- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kk831228
addikt
-
RBJ
addikt
Mi hülyeség? Alacsony inteligenciájú emberek csak az erőből értenek, kár bármit is ragozni.
Aki óbégat jó pofán kell vágni utána nem fog obégatni csak lapítani. Itt nincs mese vagy odacsap vagy téged fognak kicsinálni. És ennek nemsokára eljön az ideje, lesz itt dél afrika mikor már kisebbségbe leszünk.
Sajnos ez van, ezt fogjuk a gyermekeinkre hagyni akik majd kérdőre fognak vonni mit csináltunk.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
kolosanyi
veterán
Igazából teljesen mindegy, csak be kell tartani pár egyszerű szabályt. Röplabdás koromban megtanultam, nyaranta mindig strandröpiztünk, egész nyáron kint voltunk. Első és legfontosabb, hogy ne száradjon ki az ember, ilyenkor célszerű nem csak vizet inni, hanem valamilyen izotóniás italt, jobban hidratál a víznél. Legegyszerűbb ital, ha csinálsz házilag, sima rostos gyümölcslébe beleteszel egy késhegynyi sót és már meg is van ugyanaz a lötty, amit a boltban 600-ért adnak literenként. Még olcsóbb ha tápkieg boltban veszel ilyen port, elég azt elkeverni vízben.
Ezen kívül fontos, hogy közvetlen napsugárzásnak ne tedd ki magad 16-17 óra előtt, szóval fehér hosszúujjú póló (nem pulcsi, az túl vastag), illetve fehér sapka sokat segít, nem kap napszúrást az ember. -
kolosanyi
veterán
Izé. Milyen az a "porizom"?
(#6246) KISDUCK
Tipp: Ha váltogatod a távot és az intenzitást, kevesebbet vesz ki belőled. Ha fáradtabb vagy, lightos közép tempóval egy közepes táv, ha elemedben vagy, akkor valami sprint vagy emelkedőn sprint (ez a láb erőhöz is szépen hozzáad, illetve az egész lábat lerendezi napokra), esetleg megpróbálkozhatsz a hosszú távokkal is, bár én azt nem kedvelem. Nekem amúgy is a 2-3 km-es távokra van szükségem, azokon kell minél jobban bírnom, azt mérik fel nálunk. -
KISDUCK
addikt
Hát az a reggeli úgy néz ki, hogy kelek fél négykor, 6-ra beérek melóba és 8-kor van kaja. Annyi, hogy 6-kor 2 barackot elmajszoltam mert éhes voltam, de a kimért kajámat is 2 adagban ettem meg, a maradékot 11-kor. Két kifli helyett csak egyet toltam be így spóroltam 300+ kalóriát. Most ettem megint a célzott kalória bevitelt túlléptem, de még így is a fogyó tartományba vagyok. Később picit futok majd vagy valami, de eddig nem tűnik vészesnek ez a kalóriásdi, csak furcsán néznek rám itthon, hogy mérem a kajámat.
-
Speeedfire
félisten
Pont ez a durva, hogy a súlyok meg marha könnyűek. De a teljes edzés végére lihegni szoktam (ez valószínűleg a köredzés miatt van), Az edzés végén hol fáradt, hol hercules vagyok.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
Körök végén szoktam fújni olyan 3 perc körül (zenét hallgatok edzés közben és amíg lemegy egy szám fújok). A keringésem elképzelhető, hogy ramaty, cigizek.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
SkyS1gn
félisten
Már megbocsáss, de ez nem igaz, aki meg kibújik az vessen magára. Egyszerre edzeni mindenre továbbra is hülyeség.
Nekem kb igy néz ki:
Hétfő: tricepsz, váll - has (fekvő, lábemelés, stb)
Kedd: hát, bicepsz (többnyire húzódzkodás)
Szerda: láb, törzs
Csüt = hétfő
Péntek = kedd
Szombat = szerda
Vasárnap pihiAztán ezt megszórom flag meg lever, kézenállás stb gyakorlatokkal.
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
kolosanyi
veterán
Myproteint kell venni, az tejsavó is, meg olcsó is, ráadásul nincs televágva mindenféle ízvarázs trutyival. Amúgy meg teljesen mindegy, hogy miből viszi be az ember a fehérjét, ha megvan a megfelelő menyiség. Én is próbáltam már mindenféle csoda új módszert, de a legjobban az jött be, ha semmi mást nem csinálok, csak precízen számolgatom a kalóriát, a fehérjét meg ~1,5-2 g-on tartom azt csá.
-
germanh
senior tag
Ha az árat néznénk csak, akkor az lenne a célszerű számukra, hogy a marha fehérjét népszerűsítsék jobban, mint a tejsavót, mivel általánosságban drágább, mégsem azt tartják a legjobbnak. Én személy szerint az állati eredetű fehérjéket részesítem előnyben, nem ettől a cikktől gondolom így. Ízesítetlen myprotein impact whey protein-t fogyasztok, tehát izolátum rajongó sem vagyok, semmi csilivilség...Tőlem mindenki azt issza, amit szeretne. Ami tény az tény tudós sem vagyok, több helyen olvasgatok és próbálok következtetést levonni. Amúgy nem csak a emiatt a cikk miatt nem vagyok túl nagy szója rajongó, teszem hozzá soha nem is tekintettem alternatívának...Szója...
Enjoy the pain!
-
Rabbitf_24
addikt
elég sok irányzatot nyomon követtem, de számomra ez volt a nyerő, ahogy írtad. Itt állt össze a kép, hogy mit rontok el a kajálásnál. Ez sem tökéletes de jelenleg ez a legjobb módszer az egészség megőrzésére. Ha jól számolsz, akkor simán tudsz egy bizonyos szintig fejlődni is az edzésben.
-
westcoastog
veterán
Bontást azért próbálom meg mert ugye mint írtam nem látom a fejlődést erőben, meg ha mindennap ugyan azt edzeném a vállaimat szerintem hamar tönkre vágnám, kell a pihenő neki.
Inkább tömegnövelés miatt kéne edzenem, de egyszerűen annyi mindent edzenék hogy mindent 1 napon belül, ugyanazt nem lehetne.
De ez még mindig nem a testépítő féle bontás, hogy akkor ma a bicepsz, meg alsó mell, holnap meg nem tudom milyen izom.Ha úgy vesszük így bontva is használnom kell a teljes testet, ha már csak a felsőtestet nézem, ott is dolgozik a hát, karok, mell, de még a törzs is, ha különféle fekvőtámaszokat is hozzáadok, húzódzkodáskor is használva van a törzsem például, gyűrűn meg főleg.
Minden edzésnapnál dolgozik az egész test, csak éppen az éppen aznap aktuális testrész (felsőtest, törzs, láb) kap nagyobb terhelést, a többi csak mellékes terhelés.
-
Woodslave
félisten
csináltad már huzamosabb ideig mondjuk az Starting S-t? Vagy egy madcow-t? Hát ember legyen a talpán aki nem hányja el magát már a guggolás gondolatától is a 3-4. héten Nem éppen egy kezdőket teremben megtartó program, annak ellenére, hogy szerintem is egy kezdő 50 kilós tininek megfelelő edzővel a legjobb. Csak sajnos ilyet nem találsz egyik teremben sem ezeket meg xarul csinálni qrvára nem egészséges, hamarabb lesz rokkant mint erős
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
kolosanyi
veterán
Dehogynem, erre van a dekondícionálás, kikönnyítés. Nyilván el fogsz jutni vele egy olyan szintre, ahonnan nem tudsz továbblépni, ilyenkor jön a variálás, de az már inkább művészet. Haladó szintről mondjuk egy versenyzői fizikumot építeni, na ahhoz évek kellenek, meg hatalmas szaktudás. Vagy szerencsés genetika.
Amúgy a Gymnasticbodies, vagy a GMB se csinál belőled Csollány Szilvesztert, ezek alap szintű erőelemek csak, hol van még innen a keresztfüggés, Szent Péter, fecske, vagy akármi más komolyabb dolog... De ha már stabil, szép függőmérlegeid, támaszmérleged van, tudsz benne húzni, karhajlítást csinálni, fal nélküli kézállásban karhajlítást végezni stb, akkor elmondhatod magadról, hogy az emberek 90 százalékánál erősebb vagy, valószínűleg izom is jött rád nem kevés, szerintem ez az a szint, ami rekreációs célból megcélozható.
-
batai15
félisten
Némileg lebeszélési szándékot érzek de sebaj.
Jártam kondi terembe egyébként, de nem éreztem az igazinak , nem beszélve arról hogy sokba is kerül.
Másrészt, ez viszont így van, lehet bárki bármilyen kemény a kondi terembe, ha a hétkööznapokba nem ér semmit. Lehet velem vitatkozni, de láttam már kemény kondis embereket fapakolásba elvérezni.
Amit én végig csinálok az nem ment egyeseknek.
Utolsó sorban, tartásomon akarok javítani, és ténylegesen hétköznapokban erős lenni. Régebben írtam hogy menni akarok tűzoltóságra.
Ide ez az erő kell, nem a kondi termi .
Nos nem támadásnak írtam, de nekem ez a véleményem, és én ezért döntöttem emelett az edzés forma mellett.
Meglátjuk meddig fog menni és mennyire fogok fejlődni. Remélem minnél jobban, és lesz kitartásom is. -
kolosanyi
veterán
Én mostanában arra szoktam rá, hogy minden edzés után negyed órát ugrókötelezek változó intenzitással, a közepestől az ájulás közeli állapotig minden van benne. Mondjuk nekem nem kifejezetten a zsirégetés a célom, nem kinézetre edzek, egyszerűen a keringési rendszert edzem ezáltal. Meg úgy mellékesen elég jól fejleszti a láb robbanékonyságát, nekem meg erre kifejezetten szükségem van. Mindenesetre ez a kombinált cucc szimpatikus, ki fogom próbálni. Egyébként ha sprinteléssel csinálod, kb meg is van a láb edzésed, helyes technikával nagyon kegyetlen tud lenni. Én 10*100 méreteket szoktam nyomni, de ha rendesen, max közeli intenzitással csinálom, teljesen szétmegy a lábam, de minden izom, nem csak a combfeszítők. Plusz terhelés az emelkedő vagy a lépcső, de az már embertelen.
-
batai15
félisten
nem nem a saját magamnak a főzéssel van gond. Menzán dolgozom .
megpróbáltam a myfitness palt ez jött ki
:
FOODS Calories Carbs Fat Protein Cholest Sodium Sugars Fiber
Breakfast
Kifli - Vizes, 100 g 133 26g 4g 5g 0mg 0mg 0g 0g
Zöldség - Paradicsom, 100 g 18 4g 0g 1g 0mg 5mg 3g 2g
Szalámi - Téliszalámi, 20 g 103 0g 9g 5g 0mg 0mg 0g 0g
Lunch
Pulyka Comb - Hús, 200 g 288 0g 14g 40g 0mg 0mg 0g 0g
Durillo Durum Penne - Durum Tészta , 400 g 1,440 300g 6g 52g 0mg 0mg 0g 0g
Dinner
Dinnye - Görögdinnye, 50 dkg 145 33g 0g 0g 0mg 25mg 0g 4g
TOTAL: 2,127 363g 33g 103g 0mg 30mg 3g 6g
Elvileg ma akkor kb 100g fehérjét ettem meg, és kellene még 50, de csak por formában igaz?[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Az első képen már az elején látszik a végeredmény. Nem azért van ez, mert beszorítós, hanem azért mert idióták és vagy túl nehezek...
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
syl5
őstag
Nyilván ésszel kell használni.
Magamtól is tisztába vagyok vele, hogy nem egy életbiztosítás, de ennek megfelelően használom.
Ilyen lendülettel húzva, és felugorva a rúdra nyilván leszakad, mert nem erre való. Ez egy szükségmegoldás otthonra. Ilyen használattól a beakasztós is ugyanígy leszakad, söt viszi magával az ajtókeretet is.
A srácnak ráadásul valami gagyi cucca lehetett, mert hajlott nagyon. Meghajlik, már nem veszül úgy megrövidül nyilván kiesik a helyéről. A csaj meg gyenge, nem tudja megfelelő erövel beszorítani. Még nekem is nehéz volt. -
kolosanyi
veterán
Persze, hogy nem cikkeznek, mert nem lenne eladható. A tapasztalat nem hiányzik egyébként, a koxos korszak előtt gyakorlatilag ebben a megközelítésben volt kénytelen edzeni mindenki, tehát van bőven irodalom, csak jó helyen kell keresni. Értelemszerűen nem a bodybuilding.com-on fog ilyenekre bukkanni az ember, de mondjuk egy dragondoor fórum jó alap lehet. Egyébként múltkor láttam valahol régi, '60-as évekből származó gimnasztika jegyzetet, azt is szívesen elolvasnám, kíváncsi vagyok rá.
Szerk.: Túró edzés után? De hát az kazein, azt csak lefekvés előtt szabad, mert leesik tőle az izom.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Messze vagyok még a 10-15%-tól, de az a célom. Olyan 25% körül lehetek szerintem.
Oké, akkor többé-kevésbé jól gondoltam, hogy nem kell ennyit betolnom.
A fehérje is amiatt lett véve, hogy az esti túró miatti sok zsírt el tudjam kerülni, így a pihenőnapos kaja (2 tojás, 2 paradicsom, 2dkg óvári sajt, 5dkg csirkesonka és egy szelet barna toast kenyér) menne a fejérjével.A legnagyobb bajom a tolódzkodással, hogy durván be szokott durranni a tricepszem. Utóbbi időkben vettem vissza belőle egy kicsit és a héten el is hagytam. Általában mindenből 3*10-et szoktam csinálni, a tolódzkodásból volt, hogy csak 2-t mert nagyon megterhel.
De akkor lehet ráállok megint.Az egykezes fekvő rávezetést én is lassan elkezdem, az egylábas guggolást (fordított egylábassal) 2 hete kezdtem el, enyhén szólva is durva.
Szerk.: Egyre jobban ráállom a mesztelen harcosra, csak annyi a bajom vele, hogy a gyakorlatok, edzések elég szellősen vannak leírva. Nagy teret hagyva, ezt pedig egy kezdő nem biztos, hogy jól be tudja lőni magának.
kolosanyi: Biztos van szerepe az edzés utáni kajának szerintem, csak nem akkora mint amekkora mítosz kering körülötte.[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
Én saját magamon tapasztalom, hogy nagyjából pontosan jelez a szervezetem az éhségérzettel. Ha deficitben vagyok, éhes vagyok, mindegy mit csinálok. Ez persze visszafelé már nem igaz, simán tudok éhes lenni úgy, hogy szét zabálom magam, de azt vettem észre, hogy ha normálisan kajálok, akkor a szintentartó kalóriabevitelnél teljesen jól érzem magam, abszolút nem vagyok éhes. Amennyiben egy picit, 5-10 százalékkal megyek alá, még mindig jól vagyok, de érzem, hogy kevesebbet eszek. Persze gondolom megszokás kérdése, de én beálltam erre.
-
KISDUCK
addikt
Kérésedre elkészült a kép. Az ajtókeret kicsit öreg, de ##szott kemény, alig bírtam behajtani a "csészébe" a csavarokat. Oszt beszorítottam a rudat, majd jutalmul 5 húzódzkodás. Szerintem bírni fogja és nem kell félnem az eséstől sem a szerelék miatt. GTG-hez szerintem nagyon jó lesz (remélem nem szakad szét a keret, mert kinyírnak).
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Autós topik
- Jövedelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest