Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ifamester

    csendes tag

    Üdv mindenkinek !

    Közel 2 éve van egy ilyen dobozom.

    Mostanra megelégeltem a 4 cm-es miniturbina süvítését és rászántam magam a hűtés módosítására.

    Hozzávalók:

    - koronafúró vagy lyukfúró
    - fúrógép
    - kombinált-fogó
    - csavarhúzó
    - csiszoló papír vagy vászon
    - 4 db ventilátorcsavar
    - cserventilátor (8 cm)
    - ventilátor rács

    Kivitelezés:
    Ventilátorból sehol nem találtam 8-9 cm-esben 15 mm vastagságút mert belül ez az a vastagság ami elfér a doboz és a belső fémház között (még esetleg a 20 mm-es vastagság jöhet szóba de az szerintem elég necces). Végül processzor hűtők között találtam olyat amin 80x80x15 mm-es ventilátorral van szerelve [link] [link] erről a hütöről szereltem le a ventilátort. Rendeltem még hozzá egy 8 cm-es védőrácsot [link] később rájöttem hogy sokkal olcsóbban beszerezhettem volna a rácsot mondjuk innen [link] .
    Szétszereltem a dobozt leszereltem a ventilátort, a ventilátort tartó keretet egy csavarhúzó és egy kombinált-fogó segítségével [link] lepattintottam a forrasztásoknál a fém házról és lyukakat fúrtam a fém dobozra hogy nagyobb legyen a légszállító felület [link] [link] http://www.flickr.com/photos/ifamester/8558606613/in/photostream/lightbox/ a lyukak széléről csiszoló vászonnal eltávolítottam a sorját. Javaslom még a fúrás előtt eltávolítani az alaplapot mert a lehulló forgácsok miatt hogy későbbiekben elkerüljük az esetleges elektromos zárlatot. A műanyagházon bejelöltem a ventilátor csavar furatok helyeit (a ventilátor középpontja lehet a régi cooler középpontja) egy asztalos ismerősöm kifúrta koronafúróval a nagy lyukat (sajnos csak 67 mm-es lett a lyuk mert nem volt neki nagyobb fúrója de létezik belőle 80 mm-es is) . Ezután felcsavaroztam a ventilátort és a rácsot és összeszereltem a dobozt. [link] [link] [link][link] http://www.flickr.com/photos/ifamester/8558600525/in/photostream/lightbox/
    A ventilátor mind low és high fokozatban hangtalanul működik így egyelőre automata módba állítottam a vezérlést. Így a nas cpu hőfoka 40-42 fok a winchester hőfok 29-32 fok között változik használat közben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák