91751 üzenetére
10k-ért a JBL Endurance Run-t ajánlom. FiiO M6-al nagyon szépen szól.
10k körül volt a SoundMagic E10, de ez a JBL bőven afölött van hangminőségben.
Ennél többet szerintem nem érdemes rákölteni, ha alaplapival hallgatod.A 25k-s FiiO FH1-emet bedugtam a telefonba és semmi extrát se kaptam. Szépen szólt, de ennyi. Aztán bedugtam az M6-ba (60k) és egy új világ tárult elém telistele részletekkel és egyéb finomságokkal. A K7-el is kb. ugyanazt kapom, de az egy 100k-s asztali erősítő.
Hogy hol van az a pont asztali erősítőknél, ami még relatíve olcsó de bőven jó hangminőséget ad, azt nem tudom megmondani. Ehhez elég sokat végig kell hallgatni.Azt azért elmondom, hogy az előző alaplapomnál, ami B450 chipsetes volt, külön kiemelték, hogy baromijó audio komponenseket kapott és tényleg elég jól szólt. Hifiman HE4xx-el elég jól lehetett vele élvezni a zenét.
-
SirRasor
addikt
SoundMagic E80, de az már 20 fölött van. Aquaban van most 22k-ért, de...
Nekem volt E10. Arról váltottam E80-ra, majd egy FiiO FH1-re, ami pont úgy néz ki, mint a Cadenza: fül mögötti és a ház is olyan.
1. baromi kényelmes
2. a fül mögöttinek az a vonzata, hogy olyan szinten marad a füledben, hogy utána sose fogsz visszatérni a klasszikus kialakításhoz. Rázhatod a fejed, akkor is a helyén marad. Ennek semmi köze az életkorhoz.
3. a hangminősége...hogy mondjam...Az E80, ami az E10-nél lényegesen szebben szól, egy szokol rádió hangminőségét utánozza az FH1-hez képest. És akkor az csak 25k volt. Mondjuk már picit erősebb V karaktere van, de mind3 tartomány szépen elkülönülve átjön.Azaz 22k-ért az E80 nagyon nem ajánlott. Mondjuk 10k-ért lenne ajánlott.
-
zodo
nagyúr
10 éve vettem a Soundmagic E10 és igen ritkán használtam de több helyen sérült a kábele. Törik, anyagfáradás.
Hasonló kategóriából vásárolnék. ilyen hanggal.
Iphone 11 Lightning 3.5mm jack adapterrel.
Főként dnb, elektronikus zenéhez.
Nem kell mikrofon, kicsi és ilyen "gumiharangos" típus kellene.
Max. 20k akár kintről. -
SirRasor
addikt
válasz
all6atos #90985 üzenetére
Köszi a leírást, akkor egyáltalán nem bántam meg, hogy nem az Etymotic ER4XR-at kattintottam be.
Hifiman Edition XS után milyen lesz? Kedden hozzák, szóval addig sajnos várni kell, DE
Alma-körte/mákostészta, de most nincs más kéznél, csak a FiiO FH1 és most éppen a Pacific Rim címdalát hallgatom és annyira magával ragad, hogy el se hiszem mit ettem az XS-enCsak az tűnik fel, hogy a hangszerek közelebb szólnak, de...ezt se hátrányként élem meg.
Amikor fej-fej mellett hasonlítottam össze a kettőt, akkor kb mindenben verte az XS, de most 1 nap után kikopott az élmény és teljesen élvezhető élményt ad.Ja ha már van HE400SE-ed, itt meg egy HE4xx van és...visszatérve, hogy mennyire nem összehasonlítható a kettő: teljesen máshogy szólnak, de mindkettőt külön-külön élvezem és egyiknél sincs hiányérzetem.
(megjegyzem a FiiO K7-be dugva, ami jelentősen javított bármin, amit eddig rákötöttem. Még a SoundMagic E10 is megtáltosodott tőle) -
SirRasor
addikt
válasz
-NoVa- #90970 üzenetére
FD7 egyre szimpatikusabb. Kár, hogy novemberig 162k volt, utána 268k-ra ment fel. Mert csak. Igaz van felbontott 200k-ért. Hmm higiéniai termék, de ezek szerin vissza lehet küldeni, ha nem tetszik? Érdekes..igazából pont jó is volna, ha ennyiért minimum 5 évig hű társam lenne.
Futással nem tudok napirendre jutni. Eddig mindig agybadugóssal mentem. Valami olcsó Sony-t, majd SoundMagic E10-et vittem a az FH1 előtt és ott éreztem NÉHA, hogy dobog a szívem. Amióta FiiO-ra váltottam, talán ha 2x volt szívdobogásos behallatszódásos élmény, pedig heti 3 alkalommal megyek, amiből 1-ben biztosan van sprint is (tehát nem mindig alacsony pulzussal megyek)...és már talán 1,5 év is eltelt, mióta ezt viszem magammal.
...viszont izzadok is, mint állat, de még mindig nem nyíródott ki. Az hogy lehet? Nyilván a kábelnek mindegy. A csatlakozóig nem folyik le. A ház zárt, tehát max a hallójáratból folyhat bele a.."szaft", de ezek szerint onnan se folyik semmi. Na mind1, ezért vagyok ilyen bátor na -
blendész
tag
Sziasztok!
Nagyon max 20-ért keresnék fülbe dugható, headsetként is működő fülest. Régebben volt egy még mikrofon nélküli Soundmagic E10-em. Az tetszett, de szétment a vezetéke teljesen. Ebben az árkategóriában van jobb vétel vagy maradjak az E10-nél? Külföldi rendelésekkel nem szórakoznék. -
-NoVa-
veterán
válasz
kovacsit #89292 üzenetére
A meglévő problémádra megoldás nincs, az már anyagában megsemmisült, visszafordíthatatlan és elkerülhetetlen folyamat. És nem beszélt senki 50k-s dolgokról, fillérekért is lehet jót venni, vagy drágán sokszor szart. Akár az előbb emlegetett SoundMagic E10, akár bármi más az ajánlóból, vagy ezelőtti hozzászólásokból jobb, mint a JBL, pusztán azért, mert az egy 2$-os, márkalogóval ellátott kínai beszállítós vacak, amit egy hangfalgyártó hozzácsapott a márkaportfóliójához. Kerüld. Ennyit írtam.
-
Wyll
őstag
Sziasztok
A segítségeteket kérném vásárlás ügyben.
Barátnőmnek keresünk konzumer, de elfogadható minőségű, mikrofonos(!) fülhallgatót, 10-20e Ft között. Aminek a mikrofonja nem esik túl messze a szájtól, és az egész biciklizés közben sem esik ki a fülből. Nem audiofil a leány, éppen ellenkezőleg, viszont legyen megbízható és jól használható a cucc.
Ez a kettő van előttem:
Soundmagic E10C - 17.090Ft
Sennheiser CX 300S - 15.890FtMelyik a jobb? Vagy hasonló árban van (sokkal) jobb?
-
Guangho
csendes tag
Hali!
A napokban megadta magát a SoundMagic E10-em, szeretnék valami komolyabb in-ear vezetékes fülhallgatót vásárolni, ami erőteljesebb mélyekkel rendelkezik. Elég sokat nézegettem a neten különféle teszteket, de őszintén szólva nem lettem sokkal okosabb. Elsősorban elektronikus zenét hallgatok telefonról, de a későbbiekben szeretnék feljebb lépni.
A keret amit szánnék rá az nagyjából 30e forint. Ami megtetszett a TinHifi T3 Plus, illetve az Ibasso It00. Nem tudom melyik lenne a jobb választás, vagy milyen egyéb alternatívák vannak még. -
Hunork
veterán
Sziasztok!
PC-s VR játékhoz(Quest 2), leginkább Beat Saber-hez keresek egy viszonylag olcsó(10k felé nem igazán szeretnék menni, nagyon max 14k), de jó minőségű in-ear vezetékes fülhallgatót. Mikrofon nem érdekel, a kicsit erősebb basszust kedvelem.
Jelenleg a következő modelleket találtam a belőtt árkategóriában:
Pioneer CH3
SoundMagic ES30
Samsung AKG Jack
Sennheiser CX 80S
Kényelmes árkategórián felül, de hajlandó lennék rá, ha tényelg jó:
SoundMagic E10
Creative Aurvana Trio LS
Ezek közül melyik lenne a legjobb választás? Az utóbbi 2 megérné a prémiumot, ha igen, melyik a kettő közül? -
oneiros
tag
válasz
Habi86 #89190 üzenetére
Szia! Ez azért van, mert a Samsungban beépített Cirrus Logic codec van, ami az átlagnál jobb hangminőséget ad. A Huawei valami saját fejlesztést használ. Nem mindegy az sem, hogy milyen Type-C adaptert használsz. Ezekből általában az Apple tartalmazza a legjobb minőségű konvertert, Samsung/Huawei termékei gyengébbek. Fülesből megtarthatod az AKG-t, ha tetszik a hangja, vagy válaszhatod pl. a Pioneer CH3T-t, ami jobb hangminőséget ad. Szoktak még ajánlani itthonról 10k körül Soundmagic E10/11-et vagy külföldről chifi-t. Ha offline hallgatod a zenét, az alap lejátszó helyett érdemes feltenni komolyabbat (pl. Hiby, Onkyo stb).
-
Sziszifeca
őstag
Hali.
Vettem Soundmagic E10-et, azt hittem tényleg jól szól, mert sokat olvastam róla, de a Samsung S20 ultra telefonom gyári AKG fülese sokkal szebben szól. Így lehet megválok tőle asszem..
-
Sziszifeca
őstag
Asus ROG Cetra Core gamer fülhallgató
Erről mi a véleményetek? inkább Soundmagic E10?
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
2 füles közül melyiket ajánljátok?
Soundmagic e10
Soundmagic e80Vr-ra lenne rákötve, és nem akarom hogy halk legyen. Valahol olvastam hogy az e80 halk..
De kérném a véleményeteket.
Köszönöm -
kispx
addikt
Sziasztok,
A SoundMAGIC E10, E11 és az E80 között mi a különbség?Két fülhallgatót vennék, az egy egyiket otthonra, jó minőségű zenehallgatáshoz:
- belföldi rendelés 25k-ig de, ha nincs nagy különbség, akkor jó lesz az olcsóbb
- In-ear/hagyományos kábelvezetés
- telefon/notebook jack kimenetével lenne használva
- irányzatban mindenevő vagyok, de a legtöbbet hallgatott műfajok rock/metal/rap, hangzással kapcsolat nincs nagy elvárás, csak ne mélykiemelt legyen. (5 ezer Ft alatti fülhallgatót használtam eddig, legyen attól jobb)---
Illetve egy másik fülhallgatót is szeretnék venni.
- Earbud (fülkagylóba ültethető), napi 8 órát lenne a fülemben munka közben
- 10-15k-ig, belföldi rendelés
- ugyanolyan stílusú zenékhez mint fentebb és meetingekhez, jó lenne ha a hangzása is tiszta lenne, mert a meetingeknek elég gagyi a hangminősége, de a mostani noname fülhallgató még ront is rajta. -
peugeotmate
őstag
Sziasztok!
A Soundmagic E11 C (mikrofonos) fülessel kapcsolatban érdekelne hogy a gombokkal az iPhone vezérlés (lightning-jack átalakítóval) megy-e, jó-e? Mikrofon is megfelelő-e?
Most Soundmagic E10-em van (mikrofon nélkül) és hibátlan 5 év után is, kopp-kopp. De érdekelne hogy továbbra is szkippelni fogom-e tudni a vezetéknélküli füles csodákat.Köszi!
-
Goxi
tag
Sziasztok!
Keresek egy fülhallgató a jelenlegi Soundmagic E10 helyett. Bár sok jó kritikát hallottam róla, nem szeretem igazán: az egyenes vetőcső miatt 1 óra használat után kényelmetlen lesz és ami a nagyobb baj hogy - bár nem vagyok 1 nagy basszushuszár - nekem nagyon vékony az a mély amit a füles tud.20-35 ezer között szeretnék kérni ajánlást, többnyire elektronikus zenét és podcastokat hallgatok.
TWS vonalon van egy Jabra Elite 75t aminek imádom a hangját. Ehhez hasonlót gondoltam.
Kinéztem a 1MORE Triple Drivert, szerintetek az jó lehet a fentiek fényében?
Köszi, bocs h hosszú lett. -
stellaz
veterán
Sziasztok!
Szerintetek Soundmagic E10, E50 vagy E11 a jobb választás? Alapvetően szeretem a kiegyensúlyozott hangzást.
Árban is ez a sorrend, bár nincs köztük nagyon jelentős eltérés.Esetleg max 15 ezerig valami egyéb Best buy?
Köszi
-
marquuard
veterán
Sziasztok! Korábban egy Sony MDR-EX15LP fülest használtam jó ideig. Mindig mikor tönkrement, vettem a következőt mert olcsó volt és könnyen hozzászoktam. Aztán most egy 6-7e Ft-os kínai BT fülest használok, amit már megutáltam, alapvetően a wireless nem jön be. Szeretnék venni valami normálisat most már. 15e Ft környékén Soundmagic E10(C) jó választás lehet? Esetleg ha most más a sláger ennyiért, nyitott vagyok arra is. Nem határozok meg kívánságlistát, a kétezer forintos Sony fülessel is elvoltam a végletekig. Viszont most rám férne egy kis improve.
Köszi előre is!
-
venom8888
őstag
válasz
-NoVa- #87708 üzenetére
Ebbol return lessz, mar kikertem a postai cimket az amazontol,kedden megy vissza.
A kihuzasos dolog nem mukodik,mert azonnal elhalgat.
A szivacsokat is probalgattam a legkissebtol, felfele,az segitett kicsit a bass dolgon. De nem kozeliti meg az 5000ft os ES18 bass teljesitmenyet, nekem ez keves,visszalepes azE50C az ES18 hoz kepest. hiaba 6x annyiba kerul. Gyonyoru tisztan szol, azt alairom,de ahhoz a zenei stilushoz amire nekem kell, ez keves. Es talaltam is cikket rola, ami bizonysagot nyert szamomra,hogy nem arra a zenei stilusra valo.Bass range: Although the company has advertised a strong bass, when compared to soundmagic e10c, the amount of bass is just enough, neatly hitting the mid-bass part, when tested with Shape of you, the bass beat is slow but detailed.
A LENYEG: en EDM-et halgatok.
Therefore, this bass is not suitable for people who like rock or EDM. It is suitable for slower pop-ballads. -
Goxi
tag
Sziasztok!
Sok dicsérő szó után vettem egy Soundmagic E10-et. És bár nem vagyok egy nagy basszushuszár, mégis csalódástkeltően kevésnek érzem a mély tartományt ebben a fulesben. És bár bőséges az illeszték kínálata, mégsem az igazi az élmény. Rátettem kis gagyi Alis lekerekített szivacsost, az sem segített érdemben.Tudom, ennél az árkategoriánál csodákat nem lehet várni, mégis az ATH-m40x után vékony az egész (még akkor is ha gondolom, fejest fülessel nem igen lehet/érdemes összehasonlítani).
Tudnátok ajánlani olyan illesztéket ami javít a hangzáson?
Köszi előre is. -
Pet84
tag
Sziasztok!
Szombaton vettem egy Soundmagic E10-et, szuperul szól, de a gondom hogy a hozzá kapott gumi fülharangokat egyszerűen nem lehet ráhúzni a fülesre annyira szűkek. Jelenleg a másik JBL-em gumiját használom hozzá mert csak az ment rá fel.. Ilyenkor mit érdemes csinálni van valami "tágító" módszer (itt a dörzsölés nem fog segíteni van egy olyan érzésem mint más esetben
)?
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Van egy SM E10BT fülesem. Tartaléknak keresek mellé egy vezetékest, sajna a Xiaomi Piston-t lenyúlták. Keresgettem, olvasgattam, ezeket a füleseket találtam, elfogadható áron, viszonylag jó véleményekkel:
Xiaomi Mi In-Ear Basic
Baseus Encok H10
SoundMagic ES11S
SoundMagic ES18
Brainwavz Omega
Szerintetek, melyik lenne a legjobb választás?
Esetleg valami jobb ajánlat nagyon max. 10e-ig?BÚÉK előre is mindenkinek
Köszi dm!
-
fecaga21
senior tag
üdv. Egy éve volt egy Soundmagic E10C fülhallgatóm amit eléggé szerettem, már nincs meg , elhagytam. Most venni akarnék egy másikat, gondolkodok az E50C-én is, nem tudom megéri-e a felárat az E50C. Mik a tapasztalatok ? Szerintetek ér annyival többet az E50C?
-
enginev3.0
félisten
Ha valaki erre pályázik
Máshol 11ezertől kezdődikSoundMAGIC E10
[link] -
revibe
csendes tag
Akkor újra megkérdezem kicsit konkrétabban. Szeretnék egy vezetékes mindenes fülest bkv-ra, biciklire telefonhoz. Sok elektronikus zenét hallgatok de élőt is. Sima iem kialakítású lenne jó, semmi tekergetés a fül körül és ilyen nagy kilógó bogyót se szeretnék a fülemből, ezért itt több ajánlott darab kiesett már. Kb 15 ezret szánok rá és soundmagic E10, E11 és E50-et néztem ki, amik között nincs igazán nagy különbség. A kérdés, hogy mit vennétek ennyiért, vagy kicsit többért?
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #86382 üzenetére
? Ezt így igen nehéz értelmezni, de kezdem az elejétől, érthetően, lépcsőkben:
- Samsung gyári: Harman görbe felé hajló tuning, V. Tere nincs, keskeny sík. A kábele zörgős rettenet, de ingyen volt.
- SoundMagic E10: Némi értelmezhető szélességet ad, előrelépés, de nem a legjobb opció annyiért.
- Zero Audio Carbo Tenore: eBayről 14k körül Japánból még mindig kapni. Sokkal jobbnak tartom a Samsungnál és az E10-nél, térben, részletességben, de a kábele sérülékeny, meg már sokkal jobbakat kapni alig drágábban.
- BL-03: Sokkal jobb alig drágábban. Nem V, a közepe nincs visszafogva, a magasai nincsenek emelve, csak a basszust tolták kicsit túl, amit meg lehet szokni. Nagyon fekszenek neki a blues, rockzenék, ott nem csak az árához képest teljesít jól, szimplán csak csodás. Gitár, dobok, cintányérok, + ének nagyon élő hangzást ad. Jazzre, nagyzenekari témákra az emelt basszusa kicsit belebúg a középtartományba, zsúfoltabb elektronikus zenék meg még könnyebb/gyorsabb membránt, vagy armatúrát igényelnek. Ott is jó, de nem annyira, mint amikor Led Zeppelin vagy The Doors szól rajta,
- Urbanfun YBF ISS-014: 70$-al az árkeret teteje. Nincs úgy túltolva a basszusa, mint a Blonnak, gyorsabb, de nagyon halkan hallgatva csökken a dinamikája, hangerővel jön a csoda. Szintén jól áll neki a klasszikus rock, de mivel nem tolja úgy túl a felső mélyeket, több stílusban használható. A magasa néha kicsit sok, ahogy a Blon mélye, de inkább csak egymáshoz viszonyítva tűnik fel, magában nem zavaró. Érdemes még a méretét említeni, ez az egyetlen füles ami párnán oldalt fekve kényelmes nekem, óriási plusz pont. Viszont a vetőcsöve nagyon vastag, nagyon szűk hallójárattal nem kényelmes. S-es tippel még jó.Az biztos, hogy nincs olyan hang, amit csak a Blon tud elkülöníteni, a Tenore pedig nem, csak a hangzás tisztaságában van előrelépés.
Az E80-at meg nem hallottam.
Hibrid armatúrás cuccokból meg az igazán jó hang még sajnos nem 20k-nál kezdődik. -
T_Stark
őstag
Sziasztok!
Van egy Samsung S8 mellé kapott AKG fülhallgatóm, amivel meg vagyok elégedve, így gondoltam kipróbálnék egy kicsit komolyabb agybadugósat is.
Főként az S8 és egy FiiO BTR3 lenne a forrás.
Amiket nézegettem, a Soundmagic E10, 11, 50, esetleg az Avax EP-330.
Ezek közül már lenne valamelyikkel jelentősebb ugrás az AKG után?
Melyik lenne a legjobb választás?
Árban nagyon nem szeretnék feljebb menni, max 20k. -
revibe
csendes tag
Hello! Egy 8 éves Xears-t cserélnék le 15e körül. Elektronikus és élő zenét is hallgatok telefonról, Soundmagic E10, E11, E50 között vacillálok, nem a pár ezresen múlik.
-
gabor20
tag
Sennheiser CX400II helyett szeretnék vezetékes fülest, ha lehet, mikrofonnal. Nekem bejött a hangzása, izolációs, és kényelmes volt a fülem ék is.
Soundmagic E10c-t nézegettem. Tudtok ajánlani ár/érték-Ben jobbat? -
-NoVa-
veterán
Forrás mindegy, mindet a Linsoul küldi. Ali vagy Amazon legalább egy réteg érdekképviselet.
Tip cserés, de próbáld ki vele nyugodtan. Sedna Earfit light most a sztár, azért rajonganak sokan head fi L3 fórumon. Nem próbáltam, bevált a fiókból valami random ZeroAudio tip, de szerintem a SoundMagic E10 mellé is járt hasonló. -
SoundBox
aktív tag
Sziasztok eljött az ideje hogy lecseréljem a Soundmagic E10 fülhallgatóm, nagyon megvoltam vele elégedve, csak egy kicsit leharcolt lett szegény.
Nem tudom most milyen lehetőségeim vannak ezt a fülest azt hiszem 8éve vettem kb.
Fontos szempont lehet hogy elektronikus zenét hallgatok, viszont elég nagy zajban dolgozom így szeretném ha hangos lenne így elnyomná a külső zajokat illetve a nagy basszus se hátrány
A maximum rászánt összeg 20ezer forint lenne. -
-NoVa-
veterán
válasz
BLUE TORNADO #86002 üzenetére
Ezesetben Soundmagic E10C az általánosan ajánlott.
-
m4rtin
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni, mely fülhallgató lenne a legjobb a számomra.
Előre szólók laikus vagyok a témábanSzeretem a dinamikus mély hangokat, többnyire mély kedvelő vagyok de szeretem ha "tisztán" szól a mély ill. a magas is. Többnyire rockzenét, de elektronikus zenét is hallgatnék rajta. Hallójáratba illeszkedőt szeretnék,mikrofon nélkül. A keret 25-30E ft.
A téma összefoglaló alapján ezeket szemeltem ki.
-Soundmagic E80, E50, E10. Velószínüleg az E80-t venném.A válaszokat előre is köszönöm!
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Tönkrement a fülhallgatóm. Amiket néztem:
- [SoundMAGIC E10C]
- [Brainwavz S0 ZERO iOS]
- [MEE AUDIO M6PRO G2]
- [MEE AUDIO MX1 PRO]
Véleményetek szerint melyik a legjobb? Androidos telefonon használnám. Szeretem a dinamikus mély hangokat. Mind rockzene, mind elektronikus zenét is hallgatnék rajta. A mikrofon nem létszükséglet, ha a mikrofon nélküli jobb zenei élményt tud nyújtani.Köszönöm
-
balint0
csendes tag
válasz
fericske #85730 üzenetére
Emlékeim szerint az e10 be jobban megvolt eq va a mély valahol 60hz környékén erősebbnek éreztem sokkal. A shure pedig mélyebre megy sokkal feszesebb basszussal. Olyan sub ot hallok ki belőle amit elotte nem mutatott meg a soundmagic. Összeségében precízebbnek érzem. Részletekre is ugyanez igaz. Shure-al sok olyan részletet véltem felfedezni jól ismert számoknál, ami az e10 be nem volt meg. De lehet már rég hallottam. Majd ha lesz lehetőségem letesztelem.
-
fericske
addikt
válasz
balint0 #85729 üzenetére
Próbáltam a 846-ost Questyle Qp1r és A&K 320 dapokkal.
Az ellenszenv abból adódik, hogy ő is túlárazott és nem is könnyű kiszolgálni.
Nem tudok hozzá ajánlani forráseszközt.
Nekem személy szerint sem a 846 sem a 215 nem jön be hangzásra.
A 215-nél én nagyon sok fülest jobbnak tartok, pl. a Soundmagic e10-et is. Objektíven is nem csak szubjektíven.
Ugyanez igaz a Byron (Soundmagic es18 az OEM-je) és Momentum fülesekre is a 215 mellett. Túlárazottak. A Byron példánál láthatod is.
De ugye ez szubjektív sport.Az E10-hez képest miben tartod jobbnak a 215-öt?
Nekem furcsa amit írsz, hogy csilingelő magasok, meg hangsúlyos közepek.
Nekem a 215 egy mélysúlyos, lassú, részlettelen mélyekkel, visszafogott közép és magasokkal. -
balint0
csendes tag
válasz
fericske #85725 üzenetére
Azért tetszett egész egyszerűen mert hangminőségben meglépte minden addigi fülesem. A legdinamikusabb amit halottam. Egészen mélyre megy miközben csilingelnek a magasak. Mineközbe a középtartomány is nagy hansúlyt kap. Összességében elég érdekes a hangképe számomra az eddigi füleseim fényébe. Volt Soundmagic e10, Beyerdynamic Byron, Sennheiser Momentum fülesem. Ezekhez tudok viszonyítani. A soundmagic sokáig megvolt nagyon szerettem, de a shuret erős előrelépésnek éreztem. A meghajtás nem probléma késöbb vehetek hozzá egy jobb dac ot, addigis elboldugolnék a dragonflyal.
-
fecaga21
senior tag
Ha nem voltam elájulva a Soundmagic E10C-től akkor milyen fülhallgatót javasolnátok?Ezt a fülest egy évig hordtam de sajnos elhagytam...
-
-NoVa-
veterán
válasz
monti0222w #85287 üzenetére
Az a baj, hogy a kábel még viszonylag valami, de az eartip már tényleg egyéni dolog. Addig még ok, hogy pl a BL03 hosszú csövű eartipet igényel, nagy nyílással, meg a SoundMagic E10 csak a nagy nyílású tipekkel ad le rendes basszust, de enyéni út.
Nekem pl az olcsó szivacsokat nem bírja a fülem, a Complyt meg igen, másnak a pénztárcája nem bírja a complyt, de a füle meg elviseli az olcsóbb keményebb szivacsot. Rutinosabbak vesznek sima sárga 3M füldugót, és vágják meg kifúrják méretre, aprópénz.
Spinfit CP145-öt rendeltem, de mostanában minden megállt az export oldalon Kínában, 1-2 hónap csúszást okoz a vírus a postának is, ha egyáltalán ideér bármi.Kábelekről meg rendszeresen írtam véleményt, aki visszaolvas, használja a keresőt, annak legalább valami. Aki személyes kiszolgálást vár elétálalt kész összegzéssel, annak nem.
-
fericske
addikt
válasz
laleeee #85281 üzenetére
Nem hiányzik annak, de IEM fülhallgatóknál nagyon fontos a jó szigetelés, különben a mélyek durván szöknek.
Nagy valószínűséggel az E10 egyik ilesztéke sem szigetelt rendesen a füledben.
Nekem van sokféle ilesztékem, mert előfordul, hogy egy új fülhallgató illesztékei nem jók nekem. Nem marad meg a fülemben, meg nem szigetel.
Tanács: Az illesztékeket őrizd meg ha tudod. Jó vagy még jobb is lehet egy másik füleshez, mint annak a sajátja.
A Vsonic fülesek jó hangminőségűek. Meglepődtem, hogy MO-n is lehet venni szaküzletben.
Azt a Sony fülest nem ismerem, viszont amit írtál a hangjáról azt igen.
A Vsonic-ok, de a Soundmagic-ok is tisztán szólnak, függetlenül, hogy több vagy kevesebb mély hangolásúak. -
laleeee
őstag
válasz
fericske #85280 üzenetére
Ja értem, tehát nem jobb ,nem is rosszabb ,hanem más .A Sony mdr-xb50ap fülhallgatóm volt olyan hogy bár rengeteg basszus volt rajta, de az is ilyen szar kásás élvezhetetlen, ami elnyom mindent ,közepet ,magasat...de azt sem értem mikor egy fülhallgató egyik hangtartománya , történetesen a basszus teljesen hiányzik és aszongyák rá hogy jó (soundmagic e10c)
-
laleeee
őstag
Hétfőn megjött a QKZ VK4 fülesem ,14 nap alatt ideért[link]
Ha sikerül találnod hozzá egy megfelelő méretű szilikont , megéri megvenned, szerintem a soundmagic e10c-t és társait megeszi reggelire. 4ezret mindenképpen megér. A blon bl03-hoz hasonlítják, egy olyan is útban van, kíváncsi vagyok.. -
fericske
addikt
Az (2. generációs) E10 utóda a az E11.
Transzparensebb, tisztább kissé az E11, egyébként ugyanaz.
Mivel egy árban vannak, a Soundmagic (ezt se) nem rontotta el, és egy tényleges update az E10-re, nem csak ugyanaz más néven, mint előfordult már másoknál.
A lényeg, hogy szerintem az E11 jobb választás az E10-nél egyező hangkarakterre.
Az E50-nél tisztább, artikuláltabb, kevésbé domináló, de szerintem jobb minőségű mélyekkel. -
@tco@
aktív tag
Sziasztok! Sony MDR ex50-et váltanék mikrofonos fülesre, Soundmagic E10 és E50 jött szóba. 5% telco, 70% zene (vegyes, de kevés electro), és 25% gaming, szóval mindenes lenne. Megéri a pár ezer felárat az E50? Úgy látom az középen erősebb, E10 meg inkább V-profilú kicsit. Telefonról/USB hangkártyáról lenne hajtva, a mostani ex50-el amúgy elégedett vagyok.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #85114 üzenetére
SoundMagic E10C-t nézd meg, ha itthon akarod megvenni.
Ha postán is jó, akkor a Jade Audio EA3-at tudom még ajánlani, az szintén könnyen hajtható, telefonról/notebookról is megszólal rendesen.
A Blon BL-03 32 Ohmos, az már telefonról is kicsit gyengébben szólal meg, mint BTR3-ról, notebookra dugva kifejezetten pocsék. Rendesebb forrásról meg elképesztő. -
mpireb
csendes tag
Sziasztok!
Csak egy kis visszajelzés, mert értetlenül állok tapasztalataim előtt. A történet úgy kezdődik, hogy évekig használtam Sennheiser CX 100-at, viszont meguntam, hogy kb évente tönkremegy. Elkezdtem követni a topicot, ráakadtam az ajánlott SoundMagic E10-re. Utánanéztem más forrásokon keresztül is, meg láttam, hogy minden létező díjat és ajánlást megszerzett, vettem is egyet. Na ilyen csalódás még az életben nem ért zenehallgatásban, mint ezzel. Amint elindítottam a zenét a telefonon, egyből egy nagyon erős wtf érzés fogott el. Egy semmilyen, de legalább halk hangzás fogadott, mindenféle különösebb extra nélkül. Azok a részletek, amiket a Sennheiserrel kihallottam, most sehol sem voltak, de legalább jó 3-4 egységgel halkabb is volt... Komolyan kérdezem, nem lehet, hogy a Bestbyte (mert ott vettem) benyalt valamit, és hamisítványt árul? Szépen szól, de nem sok basszussal, és baromi halk. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ez egy ajánlott termék... Azóta vettem egy JBL T160-at, köröket ver a SoundMagicre mindenben (2990 Ft-ért).Szerk: azért vettem a JBL-t, mert a SoundMagic 1 hónap NEM intenzív használat után feladta, de gariztatni még nem vittem el...
-
DrDobos
őstag
Hali!
Regi es szeretett Soundmagic E10C-m szenvedne e akarmilyen minosegromlast, ha egy jack-usb c átalakítóval hasznalnam telefonnal? -
ohway
tag
Sziasztok!
Fülhallgató vásárlása előtt állok, az összefoglaló és a topik olvasgatása után a következő két típust néztem ki:
SoundMAGIC E10C
SoundMAGIC E11CKettő között a kinézeten kívül, milyen különbségek vannak, illetve melyiket ajánlanátok?
Előre is köszönöm!
-
Strangers
tag
Üdv mindenkinek !
Az összefoglalóban az ajánlottak között van, de azért megkérdezném van valakinek véleménye a SoundMAGIC E10C In-Ear hangerőszabályzós fülesről? Tudom hogy jobb a szabályzó nélküli , de nekem kellene mikrofon a telefonhoz. -
celf
őstag
a Soundmagic E10C és az E10M között mi a különbség?
E10C csak távirányítós, de nem mikrofonos? -
darvinya
titán
válasz
Sidositanaka #84405 üzenetére
Attól függ mit szeret hangzásban.
Ha szereti a mocsaras ultramegaXbass-t, akkor nincs.
Ha nem, akkor kezdésnek SoundMagic E10, de a téma összefoglaló segít ebben. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
ProEvoFan #84355 üzenetére
SoundMAGIC E10
Feleségemnek ezt a fülest vettem.
Valami eszméletlen jól szól!A basszus csodásan mély és tiszta, a többi hangot nem nyomja el. Durva, el sem hiszem, hogy tízezer forintért ennyire fasza minőséget kapunk.
PS4en kipróbáltam CoD MW alatt is.Hangzásvilága egy hajszállal marad el a HyperX could stinger gémer fülesemtől. -
Jannn
aktív tag
Sziasztok
Tudnátok segíteni?
Soundmagic E10 vagy MASSDROP X NUFORCE EDC a jobb ?
Edc3 már elfogyott, 3ashoz képest rosszabb a sima edc?
Bónusz kérdés: ezek milyenek a samsung s9 hez adott gyári akg-hoz képest? -
ProEvoFan
nagyúr
SoundMAGIC E10 In-Ear
Topikot olvasva ha jól látom ebben az ársávban nincs jobb füles?Telefonról zenehallgatás a cél. -
tamas.misik
újonc
Új fülest terveztem venni 10k körül. Láttam itt is sokan ajánlottáttok a SoundMAGIC E10-et.
Ez a videó viszont elégg elbizonytalanított: https://youtu.be/skN4yheE5_EA vidiben látott Aiwa Prodigy-1 -el valakinek van tapasztalta? Engem a fenti vidi meggyőzőtt, úgyhogy az e10 helyett végül ilyet rendeltem most. Kiváncsian várom
-
Peppo
őstag
Üdv!
Erről a párosról mi a véleményetek?
Soundmagic E10C füles és Lars&Ivan HA-1 erősítő. Egy Redmi Note 7 mellé venném őket, és kb. megfelelőnek tűnnek. Rájöttem, hogy a headset mégis hasznos számomra. Az erősítőn azért gondolkodom, mert utazáshoz használnám leginkább, ott meg nem árt, ha van hangerő. A telefon önmagában sokszor kevésnek bizonyul. Zenehallgatásra lenne, leginkább elektronikus és rock. Árban is kb. ennyit szánnék a dologra, ha esetleg valami más alternatívát ajánlana valaki.
Előre is köszi!
Van még az E11C, kb. ugyanannyiért hasonló. Esetleg azt inkább?
-
tejeszacskó
tag
Sziasztok (bocsi a dupe-ért, de tényleg érdekelne a véleményetek
),
8-10e ft környékén a Soundmagic E10 vagy AVAX EP-330/340-et ajánlanátok?
USB-C csatlakozójú telefonhoz (Huawei P20 Pro, melyhez tartozik gyári Type-C - jack átalakító) milyen csatlakozójú fülhallgatót érdemes venni?
Más javaslatot is szívesen meghallgatok: Tönkrement az előző fülesem, így az idő tekintetében lényeg lenne a könnyű beszerezhetőség, nem szeretnék külföldről rendelni. Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni -
tejeszacskó
tag
Sziasztok,
8-10e ft környékén a Soundmagic E10 vagy AVAX EP-330/340-et ajánlanátok?
USB-C csatlakozójú telefonhoz (Huawei P20 Pro, melyhez tartozik gyári Type-C - jack átalakító) milyen csatlakozójú fülhallgatót érdemes venni?
Más javaslatot is szívesen meghallgatok: Tönkrement az előző fülesem, így az idő tekintetében lényeg lenne a könnyű beszerezhetőség, nem szeretnék külföldről rendelni. Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni
-
Geree
senior tag
üdv,
tudjátok, hogy hol lehet mostanában SoundMagic füleseket venni jó áron?
(E10BT / E11BT) - akár külföldi rendelés is szóba jöhet..
köszi! -
-NoVa-
veterán
válasz
Sumptuous #83730 üzenetére
Nem tws-re valóm van, a SoundMagic E10BT-hez járt, a bal oldali sor:
TWS-nél viszont kevésbé tartja meg a fülben egy ilyen, és mivel rendes hosszúságú, nem biztos, hogy becsukható vele a tok. A Samsung Buds szilikonjai jók, nem zárják ki úgy a külvilágot, de ott a sharkfin is tartja a fülben.
-
Sweetraver
csendes tag
Sziasztok,
sajnos a múlt héten elvesztettem egy Einsear T2-es fülhallgatót, amivel meg voltam elégedve.
Azt már kb 3 éve vettem, s érdeklődnék, hogy az eltelt idő alatt van-e jobb, best buy termék a piacon?
Kicsit utána olvastam, s én 2 típust találtam, amit többen ajánlottak:
Soundmagic E10 (bár ez drágább) és Rock Zircon. Ezek jobbak, mint az Einsear?Amúgy trance zenét hallgatok, néha dnb, illetve filmeznék vele tableten.
Köszönöm -
SirRasor
addikt
Egy SoundMagic E11-et úgy, hogy sose hallottam még
E10-et, E80-at hallottam és nagyon jó tesztek születtek az E11-ről, ezért merem ajánlani.
Van most jó fülesem, de úúúúgy meghallgatnámEDIT: E30-at néztem eleinte, mert sporthoz is szerettem volna használni, de több külföldi teszt és amazonos vélemény eltántorított
-
arminlok
senior tag
#Soundmagic #E50 #SM #vélemény
Az E10-em sajnos tönkrement ezért gondoltam beújitok valamit ami majd előrelépés lesz ahhoz képest. Na két hete, hogy használom az E50-et és azt kell, hogy mondjam hogy összerándulnak az arcizmaim ha hallgatom.
Szétesik az egész hangkép. Magasak vannak de pontatlanok ezért sokszor egy hegedűszólónál olyan mintha elhangolta volna valami madár a hangszert. Ezen az sem segít, hogy a közepek néha-néha megreccsennek és olyan gyengék, hogy egyedül a vokálok szólnak jól vele aminek amúgy is a háttérben kéne hogy szóljanak. A basszus az egyedüli ami ha van a számban akkor tényleg elég mély tartományt képes érinteni.Igazából ha egy szóval kéne jellemeznem annyit tudnék rá mondani, hogy kellemetlen. Kicsit hosszabban kifejtve az E10 után ez egy rakat fos, egy szar kínai hulladék aminél akkor is jobbat kapsz ha csak leemelsz egyet a polcról 14 ezerért a mediamarktban. Doboz hangú füles elég mély és pontos basszussal amit gyakorlatilag semmilyen zenét kedvelő embernek nem tudok ajánlani. Még a Paul Kalkbrenner számaihoz egészen jó volt de ott is olyan élettelenné tette az élményt a közép hiánya hogy borzasztó. És itt félreértés ne essék nem egy drága vagy más típusú füleshez hasonlítok hanem egy E10-hez... Ami nem ment ugyan ilyen mélyre de több volt a basszus és egy meleg hangú fülhallgató volt ami olyan élményt nyújtott az ennél sokkal pontosabb közepeivel hogy élmény volt hallgatni mind komolyzenét mind minimalt.
Azért írtam le, mert örültem volna ha én is tudok ilyen véleményt olvasni előtte. Ugyanitt E50 eladó.
-
Ununqatrium
aktív tag
Sziasztok!
Van lényegbeli különbség a SoundMagic E10 és E50 közt, vagy nem feltétlen indokolt az árkülönbség? Esetleg 10 ezer alatt van még itthon könnyen beszerezhető darab, ami nincs az összefoglalóban? Volt egy ES18 fülesem, ami a mai nap sajnos balesetet szenvedett. Se a hangja, se a hangképe nem tetszett, nem szeretnék mégegy ilyet. -
SirRasor
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, mert picit tanácstalan vagyok.
SoundMagic E10 -> E80 -> FiiO FH1...itt állok most és a hangzás tökéletes, de egyre gyakrabban fáj a jobb fülem, mármint nyomja a fülemet de úgy, hogy fél óra után már fáj. Nemrég tudtam meg, hogy nem 100%-ig ugyanúgy néz ki jobb és bal fülünk és sajnos ilyen előfordulhat.A helyzet az, hogy az FH1-et 23k-ért vettem és bőven több részletet hallok ki belőle, mint az E80-ból, szóval visszafelé már nem lépnék, de nem tudom ennyi pénzből mégis mi a nyavaját vehetnék
Most ott tartok, hogy 40k-ért egy Creative Aurvana Trio-val tuti nem lőnék mellé, de
1. picit drága
2. nem tudom, hogy olcsóbban van-e jobb ár/érték arányú.Ötleteket szívesen elfogadok
-
zsírsámán
senior tag
Sziasztok! Egy Soundmagic E10BT-vel van mostanában problémám. Ha otthon, vagy az irodában hallgatok vele zenét minden hibátlan (2 szobán keresztül is tökéletesen működik), futás közben (nadrágzsebben) is rendesen működik, de bringázás közben (póló hátsó zsebében) kivétel nélkül mindig elkezd a hangja akadozni és szaggatni, teljesen hallgathatatlanná válik. Ha megállok, leszállok a bicóról, akkor minden rendben van ismét. Nincs valami tippetek mi okozhatja? Sprotolás közben pulzusmérő pántot is használok (ANT+), de látszólag futásnál ez nem igen zavarja. Lehet, hogy csak a készülékem hibás? Érdemes lenne ezért garanciáztatni?
-
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek. Nem mintha unatkoznék, de váltottam fülest és gondoltam megosztom a tapasztalataimat.
Esténként SoundMagic E80-al kényeztettem a füleimet, de arra gondoltam, hogy ha cserélhető lenne a kábel és a szélzajt is szűrné, akkor az E10 helyett azzal járnék dolgozni és estére is jó lenne.
Úgyhogy eladtam az E80-at és vettem egy FiiO FH1-et. FH5-öt agyondícsérik, de az 80k, ez meg 30, akciósan 25 és nagyon akciósan 23,5-ért vettem.Szebben szól-e? Hallgattam már, tehát nem vettem zsákba macskát
Röviden: szebben, megérte a cserét, pláne, hogy nem kellett sokat ráfizetnem.
E80-nak nem volt sok baja, de a teteje elég sok számnál nem tetszett. A cinek zsizsegnek, néha szúrós hangzás és társaik: nem élvezet ahhoz képest, hogy mit nyújt közép és alsó tartományban. Igazából annyi pénzért teljesen korrekt, de akkor csináljunk valamit a szélzaj ellen is.
FiiO FH1 az E80-as függvényében, de sajnos nincs balanced kimenete a FiiO M6-nak, úgyhogy marad a szimpla 3,5-ös kábel.
Illetve 2 garnitúra fülpárna van hozzá 3-3 méretben: piros, ami basszuskiemelős és fekete, ami a neutral hangzást segíti. De melyikkel jobb?Pirossal:
Mélye érezhetően több, mint az E80-nak, de fura módon csak egy picit piszkál bele a középtartományba: az énekhang mintha 1 fokkal hátrébb került volna és minimálisan tompább.
Mély textúrája 1 fokkal jobban átjön, tehát nem csak a mennyiség több, hanem a minőség is, ami fantasztikus, de nekem SOK az E80 után.
Közepe kb. ugyanolyan részletes, leszámítva amit írtam az énekhangról: összességében nincs hiányérzetem.
Magasak...hujuj...na itt viszont alázza az E80-at, de nem is picit: ami elsőre feltűnt: a cintányér pont úgy hangzik...mint egy cintányérszóval minden a henyén van, nem harsány, nem bántó, és megfelelően részletes.
DE AKKOR IS SOK A MÉLY!Feketével:
Lényegében a fenti, de a mély mennyiségéből annyit vesz vissza, hogy még mindig több, mint az E80-ban, de csak minimálisan és egyáltalán nem tartom bántónak. Pont elég, pont jó!
Közepe teljesen tiszta marad: pont olyannak hallom, mint az E80-nál. +pont
Magasak: te jó Isten...a mennyek és minden szentek hangjára mondom, hogy valami elképesztő, amit kihallok belőle. Talán picit kiemelt is, de egyáltalán nem bántó, viszont jobban előjönnek a részletek.
Kb. ahhoz tudnám hasonlítani a magas tartományt, mint amikor először meghallottam az E80-as közepét
Egyszóval tökéletesnek érzem a hangzást!Nyilván nem elhanyagolható (bár erősen szubjektív):
Kényelem 10/10
Design 10/10
+cserélhető MMCX kábel, szerintem ez előny, mert ali/ebayről aprópénzért van utánpótlás.Azt se rovom fel, hogy nem fémházban van, mert így könnyebb a fém társainál
-
-NoVa-
veterán
Utcai zajban elvérzik durván telefonálásra (márpedig ugye csak arra kell), mint majdnem minden TWS. A Huawei AM61 mikrofonja jó, de túl van a 10k-s határon kicsivel, a SoundMagic E10BT 10k, ha épp van, de messze nem olyan jó a mikrofonja, szóval széttárt karokkal fejvakarás.
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok!
Egy egészen konkrét kérdésben szeretném a véleményeteket megkérdezni. Eljött az idő, hogy BT fülesre váltsak, viszont tanácstalan vagyok a konkrét típus tekintetében.
Vezetékesben egy SoundMagic E10-et nyúzok, nagyjából elégedett vagyok a hangjával. Korábban egy Klipsch S4-et használtam, azzal rendkívül meg voltam békélve. Gondolom ezekből már ki is találtátok milyen zenei vonalon mozgok, főleg rock, metál és blues szokott szólni a fülemben. Favorizálom az enyhén V karakterű füleseket (tudom, tudom, az S4 minden, csak nem enyhén V).No de, amit kinéztem magamnak, az a Marshall Minor II. Szerintetek mennyire passzolna az eddigi listámhoz? Nagyon más a hangja, vagy hozná az elvártakat? Kicsit félek az izolációja miatt, ami elvileg nem nagyon létezik. Esetleg hasonló árban tudnátok mást/jobbat ajánlani?
Köszi előre is!
-
SkyTrancer
senior tag
köszi srácok a sok sok tippet, tanácsot
mivel most nem tudok mászkálni, így berendeltem cx-300ii helyett egy
Soundmagic e50-et 01-cikkszámú feketét
Bestbyte-nál 12990 ért
Meglátom milyen lesz, és majd kiderülEzért esett erre a választás, mert nagy többségében azt olvastam hogy valamivel kevesebb a mély mint az e10-nél és kb ennyivel kiegyenlítettebb a hangja
e80- viszont már még jobb, viszont ott egyszer olyat olvastam lehet nem itt, hogy a magasai nem voltak olyan jók mint az e50-
nekem úgyis a "flat" kéne leginkább és talán a 3 közül az 50-lesz a nyerő
meglátjuk
ha megvan beszámolok -
SkyTrancer
senior tag
Írtam még pár hete, hogy kezd meghalni a sennheiser cx300-II-es fülesem
Hát a helyzet tovább romlott, jobban gyengül a jobb oldal
Olvasom azóta a fórumot, de mégsem tudom eldönteni, mit vegyek helyette,
mert az igazság az, hogy nagyon vegyes kinek mi a véleménye egyes fülesekről
Itt pl az általam is nézelődött soundmagic e-10-ről nem igazán vagyok elragadtatva, főleg amit hang alapján itt prezentál a srác
Nyilván ezt így nem lehet tesztelni, de mégis azért fura
[link]Mai napon már bedobtam a bestbyte-ban a kosárba egy e50-et de visszatettem a polcra, mert inkább előtte megkérdezem tőletek mit javasoltok cx300 helyett
Amire szükségem lenne :
Kábel mindegy
részletességet várnék, tekintve hogy eleve studiomonitor hangfalaim vannak, ne nagyon üssön el ha kihúzom a fülemből
Kétféle presettel használom, amikor médiatartalmak mennek, minimális pluszt kap a 30-40hz és a 10+ khz
Kellemesebb így.
Ez nagyjából bejött a cx300-nak is, és elvoltam vele
Durva kilengéseket nem annyira szeretnék ha lehet V irányban
az ár 10-20 ezer között nézelődnék
mikrofont, gombokat stb nem szeretnék, mert nem használom ki, és csak gond lenne velük később
csak sima fülhallgatóra van szükség
Az esetek 90%-ban elektronikus zenét hallgatok rajta ( Armin, Tiesto stb )
Nem vagyok mély fan, jobban szeretem ha ciripel a téma, de azért lágy mély tartomány is legyen.
Pl a Mackie Mr5 mk3 hangfalakkal meg vagyok elégedve, pláne ha megpimpelem kicsit a 30hz-et filmezéshez, teljesem megfelel
Av-online szerint sok különbség nincs az e10-50-80 között de sajnos mivel nem tudom meghallgatni így megint tanácsot kérnék. -
fcbarca
őstag
Sziasztok. Van már tapasztalat a redmi aitdots tws fulesével? A hangképére lennék kíváncsi egy soundmagic e10 mellett..
-
Krissz5435
aktív tag
Hello!
Kinéztem egy BT fülest:
Soundmagic E10BTLáttam, hogy Telekomnál 10k-ért árulják, ami jó vételnek tűnik, de jelenleg nincs készleten.
A következő lépcső a Bestbuy lenne ahol 17k-ért meg tudnám venni készletről.
Van esetleg olyan hely, ahol 17k-nál olcsóbban meg tudnám venni?
Várok még picit a Telekomnál, hátha lesz, de nem tudnak sajnos semmit, hogy mikor érkezik ismét belőle.Előre is köszi a választ.
-
SirRasor
addikt
Nem, sose használtam még olyat.
Nem mondom most edzésnél felmerült, mert póló nélkül már ide-oda csapódik a kábel, sőt: a SoundMagic E10 műanyag burkolata rá is ragad a bőrömre. Zavar...de nem annyira, hogy 2x annyit kiadjak ugyanazért a hangzásért, csak vezeték nélkül.
Régen futottam is elég sokat, mind kábellel...szóval nem egészen értem ezt a vezeték nélküli füleses edzéses dolgotHa csak előnye volna, akkor még csak-csak, de hogy emellett még elég gyakran tölteni is kell...
Ja közben rémlett egy valami, de nézz rendesen utána: Többen dicsérték a Xiaomi AirDots-ot.
-
Tüki
csendes újonc
Sziasztok!
A jelenlegi Soundmagic E10-es fülhallgatóm tönkrement és szeretnék egy újat venni.
In-ear fülhallgatót vennék 5-15 ezer Ft közötti értékben. Normál kialakításút keresnék vagy kábel nélküli.
Mikrofonra nincs szükségem, de ha van az se gond.
Főleg rockot, popot hallgatok, ritkábban rapet.
Nem igazán tudom, hogy milyen kiemelés lenne fontos a fent említett stílusokhoz, talán a V-kiemelés, vagy valamilyen kiegyenlített karakterisztika.
Ezekről mi a véleményetek? Ezeket találtam az ajánlottak között:
- Bosshifi B3 (DD+BA, enyhe V karakter, egyenes kábel, sima)
- Vsonic VSD1 / VSD1S (DD, V karakter, fül feletti kábel, sima)
- Vsonic VSD2 / VSD2S (DD, V karakter, fül feletti kábel, sima)ui. Bluetooth-os fülesekről mi a tapasztalat? Ilyen árkategóriában érdemes lenne ilyet nézegetni?
Köszi a Válaszokat!
Tüki
-
ja, közben szórakoztam a D4 hangzásával, a leragasztást kilyukasztottam egy felmelegített nagyon hegyes tűvel, ami teljesen megszünteti a driver flex-et, de a basszus nagyrésze megmarad
azt kell mondjam ez 50$ szint, és pariban van a Soundmagic E10-el
a kábel még mindig borzasztó, egyrészt gabalyodik másrészt a szövettel borított fele gyakorlatilag abban a formában van mint amikor kibontottam, és ezt a "remek" tulajdonságát annak ellenére őrzi, hogy mindent megtettem azért, hogy kiegyenesítsem...
illetve szükség volt a nagyobb belső átmérőjű, és kényelmesebb (puhább) Sennheiser illesztékek alkalmazására is, mert a gyári kezdte nyomni a fülem 1-1,5 óra után. -
Tüki
csendes újonc
Sziasztok!
A jelenlegi Soundmagic E10-es fülhallgatóm tönkrement és szeretnék egy újat venni.
In-ear fülhallgatót vennék5-15 ezer Ft közötti értékben. Normál kialakításút keresnék, tehát nem a fül mögött elvezetett kábelt.
Mikrofonra nincs szükségem, de ha van az se gond.
Főleg rockot, popot hallgatok, ritkábban rapet.
Nem igazán tudom, hogy milyen kiemelés lenne fontos a fent említett stílusokhoz, talán a V-kiemelés, vagy valamilyen kiegyenlített karakterisztika.
Ezekről mi a véleményetek? Ezeket találtam az ajánlottak között:
- Bosshifi B3 (DD+BA, enyhe V karakter, egyenes kábel, sima)
- Vsonic VSD1 / VSD1S (DD, V karakter, fül feletti kábel, sima)
- Vsonic VSD2 / VSD2S (DD, V karakter, fül feletti kábel, sima)ui. Bluetooth-os fülesekről mi a tapasztalat? Ilyen árkategóriában érdemes lenne ilyet nézegetni?
Köszi a Válaszokat!
Tüki
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest