Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • duvi

    nagyúr

    válasz Karex #6822 üzenetére

    - Végigolvastam a cikket amit belinkeltél. Van benne némi igazság, de messze van a valóságtól. Abban teljesen igazuk van, hogy a játékhoz kiadott Launch Trailer eléggé megtévesztő. Jól néz ki, nagyon pörgős, de a valósághoz nem sok köze van. Sokkal lassabb a játék tempója, mint amit ez a trailer sugall. Mivel az ED egy sandbox játék, ezért nem egy előre megírt storyt kell végigjátszanunk, hanem ránk van bízva, hogy mit szeretnénk csinálni és ehhez teljes szabadságot kapunk.
    - A játéklehetőségeket és a legfontosabb infókat megtalálod a fenti Téma összefoglalóban. Én a béta indulása (tavaly július) óta játszom vele és egyáltalán nem untam meg. Sokan abba a hibába esnek, hogy nekiállnak "grindelni", ami itt a folyamatos áruszállítást jelenti. Teszik ezt azért, hogy a lehető leghamarabb összejöjjön a pénz a legnagyobb hajókra és a hozzájuk tartozó felszerelésre. Ez hosszútávon nagyon monoton tud lenni, ami kiégetheti az embert és megutáltathatja a játékot. Nem kell rohanni sehova! Ha csak hetek/hónapok múlva jön össze egy komolyabb hajó, akkor se maradtunk le semmiről :N Persze sokaknak van már Anacondája, vagy Pythonja, de itt azt is figyelembe kell venni, hogy kinek mennyi ideje van a játékra!
    - Van egy másik gyenge pontja a játéknak, amit szintén felsorolnak az említett cikkben. Ez pedig a beépített kereskedelmi rendszer. Szép, színes-szagos lett, de nem eléggé hatékony. Valóban nehéz ezzel a mechanizmussal kereskedni, mert soha nem lehet biztosan tudni, hogy mekkora haszonnal (esetleg veszteséggel!) tudjuk a kiválasztott árut eladni. Éppen ezért készültek a külsős kereskedelmi appok, amiket a játékosok hoztak létre és ők is frissítik. Ezeket használva már lényegesen hatékonyabb a kereskedelem.
    - Szerintem a többi része a játéknak, teljesen rendben van. A látvány és a hangok magukért beszélnek. A felfedezés, bányászat, questelés, kalózkodás, fejvadászat, repuzás mind jól sikerültek. Ezen kívül fontos megemlíteni, hogy folyamatosan tolják bele az új tartalmakat! Új hajók, állomások, játékmódok érkeztek/nek, amik mind több játéklehetőséget nyújtanak a számunkra. Pl. jövő hét kedden érkezik a Wing funkció bétája, amit egy hét múlva az éles verzió követ. Ez kimondottan a csapatjátékosok számára készül, ahol 4 fős kötelékekben tudunk egymást segítve játszani.
    - Konklúzióként azt mondom, hogy ez a játék maximálisan megéri az árát :K DE! Csak azoknak ajánlom, akik szeretik a sandbox játékstílust és az űrszimulátorokat. Aki egy COD vagy BF szintű pörgésre vágyik, az inkább passzolja az ED-t!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák