Hirdetés

2016. május 29., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5001) Scrym


Scrym
(tag)

Sziasztok!

Újabb érdekes jelenség. A log-ból olvastam ki a következőket:

Nem tudom mire vélni, mert ha én csatlakozok fel FTP-re akkor van hozzá "Login" is és mellette a felhasználó név is amiről felcsatlakozom, ezek az IP-k mellett nincs felhasználónév és csak "Log out". Még is csak támadva van az FTP szerverem? :U :U :U

(#5002) djnyakesz válasza lbarna (#4922) üzenetére


djnyakesz
(fanatikus tag)

Szia,

Na közben ugrottunk a történetben sikerült a DLINK admin felületén beállítani ezt a ddns-t meg is adtam mindent, de a DLINK honlapján amikor a host-ot csinálom oda melyik IP-t kell beírni?

Mert mindent engedélyeztem a routeren és a NAS-on is mégsem tudok felmenni az említett xy.dlinkddns.com címre.

Köszi :) :R

(#5003) lbarna válasza djnyakesz (#5002) üzenetére


lbarna
(tag)

Elvileg az aktuális ip cimet kell oda irni amit a szolgáltatótól kaptál.
A routerbe a status oldalon meg tudod nézni.

Valakinek itt a dlink-es cimmel nem ment át ment a dyndns-re és azzal már jó volt neki.

Samsung GalaxyTab S, Lenovo S60, Asus ZenFone Max

(#5004) Haugland


Haugland
(fanatikus tag)

Ha nagyon szépen megkérek valakit, akkor nem tudna valamelyikőtök feltölteni valahová a DNS320 (nem L verzióhoz szükséges fájlokat, hogy a NAS-ra telepíthessem a transmission-t?
Ezernyi leírás van, többezernyi linkkel amik közül egyikben sem talaláltam olyat ami teljesen működne :(
Nagyon sokszor kezdtem elölről mindent (nas újrakonfig, lemezek formázása, funplug install, stb... De valahol mindig megakadok... Vagy a láthatatlan jelszavak módosításával, vagy a nem telepíthető alkalmazások telepítésével vagy valami mással)

Hülye is vagyok hozzá, de akkor is szeretném megcsinálni (vagy találni egy hozzáértőt aki megcsinálja ésszerű összegért), hogy tudjam használni ezt a nast transmission-vel torrentezésre.

(#5005) lbarna válasza Haugland (#5004) üzenetére


lbarna
(tag)

Itt van

Ha gondolod keres meg teamvieweren keresztül meg lehet oldalni.

[ Szerkesztve ]

Samsung GalaxyTab S, Lenovo S60, Asus ZenFone Max

(#5006) Dugó85


Dugó85
(újonc)

Sziasztok,

egy kis segítség kellene. Transmissionnél nagyon lassú a feltöltési sebességem (100/50-es netem van max feltöltési sebességem eddig 200kb volt) . Mitől lehet ez?

Bóntubééwáld...

(#5007) csaszar338


csaszar338
(újonc)

sziasztok👹
nincsen asztali gépem, egy iPadon próbálnám hozzáadni a torrentet, de azt írja ki hogy a torrent hibás😁
próbáltam többel is, ugyan az a végeredmény😂
ötlet❓

(#5008) aldebaran válasza csaszar338 (#5007) üzenetére


aldebaran
(őstag)

Te itt most miről beszélsz? :W

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#5009) Kicsirics77 válasza csaszar338 (#5007) üzenetére


Kicsirics77
(PH! kedvence)

Companion-nal próbáld ipadről.

(#5010) csaszar338 válasza Kicsirics77 (#5009) üzenetére


csaszar338
(újonc)

App Store, vagy Jailbreak?

[ Szerkesztve ]

(#5011) csaszar338 válasza aldebaran (#5008) üzenetére


csaszar338
(újonc)

lemaradt, hogy egy dns320l-és nasom van

(#5012) lbarna válasza csaszar338 (#5011) üzenetére


lbarna
(tag)

Hello

A 320L-en milyen torrent klienst használsz?
Ha transmission-t akkor ios-ra pl itransmission progi vagy amit irtak már.

Samsung GalaxyTab S, Lenovo S60, Asus ZenFone Max

(#5013) Mana86


Mana86
(tag)

Sziasztok!

PLEX -et használ valaki? 320L -es nasra van/volt eddig AddOn itt. Igazából még mindig itt van, de ha telepítem serialt kér amit az oldalon lehet vásárolni. Ezzel nem is lenne baj, de lejár a licence és 80 naponta folyton meg kell vásárolni. Ez nekem meg annyira nem pálya főleg, hogy alapvetően tök ingyenes a Plex.

Kézzel nem lehet valahogy L-es nasra telepíteni? Még a sima fun_plugolt 320-ra valami .txz kiterjesztésű fileokat kellett telepíteni transmissionhöz. Plex oldaláról le lehet tölteni ilyen kiterjesztést is valami unRAID nashoz. Ezt lehetne telepíteni rá valahogy? Valaki csinált már ilyet vagy van valakinek valami ötlete?

LG 50LF652V, D-link DNS-320L

(#5014) aldebaran válasza Mana86 (#5013) üzenetére


aldebaran
(őstag)

Én is mostanában akartam újra telepíteni. Sajna az újak serial-t kérnek, de egy régi nem kér serial-t. Kikapcsoltam a frissítést benne.
Az 1.06-ost telepítsd fel.
Ha esetleg másnak van frissebb, ami nem kér kódot, pls ossza meg.

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#5015) Mana86 válasza aldebaran (#5014) üzenetére


Mana86
(tag)

Az a baj, hogy nem éri el a szerver beállításokat, így nem tudom kikapcsolni a frissítést és automatikus könyvtárfrissítéseket. Minden más elérhető, de azok valamiért nem. Ebből kifolyólag folyton úgy leterheli a NAS-t, hogy használhatatlanná válik. Ezért gondolom, hogy frissebb kéne, azzal talán nem lennének ilyen problémák.

LG 50LF652V, D-link DNS-320L

(#5016) aldebaran


aldebaran
(őstag)

Nekem 320L-em van 1.04-es fw-el. Eddig minden flottul működött, a beállításokhoz fél éve, vagy régebben nem nyúltam.
Eddig be volt állítva, hogy minden este automatikusan kapcsoljon ki, majd reggel kapcsoljon be. Sajna, az utóbbi időben nem akar bekapcsolódni. Nektek volt már ilyen? Tegyem újra a fw-t? Vagy frissítsek? Viszont itt olvastam, hogy a frissel gondok vannak. Mit tennétek?

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#5017) gabor_b


gabor_b
(lelkes újonc)

Sziasztok.

Egy kérdésem lenne:

Transmission kliensben, ha használom a "watch-dir" kapcsolót ( megadott mappába bekerülő torrent fájlokat automatikusan elindítja a klens), lehetséges több könyvtár útvonalát megadni vagy csak egyet lehet?

gaborb

(#5018) szaszab válasza gabor_b (#5017) üzenetére


szaszab
(kvázi-tag)

Erről már 5 éve nyitottak ticket-et, és hivatalosan még nem megoldott... Vagy legalábbis az utolsó, 5 hete írt komment erre utal.

Nem hivatalos patch pedig itt.

Lenovo P70 (CyanogenMod 12.1 x64) && Nexus 7 (2013)

(#5019) localhostadm válasza gabor_b (#5017) üzenetére


localhostadm
(kvázi-tag)

Miért akarnál több mappába torrentet pakolni? Egy NASra egy mappa nem elég? Célszerűen akkor adjál meg a problémád megoldásáig egy olyan mappát, amit könnyedén elérsz bárhonnan bármikor.

[ Szerkesztve ]

"I try to find in Google before I ask dumb questions!" --> Google a barátod!

(#5020) localhostadm


localhostadm
(kvázi-tag)

Tud valaki esetleg egy működő fájlkezelőt 320L-re, amivel lehet kicsomagolni rendesen? A gyári hasztalan, mert nem is igazán akar működni... Rar funkciót a menübe mutatja, de elérhetetlen. MC-ből elméletileg találtam egyet, fel is telepítettem, de nem tudom futtatni, mert nem jelenik meg a gomb. Szóval perpillanat erre jutottam...

PC-s kicsomagolás felejtős, szenvedés az egész, NASról egyből NASra szeretnék csomagolni, bármiféle továbbitó közeg nélkül, mert az csak lassítja a folyamatot.

"I try to find in Google before I ask dumb questions!" --> Google a barátod!

(#5021) csaszar338


csaszar338
(újonc)

sziaszték :R

My Music "app"-nal hogy adhatok hozzá zenét :F
a Multimedia Shared Folder hol van :F
OS X-en használom, s nem értem :Y

[ Szerkesztve ]

(#5022) freinds


freinds
(újonc)

sziasztok. segitsen ha tud valaki. a problemám a következö. közel egy éve megy a 320som minden gond nélkül, most egyik napról a másikra, nem tudom elérni a torrent klienst böngészöböl. a nas megy a webfelületröl tudok komunikálni vele. totálból elérem a meghajtókat. wiszont se telneteten se ssh- nem tudok belépni. port scannerrel megnéztem valami lezárta a portokat. 5 port van nyitva: 80, 139, 445, 515, 6000.
mi lehet tenni?

(#5023) Kicsirics77 válasza freinds (#5022) üzenetére


Kicsirics77
(PH! kedvence)

újra kinyitni a portot a routerben...

(#5024) _Berci_


_Berci_
(senior tag)

Sziasztok

Vmi nekem itt nem kerek :(

nemrég vettem egy ilyen nast (L-es változatot).
Van benne egy winyó, formázta magának, rendbe van
adtam hozzá usert az is jó
FTP-t bekapcsoltam és megy is, de csak belső hálón :(
Egy cisco epc3925 routerre van dugva, 3333,80,21 es portokat fowardoltam a nas felé...
TC-ben ha próbálom elérni akkor kéri az usert, passwordot majd 500-as hibával elszáll, mi lehet a gond?

221-Goodbye. You uploaded 0 and downloaded 0 kbytes.
221 Logout.
----------
Connect to: (2016.04.18 11:14:55)
hostname=46.139.70.174:3333
username=teszt
startdir=/
46.139.70.174=46.139.70.174
220---------- Welcome to Pure-FTPd [privsep] [TLS] ----------
220-You are user number 1 of 10 allowed.
220-Local time is now 09:15. Server port: 3333.
220-IPv6 connections are also welcome on this server.
220 You will be disconnected after 10 minutes of inactivity.
USER teszt
331 User teszt OK. Password required
PASS ***********
230 OK. Current restricted directory is /
SYST
215 UNIX Type: L8
FEAT
211-Extensions supported:
EPRT
IDLE
MDTM
SIZE
REST STREAM
MLST type*;size*;sizd*;modify*;UNIX.mode*;UNIX.uid*;UNIX.gid*;unique*;
MLSD
ESTP
PASV
EPSV
SPSV
ESTA
AUTH TLS
PBSZ
PROT
211 End.
HELP SITE
214-The following SITE commands are recognized
CHMOD
IDLE
UTIME
214 Pure-FTPd - http://pureftpd.org/
CWD /
250 OK. Current directory is /
Connect ok!
PWD
257 "/" is your current location
Almappa
TYPE A
200 TYPE is now ASCII
PASV
227 Entering Passive Mode (192,168,0,111,217,13)
Server reports local IP -> Redirect to: 46.139.70.174
PORT 192,168,1,142,193,119
500 I won't open a connection to 192.168.1.142 (only to 46.139.70.174)

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#5025) _Berci_ válasza _Berci_ (#5024) üzenetére


_Berci_
(senior tag)

hogy lehetek ekkora hülye :D
A passziv portot is fowardolni kell, s megy :D

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

(#5026) freinds válasza Kicsirics77 (#5023) üzenetére


freinds
(újonc)

nem a routerben van lezárva hanem a nasben, ezért nem férek hozza se ssh-n se telneten.

(#5027) Coc@s válasza aldebaran (#5016) üzenetére


Coc@s
(őstag)

Ez nálad hogy jelentkezik pontosan?
Nálam is van egy olyan dolog egy ideje - szintén ezzel a FW-vel-, hogy ha valamiért kikapcsol, kikapcsolom, utána a power led villog, de wincsit már nem indítja el.
A wincsesztert kivéve és betéve egy külső USB-s eszközbe, ott hibátlanul indul, látható a tartalom.
Vagyis valami a NAS-al van.
Régebben ha egy ideig pihentettem akkor elindult, de most már napok óta nem akar elindulni, de nem nagyon volt/van időm foglalkozni vele.

[ Szerkesztve ]

BB Passport Black - OS 10.3.2.2876 - Fehér Z10 FÜGGETLEN STL100-1-es eladó

(#5028) aldebaran válasza Coc@s (#5027) üzenetére


aldebaran
(őstag)

Egyszerűen szoftveresen kikapcsol és nem kapcsol be. Nem villog semmi, csak nem kapcsol be. Hát én nem nyúltam a winyókhoz. Simán bekapcsoltam a hardware-es kapcsolóval. Utána meguntam és inkább nem kapcsoltatom ki a nas-t. :(((

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#5029) Coc@s válasza aldebaran (#5028) üzenetére


Coc@s
(őstag)

Értem.
Közben az én problémámra már magyarázat és tűzoltás jellegű megoldás van.
Valamilyen hőérzékelő vagy a csoda tudja mi nem engedi bekapcsolni a NAS-t.
Ideiglenes megoldás: le kell hűteni. Volt aki hűtőbe tette ( :C ) és utána elindult, én sűrített levegő spray-vel hűtöttem le az alaplapot és utána azonnal indult.
A sima - hagyjuk kihűlni - megoldás nem jó. :(
Sajna ezt, hogy pontosan mi okozza, nem sok esély van kideríteni, ezáltal javítani sem igen van esély.
Közben már az 1.07-es FW-t tettem rá, az sem hoz megoldást.

BB Passport Black - OS 10.3.2.2876 - Fehér Z10 FÜGGETLEN STL100-1-es eladó

(#5030) aldebaran válasza Coc@s (#5029) üzenetére


aldebaran
(őstag)

Lehet, hogy a ventilátor hatásfoka csökkent? De akkor nem lehet, hogy letiltana menet közben is?

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#5031) Coc@s válasza aldebaran (#5030) üzenetére


Coc@s
(őstag)

Ez nemigen jöhet szóba.
16 fokos helyiségben van, és amikor újraindítottam (volna) 30 fokot mondott előtte magától.
És néhány nap állás után sem indult el, míg tegnap mikor lefújtam sűrített levegő spray-vel az alaplapot, azonnal elindult.

BB Passport Black - OS 10.3.2.2876 - Fehér Z10 FÜGGETLEN STL100-1-es eladó

(#5032) poolbig


poolbig
(kvázi-tag)

Üdv!

Hol tudnék ehhez a kütyühöz tápegységet venni? (12V - 4A)

thx!

(#5033) aldebaran válasza Coc@s (#5031) üzenetére


aldebaran
(őstag)

Hááát, nekem szekrény aljában van évek óta... lehet a por a gond? :D

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#5034) Coc@s válasza aldebaran (#5033) üzenetére


Coc@s
(őstag)

Nálam az sem. Tiszta az alaplap. Most meg hogy még jól meg is fújkáltam, tutira.
De sajna teljesen tisztán sem indul újra.
Kíváncsi lennék, melyik az a konkrét alkatrész, ami ezt okozza. :F

BB Passport Black - OS 10.3.2.2876 - Fehér Z10 FÜGGETLEN STL100-1-es eladó

(#5035) lbarna válasza poolbig (#5032) üzenetére


lbarna
(tag)

Ha tudsz forrasztani akkor itt

Samsung GalaxyTab S, Lenovo S60, Asus ZenFone Max

(#5036) lbarna válasza Coc@s (#5034) üzenetére


lbarna
(tag)

Mikori a nas?
Kondi nem pupos?

Samsung GalaxyTab S, Lenovo S60, Asus ZenFone Max

(#5037) Coc@s válasza lbarna (#5036) üzenetére


Coc@s
(őstag)

2013.június
Az alaplap kicsit mélyen van, így nem látszik jól, pedig én is nézegettem.
Elsőre azt sem tudom, hogy lehet/kell szétszedni a 320L-t ( :F ), csak olyan videót találtam, ahol már eleve szét volt szedve.
És olvastam ezt a hőérzékelő dolgot, (külföldi fórumon is írták) ezért próbáltam ki a sűrített levegős dolgot és annyira bejött, hogy újraindult a hűtés után.
Nem tudom, hogy ez kiszáradt (pupos) kondi esetén lehet-e hatásos?

[ Szerkesztve ]

BB Passport Black - OS 10.3.2.2876 - Fehér Z10 FÜGGETLEN STL100-1-es eladó

(#5038) poolbig válasza lbarna (#5035) üzenetére


poolbig
(kvázi-tag)

Köszi!
Egyébként 5.5x2.5 a kütyübe dugható csatlakozója? Nem vágom ezeket a méreteket.
THX

(#5039) lbarna válasza poolbig (#5038) üzenetére


lbarna
(tag)

Sajnos nem. Ezért irtam a forrasztást.

Samsung GalaxyTab S, Lenovo S60, Asus ZenFone Max

(#5040) poolbig válasza lbarna (#5039) üzenetére


poolbig
(kvázi-tag)

Oké-oké, úgy értem, hogy a gyári csatlakozónak ennyi (5.5x2.5), csak hogy tudjam milyenre kell cserélni. :D
THX

(#5041) poolbig válasza poolbig (#5040) üzenetére


poolbig
(kvázi-tag)

Az előző egy kérdés volt, csak elfelejtettem oda tenni a kérdőjelet. Szóval a csatlakozó méretét nem találom semmilyen fórumon, és hivatalos leírásban. Talán 5.5x2.5? A D-link-nek is írtam de eddig sz*rtak rám. :(

(#5042) lbarna válasza poolbig (#5041) üzenetére


lbarna
(tag)

Oké, értem.
Nekem sima 320-on van. Nálam kisebb a csatlakozója.
Nálam így van össze rakva vettem egy olyen tápot hozzá egy ilyen catlakozót a régi tápról levágtam a csatlakozót egy kis kábellel és az ajzatra rátettem.

Samsung GalaxyTab S, Lenovo S60, Asus ZenFone Max

(#5043) poolbig válasza lbarna (#5042) üzenetére


poolbig
(kvázi-tag)

No igen, ha meglenne a régi táp.... :D
Nekem is sima 320-am van. A tiéd végéről tudnál képet küldeni. Most nézegetem az enyémet, tuti kisebb átmérőjű mint a 5.5x2.5-es. :(
THX

(#5044) Coc@s


Coc@s
(őstag)

Bocsánat, rossz helyre írtam egy máshová szánt témát, ezért töröltem.

[ Szerkesztve ]

BB Passport Black - OS 10.3.2.2876 - Fehér Z10 FÜGGETLEN STL100-1-es eladó

(#5045) poolbig válasza poolbig (#5043) üzenetére


poolbig
(kvázi-tag)

Jelentem 3.5x1.35-ös a csatlakozó mérete, ha esetleg valakit ez később érinteni fog. :)
Veszek egy bármilyen 12V/4A-es tápot, szereztem ilyen végű dugót, ráforrasztom a táp végére, és kész.
Üdv mindenkinek!

(#5046) poolbig válasza lbarna (#5042) üzenetére


poolbig
(kvázi-tag)

Nos, hasonló módon sikerült nekem is megoldanom a táp problémát mint neked. Végre használatba vehettem a kütyüt. Aztán jöttek is bajok. Lefuttattam egy SMART tesztet a HDD-ken, látszólag nincs semmi hiba, de a System Status-nál a Hard Drive Info-nál piros X van az egyik HDD-nél. A SMART adatok is elég sok helyen eltérőek a két HDD között (ua. Hitachi 2 TB mindkettő). Mivel próbálkozhatok, hátha életet lehet még bele lehelni, vagy cserés?

(#5047) lbarna válasza poolbig (#5046) üzenetére


lbarna
(tag)

HA tudod akkor vedd ki a nas-ból a hdd-t és egy pc-ben vagy usb rackben és futtas le egy HDD Regenerator programot. Az meg mondja, hogy van-e rajta szektor hiba.

Samsung GalaxyTab S, Lenovo S60, Asus ZenFone Max

(#5048) Mana86


Mana86
(tag)

Sziasztok!

Gyors infó, hátha jól jöhet valakinek. Kb. 2 hete sikerült elfüstölnöm a NAS memóriáját. Így utólag megvizsgálva nem is nagyon csoda mert elég ostoba helyre, a 2. HDD alá van betéve, így elég melege is lehet. Tény, hogy volt használva a kütyü, de egyszer csak az tűnt fel, hogy nem igazán érem el. Restart sem segített, valahogy teljesen elvesztettem vele a kapcsolatot. Restart után tesztet megcsinálta, venti felpörög de csak villogott a power led, ami azt jelezte, hogy befagyott a boot ciklusba. Szétszedtem és látszott, hogy a memória két szélén megolvadt a gyanta és a rajta lévő felirat is kifehéredett az eredeti fekete helyett. Szerencsére jó a support mert azonnal küldtek egy másikat, mihelyt feladtam postán a sajátomat. 5pont a Griffendélnek, akarom mondani D'Linknek. Támogatás jeles.

Ha esetleg valaki használ Plex -et a 320L -en, megnézné nekem, hogy hány Process fut a Plex nevében? Nálam furcsa módon 2 és ordenáré módon terheli a NAS-t. 1.10-es verzió.

LG 50LF652V, D-link DNS-320L

(#5049) aldebaran válasza Mana86 (#5048) üzenetére


aldebaran
(őstag)

A könyvtár automatikus frissítése és mindenféle auto frissítés ki legyen kapcsolva. Nézd meg, hátha ez a baj.
Nekem 1.06 van

[ Szerkesztve ]

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#5050) Mana86 válasza aldebaran (#5049) üzenetére


Mana86
(tag)

Köszi szépen!
Akkor ahogy látom, azért nálad is eszi a RAM-ot rendesen. Azt vettem észre, hogy Plex indításnál 1 preocess futott, ha nyitottam egy web gui -t rá, akkor jött még egy process és ha elkezdtem elemezni egy filmet jött egy 3. process és gyakorlatilag elvesztettem a nast, annyira leterhelte. :D Felteszem délután az 1.06-ot, hátha kisebb az erőforrás igénye és stabilabban működik.
Te távolról, hálózaton kívülről tudod managelni a filmeket? Régen működött nekem, de volt egy reinstall azóta és most csak megjelenik a webgui, de azt írja, hogy nincs jogosultsáom a Plex szervehez, így nem érem el sem a szerver beállítások, sem a filmeket. Tulajdonképpen csak a webguit tölti be, de nem tudok csinálni semmit. Port forward be van állítva 32400 TCP -re és Plexnél is zöld a remote control. Mi lehet a baj?

LG 50LF652V, D-link DNS-320L

(#5051) aldebaran válasza Mana86 (#5050) üzenetére


aldebaran
(őstag)

Én a plex-et ilyesmire nem használom, csak zenestreamre, hogy az erősítő tudja játszani anélkül, hogy bármi mást elindítanék. Filmeket média lejátszóval (mede8er) nézek, szóval nincs erről tapasztalatom.
Egyébként alapból nem tudom, mennyi szokott lenni a memória kihasználása, mert most megnyitottam ugye a webes felületet, hogy belenézzek és lehet, ezért lett ennyi a memória használat. De lehet, hogy nem. nem tudom.

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#5052) poolbig válasza lbarna (#5047) üzenetére


poolbig
(kvázi-tag)

Köszi, ez lesz. :)
Van még egy másik problémám is, hogy az kütyü elején a ledek nem világítanak (csak a power), pedig működik, használom. Kiégtek volna??? :)))))
Továbbá jól gondolom hogy innen: http://www.dlink.com/hu/hu/support/product/dns-320-2-bay-sharecenter-network-storage-enclosure?revision=deu_reva#downloads
a Rev A-t választva tudom letölteni a jó öreg 320-ra (nem L-es) a legfrissebb 2.05b8-as firmware-t?

[ Szerkesztve ]

(#5053) poolbig válasza poolbig (#5052) üzenetére


poolbig
(kvázi-tag)

Nos, megválaszolom magamat, igen onnan, már fel is ment, de mintha lassabb lenne a webes felület azóta. A ledek az indítás elején csak felvillannak, aztán hiába van most benne egy jó HDD, nem világít a ledje. Mindegy, nekem 8.

(#5054) Digger


Digger
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Évek óta megy a NAS-om, két 500-as winyóval, egymást tükrözve. Nem nyúltam hozzá már nagyon régóta, nincs rá telepítve semmi plusz dolog. Az asztali gépen n: meghajtóként van mountolva. Az előbb észrevettem, hogy folyamatosan seekelnek a winyók. Megyek az n: meghajtóra és nem a megszokott könyvtárstruktúra fogad, hanem egy ffp könyvtár, amiből aztán a linux könyvtárszerkezet nyílik. Bejelentkezve az admin felületre a SMART hibátlannak mutatja a diszkeket, viszont a kötetinfó azt mutatja, hogy csak 2,8 giga a használt felület, a többi szabad, holott olyan 90%-ban volt tele. Mi történt vajon? Miért winyózik folyamatosan? A tükröt hozza éppen létre? A rajta levő anyagnak annyi?

(#5055) Mana86


Mana86
(tag)

Üdv mindenkinek!

Használ valaki webgui-ra SSL:443 protokollt? Én ezt használom mert jobb a lelkemnek és oldalt csak ilyen belépésnél jelenik meg az összegző sáv, ahol látom a NAS pillanatnyi állapotát. Sajnos azonban van egy kis problémám. Belépésnél kiírja, hogy nem biztonságos a kapcsolat és rá kell böknöm, hogy azért én továbbmegyek így is. Ezek után a https:// át van húzva pirossal. Látszólag nem okoz fennakadást, gond nélkül hozzá tudok férni a funkciókhoz, de valamiért nem épül fel rendesen a kapcsolat.

Tanúsítványokban sajnos nem nagyon vagyok otthon és nem tudom, hogy tudnám megoldani. Azt írja, hogy "A webhellyel való kapcsolata nem privát. Tanúsítványhiba. Gond van a webhely tanúsítványláncával (net::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID).
Ha megnézem a tanúsítvány részleteit, akkor a lejárati idő 2019, szóval nem az a baj. Információnál azt írja, hogy a CA főtanúsítványa nem megbízható és telepíteni kéne a legfelső szintű hitelesítésszolgáltatók tárolójába.

Ennek nem magától kéne mennie, telepítgetések nélkül? Valakinek ötlet?

LG 50LF652V, D-link DNS-320L

(#5056) BazsiBazsi


BazsiBazsi
(fanatikus tag)

Sziasztok!
FFP-vel próbálom feltelepíteni a plex-et a 320 B-verzióra. Lehetséges ez egyáltalán?

(#5057) Mana86 válasza BazsiBazsi (#5056) üzenetére


Mana86
(tag)

Én is gondoltam rá, de nem sokáig jutottam vele. A 320L-nél már addonként feltelepíthető, de sajnos nem lehet már frissíteni, ezért is gondoltam a kézi telepítésre. Idő híján sajnos nem jutottam semmire, de ha neked sikerül, szívesen vennénk ha megosztanád.

LG 50LF652V, D-link DNS-320L

(#5058) Traptor


Traptor
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Egy ezeréves HP Laserjet 6L nyomtatót szeretnék összebarátkoztatni a DNS-320 gépezettel.
Kompatibilitási listában természetesen nincs benne :DDD .
Van valami módszer az életre keltésre?

Köszi előre is.

.: Aláírás helye :.

(#5059) Multibit válasza Traptor (#5058) üzenetére


Multibit
(PH! addikt)

Ha tudsz szerezni egy Centronics interfészes printszerver kütyüt, hálozatos nyomtatóként használhatod (routerre kötve).

(#5060) Traptor válasza Multibit (#5059) üzenetére


Traptor
(fanatikus tag)

Hát igen, ez lesz a "B" terv...

.: Aláírás helye :.

(#5061) BazsiBazsi válasza Mana86 (#5057) üzenetére


BazsiBazsi
(fanatikus tag)

"slacker -UaA mz:plexmediaserver" parancs lenne az alapja dolognak és az se fut le rendesen.
Próbálkoztam sok mindennel de szerintem ez az oka annak hogy nem megy. Timeout errot ír ki ha feltelepítem minimális problémákkal. Elég lehetetlen de sose próbált senki se felrakni erre plexet?
Azt elképzelhetőnek tartom hogy ez már túl sok erőforrás a 320-nak ezért nem is megy fel rá.

(#5062) ptamas88


ptamas88
(kvázi-tag)

Sziasztok, új vagyok a témában, 1 napja kaptam ezt a NAS-t(sima 320-as 2.05-ös firmware-rel) kipróbálgatásra, azóta úgyérzem sok mindent megtudtam, nagyon nagy hiányérzetem viszont, hogy a webes felület nélkül tudjak nézni hőmérsékletadatokat pl, vagy forgalmat.
Felraktam ffp-t, transmisson-t (ami megy folyamatosan és emiatt kell a hűtőnek pörögnie) meg egy fancontrol nevű dolgot szintén ffp-re, amivel tudom állítani, hogy hány foknál milyen fokozatra kapcsoljon a ventillátor.

Van esetleg valami módja, hogy az aktuális hőmérsékletadatokat konzolon lekérjem?
Illetve úgy általában milyen egyéb kiegészítőket javasoltok, ami hasznos lehet?
A közeljövőben okostv-hez fogom használni elsősorban, illetve adat backup-nak.

LG G2, Dell Inspiron 15R

(#5063) szaszab válasza ptamas88 (#5062) üzenetére


szaszab
(kvázi-tag)

Elvileg az alábbi parancs az amit keresel:
smartctl -d marvell --all /dev/sda |grep 194 | head -c 40 | tail -c 2

Innen szedtem.

Mondjuk nekem a fanctl nem is működött valamiért. Én is a hőmérsékletet nézegetve jöttem rá, hogy "hopp, bőven a configban lévő fölött van, és még nem megy a venti", így le is pucoltam gyorsan a masináról.

Lenovo P70 (CyanogenMod 12.1 x64) && Nexus 7 (2013)

(#5064) ptamas88 válasza szaszab (#5063) üzenetére


ptamas88
(kvázi-tag)

köszönöm, tényleg ez volt a parancs, közben énis kitúrtam a fancontrol.sh fájlból, de amíg nem írtad be nem mertem lefuttatni, lévén nem vagyok egy parancssor guru :)
nálam megy rendesen, ha elmegyek itthonról, akkor kilövöm, hadd pörögjön maxon a venti, nem zavar senkit, de amikor itthon vagyok akkor nagyon jól jön, hogy nem kapcsol be már a legkisebb melegedésre, mert tényleg van egy hangja :D

LG G2, Dell Inspiron 15R

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.