Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • orientcx

    őstag

    válasz wollnerd #38129 üzenetére

    Alapvetően rosszul közelítesz a csereberéhez. Sohasem a kommersz anyagokat kell cserélgetni a drágábbakra, hanem pont fordítva(persze tudom, néha eleve a ritkára van szükség, de azért messze nem mindig). Egyrészt azért a kurrensebb darabokra hajtsunk inkább, mert azokat a kívántra becserélve gyorsabban összejön a szükségesekből a kellő mennyiség(lásd a későbbi példát), másrészt, mert a cserealapot tekintve a magasabb osztályú, "nagyobb címletekben" összességében sokkal több anyagot lehet bezsúfolni a tárolónkba. Ráadásul az időnként előálló telt háznál fölfelé váltogatni pont 2x annyiba kerül(6:1), mint lefelé(1:3)
    Fokozottan igaz ez a szintézishez szükséges alapanyagokra, amikhez általában a leggyakoribb cuccok kellenek: Pl a MC lőszergyártáshoz vas, nikkel, és sulphur szükséges. Persze nekiállhatunk a vasgyűjtésnek is, de egyrészt ebben Signore Lákátos úgyis meg fog előzni minket, másrészt ha csak egyetlenegy seleniumot is találsz, máris 81(!) db vasra csereberélheted be - ugye ha egyet találunk, az három db-al gyarapítja a tárolót. Egy db selenium 3x3x3=27 db vasra váltható, de mivel hármat kapunk egy begyűjtéssel, ezért ez már 3x27=81 vasat hoz nekünk. Tehát ha össz 4 db seleniumot kapirgálsz össze, mindet már be sem tudod váltani iron-ra(amiből max 300db lehet). És akkor arról még nem is beszéltem, hogy selenium keresgélés közben úgyis fogunk más, egy-két osztállyal lejjebbi, ámde mégis fontos egyéb cuccot is találni. Ráadásul ha szerencséd van(nekem szokott), és kb egy óra alatt bezsákolsz 10-15-20 db-ot belőle, legközelebb még akkor sem kell megint turkálni a porban, ha elhasználtál 300 vasat lőszerre, elég ha benézel egy kufárhoz, és 3-4 db seleniumért megint tele a vaskészlet.
    Értelemszerűen ugyanez vonatkozik a nikkelre, sulphurra, carbonra, stb.
    Ha pedig netán rendszeresen jársz RES-ekbe rossz kisfiúknak ejnye-bejnye órákat tartani, akkor a manufactured/encoded materialok szinte maguktól ugranak be a tárolódba. Nekem rendszeresen áll elő az a helyzet, hogy azért kell tréderekhez járnom, hogy a telt házakat cserélgetéssel megszüntessem. Majd minden széttépett konda potyogtat remek cuccokat, de az útba eső high-grade, vagy combat aftermath/encoded USS-eket is érdemes meglátogatni.
    Amióta vannak kufárok, azóta minden sokkal egyszerűbb.

    És mááá megit elf*stam a szót. Bocsi, majd ha megint játszhatok, akkóóó megint csend lesz :B

    u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

Új hozzászólás Aktív témák