Hirdetés

Aktív témák

  • Pompi

    MODERÁTOR

    válasz #16741888 #29020 üzenetére

    Ritkán húzom fel maga általában, de az utóbbi időben a Czollner közvetítésein mindig sikerül. A mostani hétvégén totál katasztrófa volt amit művelt. Közben rájöttem, hogy mi zavar a legjobban benne. Az, hogy nem egyszerűen közvetíti az eseményeket, hanem folyamatosan esélyt latolgat, teoriákat gyárt, aztán ezeket csűri, csavarja, magyarázza, sokszor úgy, hogy pár perccel a teoriája felállítása után borul az egész, de őt ez nem zavarja, csinálja tovább. Most is verseny vége felé, amint Vettel, Alonso, Button utolérte egymást, mást se hallhattunk, hogy "húhú" "úristen" hát-hát" "x kör van hátra, ami sok" és ezen rugóztak végig. Ezekből a esélylatolgatós teoriájiból valóban csak valami "esemény" zökkenti ki, akkor meg indul az örjöngése, aztán kezdődik előről.

    Ehelyett mondjuk szolgálhatna infókkal (ha már ennyire élevzi a saját hangját, hogy nem tud kicsit csöndben lenni), a versenyzőkről, akár OFF topik témában is, ami érdekes lehet és nem annyira köztudott, beszélhetne a helyszínről, mit tudom én. Nem vagyok riporter, de mondjuk ő sem az. Meg kellenne nézni mondjuk egy színvonalas foci közvetítést. Nem vagyok nagy focirajongó, de pl. megnéztem a szombat esti BL döntőt. Ha Czollner vezette volna mást se hallottunk volna, csak azt, hogy ha most oda passzolná, az oda lőne, amaz meg amoda, akkor akár gól is lehetne. Elhangzana, hogy miért x vagy y van azon a poszton, amikor ennek (szerinte) semmi értelme, miért jobb lábbal rúgta és nem ballal, vagy miért x-et cserélték le y-ra amikor szerinte z-t kellett volna és ehhez hasonlóak. Ezzel szemben egy nem rajongó számára is élvezetes volt a közvetítés, az üres járatokban megtudunk pár jópofa érdekességet a labdarúgókról, pályáról stb.

    Arról már nem is beszélek amikor kedves Czollner úr pl. össze tudja téveszteni a medical car-t a safety carral, vagy amikor a komplett stáb azt gondolja, hogy mondjuk egy pályabíró balesete miatt, beállítanak a pálya közepére egy mentőautót. Kedvencem amikor kritizálja a boxtaktikákat, vagy pont a boxkiállásokat, hogy mit, hogyan kellene csinálna, legjobb volt amikor az autó alá beszorult első szárny kiszedésénél jajveszékelt, hogy azt nem úgy kellene kiszedni, hanem amúgy (biztos sokat gyakorolhatta a Renault Clion mondjuk, szemben az F1-es csapatokkal).

    Szóval egyszerűen nonszensz ez az ember. Ennél még tényleg a Palikkal való párosa is jobb volt. Nem jó volt, hanem ennél jobb. Mert a Palik nem csinálta folyton ezt az teorigyártást, sőt ő volt az aki a Czollnert ebben vissza tudta fogni, plusz ő volt az aki tudott a már említett érdekességekkel, offside infókkal szolgálni, ezzel is színesítve a közvetítést. Sajnos most akár Wéber, akár Walter van Gyuszi mellett, nem tudnak (mernek?) elég hangsúllyosak lenni, nem tudják őt kellő képpen háttérbe szorítani. Azt gondolom, hogy ennek csak akkor lesz vége, amikor elkerül az rtl-től a közvetítés joga, ennek szurkolok, és annak, hogy a kategóriájához mérten végre normális riporter gárdát kapjon a sorozat. Bocs, hogy ha egy kicsit hosszúra nyúlt, de már kikívánkozott belőlem.

    Feel Good Inc.

Aktív témák