- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Nem tudom kit mennyire érdekel (ha senkit, akkor leállok ), de az Awakening kapcsán kicsit böngészgettem Thedas térképét és rá kellett jönnöm, hogy teljesen félreértettem a dolgokat, mivel még csak túl sem lépjük Ferelden határait, hiszen Amaranthine csak Ferelden egyik, északkeleti pontja.
Remélem ezt a 15 órát nem úgy számolták, mint az alapjáték esetében a >100 órát, főképp hogy ebbe a 15 órába csak akkor fér bele több helyszín (pl: Highever, Brandel's Reach, Alamar), ha a fő történetszál ennyi, nem pedig mellékküldetésekkel együtt.
Arra viszont kíváncsi leszek, hogy mi hajtja valójában a ds-okat. Ha akarnak némi lendületet adni a játéknak, akkor szerintem valamelyik ország egy az egyben le lesz tudva főgonosznak és ha tippelnem kellene akkor mondjuk egy Nevarra&Tevinter szövetséget tudnék elképzelni.
Nem tudom, hogy a könyvben van-e a lehetséges fő gonoszra utalás, lehet hogy hatalmas baromságot írtam ezzel, de valahogy ez tűnik logikusnak, mert végülis Ferelden az egyetlen nagyobb ország, amire nem tudtak volna úgy lecsapni, hogy ne tudott volna időben feleszmélni, ha pedig Ferelden most elbukott volna, akkor nem terelődik erre a kettősre a gyanú. A bevezető után az ember úgyis azt várná alapból, hogy a Tevinter tele lesz ds-okkal, förtelmekkel és gonosz mágusokkal így ha egy komolyabb/hosszabb szériát akarnak indítani, akkor kell találni egy fő ellenfelet, amit csak nagyon sokára lehet legyűrni. Addig meg jöhet a többi, környező ország problémáinak helyrehozása és meggyőzése, hogy egyesüljenek a fő gonosz ellen.
Ha valaki másképp gondolja, azt szívesen meghallgatnám, mert eleve amiatt vettettem most ezt fel, mert kíváncsi vagyok, hogy Ti mit gondoltok erről.
Tény például, hogy ahhoz amit leírtam, kéne jó pár "túl nyugis" rész a játékból, aztán meg egy hatalmas bumm a végére, ez meg így nem lenne jól balanszírozva, mert gondolni kell azokra is, akik később csatlakoznak be a játékba.
-
vhunor
őstag
válasz leviske #2068 üzenetére
Két mágus + bárd + tank kombinációval mentem (Morrigan + én, Leliana, Alistair), és azt kell mondanom, hogy a Storm of the Century miatt túl könnyűek voltak azok a csaták, ahol ezt a varázslatkombinációt használni lehetett. Másodpercek alatt elhullott minden ami a hatókörében volt... Sőt ha még egy mass paralízist is betoltam (glyph kombóból), akár egy egész hadsereg is lehetett volna ott. A végén Alistair már úgy ki volt gyúrva, hogy Juggernaut páncélban, meg mindenféle sok 100 aranyakért vett gyűrűkkel meg övvel, rúnákkal felturbózva Shield Wall-ban beküldtem a tömegbe, magára húzott mindenkit, aztán mehetett a vihar. Túl eccerű volt, ezért is fogom az újrajátszást melee karakterrel kezdeni.
-
zalika
tag
En csak azt nem ertem hogy honnan szereztel tobb szaz aranyat??
Eddig en osszesen kb. 150 et szereztem pedig mar a felet atvittem a jateknak,mondjuk igaz hogy nincs egy lockpick-skilles ember sem a csapatban ugyhogy a zart ladakat nem tom kinyitni[ Szerkesztve ]
- Mit mondott Hófehérke, miután szeretkezett az összes törpével? - Na, ez a hét gyorsan elment...
-
vhunor
őstag
Szerintem vagy 600 aranyat biztos elköltöttem, de jó esély van rá, hogy többet - szerintem csak a durva cuccok amiket árusoktól vettem kerültek összesen vagy 400 aranyba, plusz megvettem egy csomó skillt adó könyvet is, meg a szokásos apróságok. Az archdemon előtt még volt vagy 80-100 aranyam, csak akkor már nem lehet mire költeni...
-
End-ru
aktív tag
Első nekifutásra én is anyagi problémákkal köszködtem, nem nagyon volt lóvé a könyvecskékre, elment ital alapanyagokra.
Másodszorra már nem nagyon kell inni, úgyhogy mostanában mindig van nálam vagy 2-300 kp.„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”
-
mclord
aktív tag
-
mclord
aktív tag
Nem tudom milyen fokozaton nyomod, de vagy az alapon vagy az átlagoson az tuti, mert amúgy nem lenne ilyen könnyű dolgod, a 600 aranyról meg végképp max jó álmokban ( Leilam pedig mindenhova jön velem kivétel a 2 nagy sárkány harc , oda erő kell és mágia )
zalika: Leilat vidd magaddal kell az hidd el[ Szerkesztve ]
''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
leviske
veterán
Új karakter trailer: Velanna
Nem nagy szám, és kezd aggasztó lenni, hogy kb ugyan azokat a képsorokat engedik látni a játékból (remélem nem arra utal, hogy ennyire rövid... de talán csak nem. ). Viszont a varázsereje bejön. Az első dolgom lesz valahogy megszerezni a specializációját.
-
mclord
aktív tag
Hát én megnéztem a hegycsúcson a sárkány megölése 2 varázsó +1 szercsevadás +palával simán ment legalapabb fokon, semmi élvezet nem volt, egyel magasabb szinten 2 varázsló (wynne +én ) + warrior (sten ) +Pala könnyen ment, majd egyel nagyobba nagy -nagy harc árán tudtuk csak 4-be megcsinálni.
Na nekem az élvezet, nem az amikor csak klikk és mindenki meghal''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
Ghostface
senior tag
Azt tudja valaki hogyha a játékot egy külön D meghajtóra telepítettem (DA-t és Mass Effectet is) akkor rendszer újra installálás után fog menni, vagy a játékot is újra fel kell rakni? A mentéseket persze kimásoltam a C-ről a Users\felhasznév\Documents mappából.
PSN: Nifty_Ghostface
-
Silencer83
addikt
hahoo!
sajnos csak most volt idom nekiallni eme remek jateknak, de kb reggel ota nem terek magamhoz...
olvastam ill hallottam rola, mennyire kituno de igy jatszva vele...nah szal meg nagyon az elejen lehetek, egy harcos faszit iranyitok akivel szurke kamarosok szertartasa megvolt mar, toronyban a tuzet meggyujtottam, majd morrigan szepseg kunyhojaban keltem fel
kurva jo a game
-
Ghostface
senior tag
válasz Ghostface #2115 üzenetére
Megválaszolva saját kérdésem, nem fog menni. Újra kellett telepíteni, most viszont nem tudok játszani. Ha rányomok a "Folytatásra" kiírja hogy ez a mentett állás olyan dlc-ket tartalmaz amiket nincs jogom használni, ezért jelentkezzek be egy másik felhasználónévvel. Ha viszont belépek a "letölthető tartalom" menüpontba és ott megpróbálok az online profilba belépni a játék lefagy. Valaki tud erre valami megoldást?
-
leviske
veterán
válasz Ghostface #2117 üzenetére
Az első hozzászólás legalján ott van, vagy ha egyszerűbb, visszalapozhatsz pár oldalt, mert nem rég találtunk rá a megoldásra.
Egyébként Windows gomb + R, services.msc futtatás, Dragon Age - Tartalomfrissítőre katt, "A szolgáltatás indítása"-ra katt, onnantól már játszhatsz, de előbb érdemes beállítani, hogy legközelebb induljon autómatikusan.
Megjegyzés: 1 windows indítás után csak egyszer tudsz gond nélkül játszani, mert ha kilépsz, a játék lelövi a tartalomfrissítőt, tehát manuálisan el kell indítani megint, ha nem akarod újraindítani a gépet.
Amúgy csak akkor lett volna esély rá, hogy elindulnak Windows telepítés után, ha csak frissítetted volna a rendszert, nem legyalulod és újrarakod, mert akkor nem törli a registry fájlokat, amikre szükség van a játék futtatása során.
