Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • grHawk

    aktív tag

    Hát... megmondom az őszintét, sosem rajongtam a felfedezésért. Mármint nem a valódi felfedezésre gondolok, hanem, ahogyan az E: D megvalósítja.

    Az természetesen baromira tetszik, hogy hála a galaxis legeneráló proginak (stellarforge talán?), rengeteg féle-fajta csillag, bolygó és egyéb égi jelenség létezhet. Talán ez az egyetlen olyan sci-fi játék, amiben feltudsz fedezni valamit elsőre, amit utána mások is meglátogathatnak, mert Te felfedezted. Ez egyedi. De ez a megérkezek a csillaghoz, fordulok, elrobbantom a nagy scannert, aztán tolom a kicsi scanneket és mindezt minimális pénzekért... ez nem vonz annyira. De nem vagyok az a "nem ismerem, de elítélem" típus e téren sem, már nekivágtam a dolognak egyszer-kétszer. 1250 fényévre vitt a legnagyobb lendületem a témában, még valamikor az elején. Azóta felé se néztem. Persze megfogalmazódott bennem az "én miken is változtatnék" listám:
    - A nagy scannert (ami az unexplored testeket felfedezi) megtartanám, akármennyire is monoton.
    - A fuel scoopot beleszámíttatnám az útvonaltervezőbe, hogy ez alapján építsen ki egy menthető útvonalat, és a csillaghoz való érkezéskor valami "warning" jelzéssel szóljon a közelgő kifogyásról.
    - Az unexplored égitestekhez érve nem egy direkt scan, hanem egy automatikus analízis indulhatna be, ami, ahogyan közeledsz egyre gyorsabban futtatná a scannt, de így is eltarthatna 1-2 percig. Viszont az értéke is eszerint lenne magasabb.

    Na de mindegy, ezek csak a kis ábrándjaim, mint a bányászatnál a turret működésű mine laserek, amik több különböző aszteroidát bányásznának egyszerre, meg stb., de nem erre akarok kilyukadni.

    Amire ki akarok lyukadni, az az Engineerek játékstílusok kipróbálására való sarkallása.

    Sosem mentem volna 5000 fényéves utazásra, ha Palin prof. nem parancsol rá a papucs pilótámra. És emberek... ez gyönyörű!

    Oké, nincsenek nagy célkitűzéseim, összeraktam egy könnyű és gyors iCouriert, dobtam rá egy FSD boostot Elvira kisasszonynál és mindenféle heatsink/srv/afm/scannek nélkül kijelöltem Maia-t. Elmentem az Obsidian Orbitalhoz, dokkoltam, biztos, ami biztos, majd tovább a boszorkányfejhez, aztán a Barnard's Loop és most itt vagyok. Kijelöltem azt a kb. pont 5000 fényévre lévő nagyobb nebulát, aminek most nem jut eszembe a neve, de effelé tartok jelenleg. Nem tudom ki, milyen grafikán játszik, nekem a nemrégiben ütemezett gépfelújításom megnyitotta az ultra lehetőségét, így csak ámulok és bámulok. Kettő éve először most úgy érzem valami - számomra - teljesen új dolgot fedeztem fel a játékban. Ez a megyek és csak nézelődök dolog sokkal bejövősebb számomra, szemben a kevés pénzért való scannelgetéssel. Aki teheti próbálja ki!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák