Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bencze

    senior tag

    válasz K.Andras.Vfx #38865 üzenetére

    Óvatosan megyek bele mert erős érzelmi reakciót érzek, ha beszélgetünk kérném, hogy kicsit kevesebb érzelmet vigyünk bele, nem a mi pénzünkről van szó ez csak egy játék, amit mellesleg mindannyian szeretünk másként nem játszanánk.

    Ennél nagyobbat nem is tévedhetnél
    Hát nyugodtan javíts ki ha tévedek, nem vagyok olyan nagy space geek de amit így laikusként látok, a holdraszállás elég régen volt (kb akkoriban váltottak a lyukkártyáról a kisteherautó szállította merevlemezre) és azóta az emberi űrkutatás kb annyiban merül ki, hogy kimennek az ISS-re ami még a Föld atmoszférájában van, és minden érdemi kutatás gépekkel történik. A Mars roverek, a mostani kínai holdleszállás még olyan amiről lehet szó ha van feleslegesen pár milliárdunk elfekvőben és lehet populista sztorikat szőni róla, de úgy tudom a konszenzus az, hogy kevés értelme van embereket küldeni mert ezek a kütyük elvannak akár évekig! és rengeteg hasznos adatot begyűjtenek, plusz jóval olcsóbbak. Ami érdemi kutatás volt az a távoli csillagok, meg "itthon" a new horizons, meg Marson túli bolygók meg holdjaik felfedezése. A szomszédságban meg a 2 belső bolygó ahová megint csak nincs értelme, hogy ember menjen. Attól nagyon messze vagyunk, hogy érdemi emberi jelenlét legyen az űrben, sőt most kukázzák az ISS-t is. Őrállomás, meg Hold, majd Mars-bázis, biztosan lesz amikor elég olcsó lesz a technológia de az nagyon messze van azt sem látjuk hogyan jutunk el oda.
    Hogy érted, ezekben mi az óriási tévedés?

    Ok, nyilván kell egy jókora adag makebelief mert szondákat irányítani nyilván kicsit unalmas lenne így van supercruise time sinknek meg fsd, de azért egy scifi szintről könnyű elmenni teljesen arcade irányba.

    (#38867) -Solt- v
    Bolygóleszállás most is van, azt nincs értelme idekeverni. Nem ismerem az atmoszferikus bolygók hátterét de gondolom vagy a le- és felszállás fizikáját másként akarják csinálni vagy kénytelenek lesznek kis lila meg zöld földönkívülieket random elhelyezni a nép kívánalmára (remélem nem...), azért hátha jó lesz az is és nem kell azzal járjon, hogy valami vízipisztollyal lőjük őket halomra 5 kék meg 10 szívárvány színű, advanced szinten meg vegyesen stb, mindenféle küldetések gyanánt ahol a bolygó meg az alien színe változik csak mint a jelenlegi szállítós küldetéseknél.

    A space leg viszont, nagyságrendekkel több contentet igényel mint a mostani bázisok, az rengeteg erőforrás befektetését jelentené, hogy az emberek sétálni tudjanak; ha generált akkor nagyon hamar nagyon unalmas lenne, az emberek folyton új contentet szeretnének pl miért nincs kocsma meg csocsó benne stb. Plusz nagy részének nem is lehet sok köze űrhöz, pl hogy néz ki egy nappali 1300 év múlva az inkább csak a lakberendező fantasy szintje. Amit meg mondjuk úgy, természetes formájában láthatunk azt látjuk a scarabból is. Max majd gyalogló kontrollert is veszünk és ugyanezt csináljuk mint a scarabból csak sokkal lassabban.
    Szóval elég nagy gamblenek néz ki, hogy gyakorlatilag egy teljes játékot fejlesszenek le a játékban majd tartsák karban. Koncepció szintjén a Ccp a dust514-el jó irányba indult el, legalább el is tudták kaszálni amikor kiderült, hogy nem váltja be a reményeket, mert a pár jól definiált kapcsolódási pontot kivéve külön termék volt így relatíve könnyen le tudták választani.
    Én úgy érzem ez az a content ami van annyira hypolt, hogy bármi készül is el garantált, hogy nem az és nem annyi lesz amit vártok. De ne legyen igazam és legyen happy end az első lila köd után is mondjuk fél évvel a release után.

    (#38868) Cooper911
    A star citizen nagyon magas labda, de ha már megkérdezted szerintem miért fejlesztik, hát százmillió dollárokért. Ha rajtuk múlik még legalább egy ennyit leakasztanak a népről az elkövetkezendő sok évben. :) az leginkább egy scamnek tűnik, még jobban mint az elején amikor beharangozták. 5 éve késik, tiszta duke nukem forever csak az nem került negyedmilliárd dollárba...

    Ha már fejlesztés akkor az állomás építés meg a terraforming ami talán kevésbé lenne idegen és természetes kiterjesztése lenne a mostani gameplaynek, de azt nehéz jól csinálni. A mostani CG-s állomásépítés jó, hogy létezik de inkább csak egy gyenge vicc, tölts be x anyagot egy fekete lyukba majd a fejlesztők kézihajtánnyal varázsolnak egy állomást.

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Új hozzászólás Aktív témák