(#2116) TheSilencer: Üdv a klubban.
MÁS: Azt hiszem lesz min nyammogni Március 16.-ig. Kíváncsi vagyok mire fel a 8 karakter, miután elvileg 5-tel találkozunk... Remélem nem lesz fixen megadva, hogy kiket vihetünk magunkal az alap játékból és azért. Jobban örülnék, ha 8 új karakter lenne a játékban és azokból 5-öt lehetne felvenni.
[ Szerkesztve ]
-
Vistaboy
veterán
Ki akartam próbálni, hogy milyen az új DLC (Return to Ostagar), erre azt vettem észre, hogy inkább kezdtem egy új karaktert és ismét elkezdtem elölről az egészet.
Letöltöttem hozzá a nagy felbontású textúra-pakkot is, és most már döbbenetesen szép lett a grafika:
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
leviske
veterán
válasz Vistaboy #2119 üzenetére
Nem igazán látom a különbséget, csak a fa szegélyek esetében, de arról nem vagyok meggyőződve, hogy úgy lett szebb. Van más is, amit nem veszek észre?
Egyébként új karakter szempontjából hihetetlen a játék. Úgy terveztem, hogy a 3. karakterem után irány az univerzum, erre csak elindítottam egy elf mágust is. Bár az Awakening előtt nem hiszem, hogy végigviszem.
[ Szerkesztve ]
-
Vistaboy
veterán
válasz leviske #2120 üzenetére
Pedig van, hidd el. Legalábbis nekem ég és föld. Lehet hogy képeken nem jön át, de mozgás közben, meg hogy nincsenek elmosódva a távoli textúrák, igenis sokkal szebb.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
leviske
veterán
(#2121) Vistaboy: Akkor lehet, hogy majd valamikor majd én is kipróbálom.
Doh! Most veszem észre, hogy a karakterednek csak a fejebúbja látszik ki Sten-től!
(#2122) TheSilencer: Még csak most kezdődik a játék.
(#2123) Ghostface:
-
animatrix11
őstag
üdv
Mennyire jó a game? hack and slash vagy baldurs gate tipusú inkább?
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
Ghostface
senior tag
válasz animatrix11 #2126 üzenetére
A hack and slashtől nagyon távol áll, de aki játszott a Baldur's Gate-tel mind azt mondja hogy nem annyira összetett ming a BG. Olyan mint a Mass Effect csak fantasy környezetben, és szerintem jobb storyval, jobban kidolgozva. Ha az tetszett, ez is fog.
-
válasz animatrix11 #2126 üzenetére
A kettő között talán, bár az én ízlésemnek sajnos közelebb van a hack'n slash-hez, mint szeretném.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Vistaboy #2119 üzenetére
Hát, én sem látok sok különbséget az előző texture pack-hoz képest, sőt talán semmit, de reggel haza érek megnézem én is. Bár szerintem a vér grafikáján vajmi keveset javít, mert nekem attól van egyébként csak hányingerem a játékba.
[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Vistaboy
veterán
-
Vistaboy
veterán
válasz Ranagol_5 #2130 üzenetére
Szerintem van. Legalábbis az előző textúra pakk nálam nem hozott számottevő különbséget - legalábbis annyira nem tűnt fel -, ez viszont néhol látványosan szebb.
Sajnos azt ennél sem sikerült megoldania a készítőnek, hogy a távoli objektumok és a messzebb lévő textúrák mindig élesek legyenek. Engem a legjobban az zavar, amikor forgatom a kamerát, és váltakozva hol élesek, hol elmosódottak a textúrák. De ez szerintem a motor hibája lesz - vagy ATI probléma, mindenesetre nálam a HD 4890-en ez van.
-
Vistaboy
veterán
Nem, a játék install könyvtárába.
Ha a D-re raktad, akkor: D:\Dragon Age\packages\core\override
Létre kell hozni az override könyvtárat.
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Vistaboy #2132 üzenetére
Neaggódj, a fokuszálás nálam is úgyan olyan 5870-en, mint nálad. Holnap lövök fel én is egy shotot, bár szerintem semmivel nem lesz szebb a játék nálam sem.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Szasinka
tag
Na végére értem én is.
SPOLIER
A végén a vezérdémon nem volt valami combos, hogy voltak segítők. Nehezebbnek gondoltam. Előtte viszont szívtam rendesen az erődbejáratnál, vagy nyolcszor elhasaltam, mikor végre sikerült de akkor meg nagyon sima volt, nem tudom miért bénáztam annyit előtte. Tényleg nem lehet bóklászni a befejezés után és újra se kezdheted ugyanazzal a karakterrel (álá ME), így viszont nem értem miért mondják, hogy nincs szint korlát. Persze nincs de a megszerezhető XP így igen is korlátozott. Persze DLC-vel lehet szerezni többet de azzal is a végére csak plusz két szintet nyertem. Lehet egy kis pihenő után újrakezdem nehezebb szinten egy íjásszal, azzal úgy érzem lesz kihívás mert elég underpowered a kétkezes rouge-omhoz képest (mágusról nem is beszélve). -
leviske
veterán
válasz Szasinka #2142 üzenetére
Nem nehezíthették meg túlságosan a végét, mert ez tényleg nem a 400 évvel ezelőtt történteknek a megismétlődése. Hogy csak egy figyelemelterelés-e, egy alattomos húzás-e, vagy egyszerűen csak a kezdet, csak Amaranthine-ban tudjuk meg.
MOD: Pár hozzászólással ezelőtt fantáziáltam egy lehetséges "valós ok"ot, kíváncsi leszek, hogy mennyire lövök mellé.
Én az Imperium-ra tippelek, mint főfő gonosz, mivel a játékban elég sok utalás van rá. (Impériumi beszélő szobor a mágusoknál, Impériumi kommunikációs tükör a pagonyoknál, benne vannak a rabszolga kereskedelemben, aztán ott az enyészetbeli Fekete Város amit Ők "fertőztek meg", etc, arról nem is beszélve, hogy elméletileg ugye Ők szabadították rá a világra a ds-okat.)
[ Szerkesztve ]
-
Szasinka
tag
válasz leviske #2143 üzenetére
Szerintem el vagyok tévedve: A DA nem trilógiának készült (ugye a ME már az elsőnél tudtuk, hogy három rész lesz {minimum }) viszont a történet kiállt a folytatásért, nagyon sok minden van ami nincs megválaszolva illetve a történet menetében sok nyitott kérdés maradt. Most a kiegészítő nyilván nem lesz elég, hogy elvarrjon minden szálat, lesz további folytatás csak én nem tudok róla?
(Főleg, hogy létrehoztak kemény évek alatt egy világot (a harcrendszerről nem is beszélve hisz azt is fabrikáltak) amit legalább annyira ki lehet tölteni mint a forgotten realms világát, hiba lenne nem kihasználni) -
leviske
veterán
válasz Szasinka #2144 üzenetére
Egyetértek. Van ugye 10 országunk, ebből egyelőre egynek a nagyobb részét bejártuk. Egyelőre ennyi történt.
Most a kiegészítővel annyit fogunk előrelépni, hogy (ha jól gondolom) Ferelden eddig be nem járt területeit meglátogatjuk, köztük Amaranthine-t, ahol gondolom találkozunk a Howe család maradékával és emellett, ami fontosabb: megtudjuk hogy milyen vonalon indul tovább a DA franchise. Ezt tömörítik bele 15 órába.
A Dragon Age 2 már készülőben, de egyelőre csak annyi "szivárgott ki" a BioWare-től róla, hogy szebb lesz a grafika.
Nem hinném, hogy csak trilógia lesz, bár én fentebb ezt vizionáltam. Nehezen lehetne kiegyensúlyozni, hogy mindegyik rész kb ugyan annyira nehéz legyen és még nehezebb volna elérni, hogy ne függjenek annyira az előző részektől. Remélem ettől függetlenül nem valami rémségesen általános főellenfelet adnak meg, ami ellen 10 részen keresztül lehet küzdeni. Viszont ahhoz kevés 3-4 rész, hogy bejárjuk az összes országot, gondolom olyat meg nem terveznek, hogy egy részbe több ország is beletömörülne (főképp, hogy Fereldenben van a legkevesebb megemlített város Thedas térképén), miután az Origins esetében ennyire keményen ragaszkodnak hozzá, hogy Ferelden határain belül maradjon a játékos.
-
leviske
veterán
SPOILER VESZÉLY!
Befejezte már valaki úgy a játékot, hogy Morrigan rituáléját kihagyta? Ha igen, akkor a játék végén Morrigan elmegy (sértődöttségből, vagy csak simán, mert nem érzi a városban otthon magát), vagy ott marad Denerimben?
Csak mert most kezdtem el azon gondolkodni, hogy ugye Shale/Pala mindenképp elmegy, Leliana és Sten úgyszintén. Zevranról nem tudok komolyabb következtetéseket levonni, mert egyszer elvileg velem jött vándorolni, egyszer elment a végső csata előtt, egyszer meg megöltem az első találkozásunk alkalmából, Morriganról meg azért nem tudok ugye véleményt, mert eddig Loghaint sose hagytam életben, Alistairt plusz magamat meg sajnáltam volna kinyírni, így mindig elfogadtam az ajánlatát.
Wynne eddig csak egy alkalommal nem maradt Denerimben, mikor Shale/Pala-val tartott, Oghren eddig mindig Denerimben maradt, Alistair pedig ugye úgyszintén. Akik még esélyesek, azok meg ugye Loghain, Eamon és Anora, akik úgyszintén Denerimben maradnak.
Így ha jól gondolom: Morrigan, Leliana, Shale/Pala, Zevran, Sten kilőve.
Szomorú leszek, ha jól következtetek, mert így két karimnak a szerelme oda.
[ Szerkesztve ]
-
GypsFulvus2
őstag
válasz leviske #2146 üzenetére
SPOILER:
Én bizony kihagytam az első, ember nemes karakteremmel. Gondoltam gáz lesz abból, ha a vezérdémonnak lesz egy utódja, ennyi erővel akár fölösleges most kinyírni, ezért megkeményítetem akaratomat és leráztam. Alistair-t áldoztam föl. Ott is hagyott a cafka, szó nélkül.
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
leviske
veterán
válasz GypsFulvus2 #2147 üzenetére
Hálás köszönet! Éreztem sajnos, hogy ez a másik lehetőség. Így attól tartok, hogy egyértelműen kilőnek pár karaktert az alapok közül és akkor úgy tűnik az is meg van, hogy melyek azok pontosan.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz leviske #2148 üzenetére
nm. A folytatásra gondolsz? Fene tudja. A Mass Effect 2-t is eléggé sikerült megkavarniuk. Itt is kisülhet még bármi a Bioware-fiúk fejéből. Fog még Morrigan rinyálni, hogy segítsél légyszi a feltámadt Flemeth ellen...
[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
leviske
veterán
válasz GypsFulvus2 #2149 üzenetére
A Márciusban érkező kiegészítőre gondolok. A második részről már kezdek lemondani, valószínűleg annyival le lesz tudva az egész első rész, hogy elhagyjuk Fereldent.
Ha jól vettem ki a ME2 tesztből, akkor különösebb kihatással a második részre nincs, hogy mit csináltunk az elsőben. Csak utalgatások vannak, meg egy-egy emberke cserélődik le, ha másképp csináltuk, mint ahogy a készítők gondolták... és ettől nem is várhatunk sokkal többet, hiszen kénytelenek az új vásárlókra is gondolni, akik a második résznél kapcsolódnak be. A kiegészítő(k?)ben lett volna reményem, de egyelőre nagyon attól tartok, hogy az egyszerűbb utat választják. Túl sok plusz munka lenne az összes eddigi szereplőt úgy visszahozni, hogy a játékban a választott szereplő kb ugyan annyi súllyal bírjon.
Bár ettől függetlenül még nincs kizárva, hogy lesz több kiegészítő, ahol meg mondjuk Morriganbe, vagy Lelianaba lehet majd belebotlani.
Egyébként én bizony reménykedem, hogy inkább neked lesz igazad. Örülnék, ha nem lenne korlátozva, hogy kiket lehet az előző kalandokból választani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest