Hirdetés

2015. május 4., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4451) scansat


scansat
(lelkes újonc)

Sziasztok

Két kérdésem lenne. Már régóta van egy 320-as NAS-om és anno akkor fel is raktam rá a transmissiont ami kiválóan műxik is mind a mai napig.

-Első kérdésem, hogy mivel akkor kezdőként egy 1,5 TB-os WD Green-t raktam bele, ami nem épp a legjobb választás volt + mára kinőttem, most vennék bele cserére egy 3TB-os WD Caviar RED merevlemezt. Ezt csak kihúzom/bedugom...vagy át kell rá másoljak a régiről fájlokat.....avagy kezdhetem újra erre is a telepítését a transmissionnnak..meg ami még van rajt?

-Másik kérdésem: ennél a típusnál meg lehet oldani, hogy ne csak a LAN belső hálózatomon érjem el a transmissiont? (gondolok arra, hogy pl a munkahelyemen is tudjak dobálni bele torrenteket..indítani/leállítani/rápislantani hol tart. Filmet nézni a tárról nem akarok.)

Előre is köszi.

(#4452) Kulbi


Kulbi
(fanatikus tag)

Sziasztok,

Valaki meg tudná osztani a tapasztalatait a 320L NAS sebességét illetően. Egy jó ideje használom megelégedéssel, de történt egy upgrade és azóta már inkább csak problémákat látok. A NAS-t nem használom semmi extra dologra, nincs FTP, DLNA, Média szerver… csak sima samba megosztás és Transmission fut rajta (Winyó WD Green 2 GB). Eddig egy Linksys WRT54GL-t használtam ugye 100 Mbit, főleg 720p-as filmeket, sorazatokat néztem egy 32”-es tévén. A lejátszást a hálózatban egy eGreat R6S végezte. A letöltés sebessége 2,5MB/s volt a transmissionben. Nem volt gond, ha esetleg egy 1080p filmet (mkv) indítottam a transmission-t meg kellett allítani, hogy néha meg ne akadjon.

A változások, hogy a Digi már minimum 50/30-as, így a letöltés 5 MB/s, ezt már nem bírja, a letöltés fel-le ingadozik folyamatosan 1 és 5 Mb/s között, ha elindítok egy letöltést akkor a Transmission nem elérhető amíg le nem jön. Váltottam egy TP-Link Archer C7-re a gigabit miatt és vettem egy 50”-os TV-t. Most szeretnék fullHD-s mkv-kat, BD25-50 Bluray, 3D-s tartalmakat nézni, de lehetetlen, nem képes átvinni, akad folyamatosan, még ha a Transmission nem is megy. Tehát csak a NAS van a hálózatban, sima samba megosztás és mégis.

Valakinek van hasonló rendszere, bírja a D-Link 320L a 1080p-t, akár tömörítetlenül, sima megosztással v. akár DLNA-val TV-re átvinni kábelen (a kábel Cat 5E)?

Hogyan tudnám kideríteni hol van a gond? Mit tudok tesztelni? Írás olvasást már teszteltem a számítógép és nas között és ha jól emlékszem az írás 40-50 MB/s körül volt.

Köszönöm.
Bocsi, hosszú lett :))

<Xiaomi Mi2S MIUI V6> <Xears XE200Pro> <eGreat R6S> <D-Link DNS-320L> <Bkercso Inventory> <Takstar TS-671> <SJ4000>

(#4453) Kicsirics77 válasza Kulbi (#4452) üzenetére


Kicsirics77
(PH! kedvence)

nem ártana normálisan a tm-et bekonfigolni,hogy ne zabálja fel a nas erőforrásait.
itt a fórumkeresőt használva lesz hozzá normális leírás mit kell átírni a tm konfig fájlban.
illetve a letöltési sebességet sem árt normálisra állítani mivel így a teljes sávszélt használja a tm.

(#4454) Mana86 válasza scansat (#4451) üzenetére


Mana86
(kvázi-tag)

Hali!

1. HDD
A NAS-ba alapvetően 2slot van vinyónak, ígya z újonnan vásárolt 3,5-es RED-et be tudod tenni a jelenlegi mellé. Így nem kell semmi babrálnod vele, formázod és befogod transmissionbe. Amennyiben cserélni szeretnéd a vinyót mert a régit le akarod kukázni vagy eladni, úgy adatmentés és kezdhetsz mindent elölről.

2. PortForward
Megoldható, hogy akár Kuala Lumpurban a rizsföldeken kapálva is hozzáadhass torrentet a TM-hez és managelhesd azokat. Ehhez az alábbi dolgokat kell kell tenned.

Feltételezem a funplug-ot és transmissiont te is a kezdetekben leírtak alapján csináltad, így fix IP-je van a NAS-nak és TM beállításokat is aszerint csináltad meg, így be van állítva IP whitelist meg minden.

1. TM kliensben engedélyezd a port forward-ot ami defaultból a 9091-es porton közlekedik.
2. A routeren állíts egy portforward szabályt, miszerint a kívülről, bármely IP-ről a 9091-es porton érkező kéréseket továbbítsa a NAS IP -jének a 9091-es portjára.

Innentől kezdve webböngészőn keresztül bárhonnan eléred a transmissiont.

(#4455) scansat válasza Kulbi (#4452) üzenetére


scansat
(lelkes újonc)

Hasonló a cuccod mint nekem. Nálam a net bejön egy WRT 54 GL-be (nem cserélem nagyobbra mert a jelenlegi net sebesség elég. Pont az a lényege a NAS-on a transmissionnak, hogy be tudom állítani, hogy mely napszakban csepegtessen a torrent és maradjon sávszél a böngészésre és mikor tolja ezerrel.)
A routerből viszont egy gigabites Switch-be megy a kábelen a net, amin a belső hálózatom lóg. 1 WiFi AP...4 PC....1 Nyomtató....1 Smart TV.....2 sat beltéri....ez mind a gigabites switch-re dugva.
A TV nálam DLNA-n csatlakozik...ha már a NAS tudja. Tehát hiába régi a router és csak 54Mbps-os, a belső hálózatom gigabites....minden eszközöm gigabiten látja egymást. Persze figyelni kell a kábelezés és csatlakozók minőségére is, de a CAT5e jó, feltéve hogy nem olcsó ramaty falicsatlakozóid vannak.
Én így nézek és kizárólag HD/full HD tartalmakat. 3D-t nem, mert azt én egy zsákutcának tartom jelenlegi formájában.
Böngészés nem kér nagy sávszélességet, de ha két PC megy....márpedig 2 szinte mindig megy, és 1 sat beltéri is csipeget bár az nagyon keveset, a NAS és a TV közt akadás-mentesen megy a Full HD átvitel.
Nálad (bár nem teljesen értem a topológiád) ott lehet a baj, hogy megfekteted a NAS-t (transmissiont) egy erején felüli sávszélességű adatforgalommal, aztán emiatt már a webes felületét sem éred el, nemhogy még tudja tolni a filmet a tv-re.
Még egyszer mondom, a NAS-on lévő transmission lényege pont az, hogy nem kell járasd a PC-d napi pár órát és őrült nagy sávszélességgel torrentezz, hogy az arányod meglegyen. A NAS napi 24 órában megy és kis internetsebességgel is jó arányt tudsz tartani. Vannak jóval erősebb NAS-ok de jóval drágábban. Azokra rá lehet ereszteni a Digi brutál sebességét.
A transmissionban lehet állítani, hogy mekkora sebességgel töltsön le (összesen maximum) és mekkorával le. Sőt mint említettem időpontokat is adhatsz neki. Szerintem vedd vissza a sebességet aztán nézd meg. Nálam a letöltés max. 1MB/s-ra van állítva és folyamatosan. A feltöltést meg napszaktól függően változtatja. Nappal mikor használjuk a netet, akkor 100 kB/s-ra van korlátozva, hogy ha a lányom WOT-ozik ne akadjon a játék. Éjjel meg 500kB/s. Tök felesleges több mert pl. a Deathlordon...ZTrackeren így is majd 10 az arányom. Aztán ha bezárnak és megszűnnek, mint már volt rá példa, akkor ugrik a sok bónusz. Néha még le is szoktam kapcsolni a transmissiont 1-2 hétre aztán kitakarítom a sok régi filmet.
A merevlemez vásárlást bele meg ahogy látom te is elb...tad akárcsak én. :(

(#4456) scansat válasza Mana86 (#4454) üzenetére


scansat
(lelkes újonc)

:R
Hála és köszönet. Gyanítottam, hogy kezdhetem előröl, de élt a remény, hogy tán át lehet másolni..na mindegy.

A TM portforward már pipálva volt. A routeren nyitottam a 9091-et. Még mindig nem értem azt, hogy most Kuala Lumpuri rizsföldön mit írjak a böngészőm címsorába? Nem kéne valami dyn-dns vagy vpn? Csak mert egyik sincs.

(#4457) Mana86 válasza scansat (#4456) üzenetére


Mana86
(kvázi-tag)

Basszus! NE haragudj, az a rész teljesen kiment a fejemből. :))

Kell reggelned egy dinamikus DNS kiszolgálónál. Én a beépített www.dlinkddns.com -t használom mert ide free lehet regisztrálni a NAS serial számával és nekem teljesen megbízhatóan működik. Regisztrálsz pl. scansat névvel akkor úgy fog kinézni a hivatkozásod, hogy scansat.dlinkddns.com:9091. Port számot azért kell írnod, mert a routert úgy állítod, hogy csak akkor továbbítson ha erre a portra érkezik kérés. Beállíthatod úgy is a routert, hogy tök mindegy mi jön kintről, azt a TM -hez továbbítsa a 9091-re.

(#4458) scansat válasza Mana86 (#4457) üzenetére


scansat
(lelkes újonc)

:C na így már kerek.
Köszi. Pláne a linket. eddig csak fizetőst találtam.

(#4459) Mana86 válasza scansat (#4458) üzenetére


Mana86
(kvázi-tag)

Nincs mit ;)

(#4460) scansat válasza Mana86 (#4459) üzenetére


scansat
(lelkes újonc)

Hmm...hmm.
Itt azt írják, hogy a a válaszra 2-3 napot kell várni. (Regiztem, de mail sehol..)
[link]
Meg ha jól értem 1 regisztráció csak 6 hónapig érvényes? Utána újra meg kell erősíteni vagy mi?
Nagyon bizalmatlanok a fiúk. :(

[ Szerkesztve ]

(#4461) [Misel] válasza scansat (#4460) üzenetére


[Misel]
(tag)

ipdns.hu

E46 318i ¤ "Ipari szörnyeteghangdaganatok lepték el a lüktető, eleven, nedvzöld csodahippirétet."

(#4462) m4tyik4 válasza lafaty80 (#4450) üzenetére


m4tyik4
(újonc)

köszönöm :) műxik :)

(#4463) m4tyik4


m4tyik4
(újonc)

Lenne még egy olyan gondom, hogy miért van az hogy csak 10 Mb/s-mal másol miközben ahogy olvasom nálatok sokkal gyorsabb? DNS-320L és egy Samsung HD103SI 1 TB vinyó van benne. Az összes kábel gigabites. Valakinek ötlete?

(#4464) Kulbi válasza Kicsirics77 (#4453) üzenetére


Kulbi
(fanatikus tag)

Köszönöm szépen. Konfigurálva van az itteni dolgoknak megfelelően, egyedül a sávszélet nem korlátoztam most, míg 2,5 MB/s volt nem is kellett, nem gondoltam, hogy 5 MB/s probléma lehet, ha ez a 50/30-as leglassabb net ami létezik a többi csomag ennek többszöröse, 100/50 ; 200/50; 500/100; 1000/100.

Természetesen én is korlátozom, eddig is így ment, a kérdésem egy fontos eleme volt, hogyha nem is megy a Transmission akkor mitől nem megy a BD50? A hálózat gigabites.

<Xiaomi Mi2S MIUI V6> <Xears XE200Pro> <eGreat R6S> <D-Link DNS-320L> <Bkercso Inventory> <Takstar TS-671> <SJ4000>

(#4465) Kulbi


Kulbi
(fanatikus tag)

A számítógéppel, ugyanazzal a kábelekkel csatlakozókkal ilyen sebességet mértem a nason:
[link]

Kipróbáltam a TV-n csak a speedtestet és a teljes külső 50/30 elérhető. Tudom a TV-n valahogy tesztelni a belső sebességet, most éppen nincs laptop amit rá tudnék kötni a kábelre?

<Xiaomi Mi2S MIUI V6> <Xears XE200Pro> <eGreat R6S> <D-Link DNS-320L> <Bkercso Inventory> <Takstar TS-671> <SJ4000>

(#4466) ambudriver


ambudriver
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Van egy DNS-320 NAS-om. 2db 2TB WD-vel. évekig jól működött. Aztán tv-t vettem kellett a dlna. Feltelepítettem a Twonky servert. Működött is kb 2 hónapig tök jól. Azután a Twonkyn állítottam (volna) hogy ne óránként figyelje a NAS-t hanem félóránként. Na onnantól kezdve vége lett a Twonkynak. Nem tudtam újra telepíteni. Ekkor a legújabb firmware-t felraktam és úgy már a Twonky is felment. Csak! Egy idő után a webes felületre nem tudok fellépni. Ha kikapcsolom és újraindítom akkor már betudok. És olyan, de olyan tetű lassú lett a NAS...Most pedig eltűnt a P2P mappa. Kérdezném, hogyan lehetne újratelepíteni a régi firmwarrel, vagy kerülhet erre vírus? Nekem nincs telepítve semmi a funplugon és a twonkyn kívül....

Köszönöm előre is!

(#4467) Kicsirics77 válasza Kulbi (#4464) üzenetére


Kicsirics77
(PH! kedvence)

A bitrate is lehet gond amivel a film rendelkezik.

(#4468) Kulbi válasza Kicsirics77 (#4467) üzenetére


Kulbi
(fanatikus tag)

Hát ez az, az elég csúnya lenne, ha a D-Link 320L egy zsír minőségű fullHD videót (legyen az mkv vagy Bluray lemez) nem tudna megosztani gigabites hálózaton, úgy hogy semmi más nem megy a nason. Ha ez igaz, akkor megy a levesbe és jön a Synology.

Vagy a media-player a ludas, de ezt tesztelem éppen közvetlenül USB-n keresztül, meglássuk:)

[ Szerkesztve ]

<Xiaomi Mi2S MIUI V6> <Xears XE200Pro> <eGreat R6S> <D-Link DNS-320L> <Bkercso Inventory> <Takstar TS-671> <SJ4000>

(#4469) AndrewGV8 válasza AndrewGV8 (#4427) üzenetére


AndrewGV8
(újonc)

Még mindig aktuális a kérdésem. :-(
Senki?

(#4470) scansat válasza AndrewGV8 (#4469) üzenetére


scansat
(lelkes újonc)

Amit nekem írtak a 4454-ben az neked is válasz szerintem.
Üdv

(#4471) scansat


scansat
(lelkes újonc)

Hát ha már így sokaknak gond, kíváncsiságból megterheltem a NAS-t.
Indítottam vagy 6-7 Full HD filmet és néztem a sebességet.
A videokarim adta fel először. A NAS bírta. Olyan 12000 KiB/s határig ment.
Az ahogy látom 96Mbps.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#4472) Kulbi válasza scansat (#4471) üzenetére


Kulbi
(fanatikus tag)

Megkérdezhetem, milyen programot használtál a sebesség figyelésére?
Mellesleg USB-ről simán vitte a média lejátszó, szűkítjük a kört. Szerintem utolsó próbaként újrarakom a NAS-t és megnézem a winyó állapotát, vki írta itt, hogy kivette és teljesen szar volt már, de a NAS nem látta.

[ Szerkesztve ]

<Xiaomi Mi2S MIUI V6> <Xears XE200Pro> <eGreat R6S> <D-Link DNS-320L> <Bkercso Inventory> <Takstar TS-671> <SJ4000>

(#4473) scansat válasza Kulbi (#4472) üzenetére


scansat
(lelkes újonc)

Ez nem Windows+program hanem linux.
Ezeket mindig látom. Több asztalon több mérés.

Mondjuk azt én is mondottam, hogy hozzám hasonlóan te is WD green merevlemezt használsz. Enyém is rosszalkodik. Most cserélném Caviar Red-re. Sajna akkor mikor vettem nem tudtam hogy nem jó a Green NAS-ba. A Red való beléjük.

[ Szerkesztve ]

(#4474) agyhalal


agyhalal
(tag)

Van valakinek kipróbált, működő fun_plug, fun_plug.local, fun_plug.tgz file-ja? Amit eddig kipróbáltam, egyik sem működött rendesen. Esetleg egy normális leírás? DNS-320L-re raknám fel, de nagyon nem akar sikerülni. A két legnagyobb probléma amikre eddig ráfutottam, hogy akár melyik hivatalos forrásból letöltött transmission tgz file-t rakom fel, mindegyik törli az ffp/start könyvtárat és ugye annak hiányában a transmission futtatása sem megy. A másik pedig az SSH aktiválásakor jön elő. Beállítok egy jelszót és amikor beégetném azt, akkor le kellene töltenem valamit "wget http://wolf-u.li/u/172/ -O /ffp/sbin/store-passwd.sh", de nem érni el a file.t, mint ahogy a fun_plug.local file-t se érem el ugyanerről a szerverről.

Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!

(#4475) agyhalal válasza agyhalal (#4474) üzenetére


agyhalal
(tag)

Már vagy ötödik napja szívtam a fun_plug-gal és a transmission-nel, mikor valamiért eszembe jutott, hogy megnézzem az add-onokat. Pár hónapja még nem volt hozzá transmission. Most tényleg pár kattintással fel lehetett rakni és működik normálisan.
Persze előtte törölnöm kellett a .transmission-daemon könyvtárat, mert abban volt a setting.json file ami bekavart.

MiniDLNA-nek és a Plex-nek van bármi értelme úgy, hogy a hálózaton van egy WD TV Live ami egy DLNA képes, szintén a hálózatra kötött TV-re van kötve HDMI-vel?
Remélem, az utolsó mondat érthető volt! :)

Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!

(#4476) ssarosi


ssarosi
(lelkes újonc)

Kb. 2 éve nyugdíjba vonult nálam a DNS-320, mert a max. sebessége nagy fájl feltöltésénél 10-15MB/sec körül mozgott. Ez nekem nagyon kevés, komplett gépeket mentek, hát vettem egy Synology DS213J-t. Most éppen egy 215J-t nyúzok, elcseréltem.
Mit ne mondjak, trabantról mercedesre váltottam.
Eladni nem akartam, egy 10-est akkor is megér ha polcon áll.
Ma vettem elő, rátettem a legújabb 2.05b8-at, és csodálkozva tapasztaltam, hogy már 28MB/sec lett a sebessége. Nem mintha elég lenne, de közelít hozzá.
Jó lenne a Synology egyes adatait éjszaka lementeni a DNS320-ra.
Ha jól értelmeztem, akkor az Rsync-el kéne mennie, ezt mindkét nas ismeri.
De nekem nem megy.
Használta már valaki?
Esetleg tud segíteni ebben valaki?

(#4477) Mana86 válasza scansat (#4473) üzenetére


Mana86
(kvázi-tag)

Ez milyen linux? Az alsó kép baromira tetszik. :)

(#4478) Multibit válasza agyhalal (#4475) üzenetére


Multibit
(őstag)

MiniDLNA-nek és a Plex-nek van bármi értelme úgy, hogy a hálózaton van egy WD TV Live ami egy DLNA képes, szintén a hálózatra kötött TV-re van kötve HDMI-vel?
Ha van hálózati mediaplayered, nincs szükséged DLNA-ra, csak egy file share-re (NFS).

(#4479) ambudriver válasza ambudriver (#4466) üzenetére


ambudriver
(kvázi-tag)

Valaki esetleg tudna segíteni? Annyit már elértem, hogy letöröltem a funplog-ot és sokkal gyorsabb lett, be tudok jelentkezni másnap is. Viszont a p2p mappa eltűnt. Ha a Webes felületen nézem ott látszik, de letölteni ott sem lehet belőle. Hálózati meghajtón látszik az összes file, csak a p2p mappa nem. Létrehozni sem tudom.

(#4480) agyhalal válasza Multibit (#4478) üzenetére


agyhalal
(tag)

Köszönöm. Úgy döntöttem, hogy adok egy esélyt az addonok közül telepíthető Plexnek, hátha kiválthatja a WD TV Live-ot.

Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!

(#4481) scansat válasza Mana86 (#4477) üzenetére


scansat
(lelkes újonc)

Végül is tökmindegy milyen, de ez épp Kubuntu.
A háttér itt van:
http://kepfeltoltes.hu/150402/Space-Station_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Aztán bármely linuxban olyan kisalkalmazást raksz az asztalra amit akarsz....van bőven.
Nálam épp a Memória+Lemezaktivitás van.
Szóval Linuxnál a "milyen"-ség az nem szemmel látható, inkább biztonság és kezelhetőség szempont. Amiben egyformák, hogy sokkal testreszabhatóbbak a win-nél.
Nálam ez itt "Neon by FRUIT" ablakdekoráció...."Ghost" asztali téma...."Red Flame" kurzortéma...."Scan-Spash CG" nyitókép téma.

(#4482) attiv


attiv
(újonc)

Sziasztok!
Telekomos Technicolor TC7200.20 kábel modemet kaptam a szolgáltatómtól.
Az vele a problémám, hogy hiába nyitom meg a 80-as és egyéb portokat (ellenőrizve, tényleg nyitva vannak és web-es felületről el is érem) viszont a mydlink-hez nem tud kapcsolódni a NAS-om, így mobil eszközökről nem tudom távolról elérni.
Próbáltam már a beállításokat újra elvégezni a telepítőlemez segítségével is, telepítés közben azt írja, hogy nyissam meg a 80-as portot (ami ugye már nyitva van).
Van esetleg valakinek ötlete mi lehet a gond?

(#4483) lafaty80 válasza attiv (#4482) üzenetére


lafaty80
(őstag)
LOGOUT blog

Szia,

A router-en való port nyitogatás még nem elég, kell egy DDNS beállítás is, NAS-os vagy routeren, hogy távolról meg tudja találni az eszközt az "internet" :)

Eladó Nexus 5 16GB Fehér, garanciális! (gsm gari)! PÜ!

(#4484) attiv válasza lafaty80 (#4483) üzenetére


attiv
(újonc)

Szia!
Köszönöm a választ! Természetesen be van állítva a ddns. Azon keresztül webes felületen el is ére. A mydlink-en kereszrül nem tudim elérni az eszközt.

(#4485) Kulbi válasza attiv (#4484) üzenetére


Kulbi
(fanatikus tag)

A mydlink-ket miről nézed, nekem sima avg tűzfal is megfogta desktop gépről, kikapcsolva ment. Lehet a böngésző sem mindegy:) Törölve látom mobil...

[ Szerkesztve ]

<Xiaomi Mi2S MIUI V6> <Xears XE200Pro> <eGreat R6S> <D-Link DNS-320L> <Bkercso Inventory> <Takstar TS-671> <SJ4000>

(#4486) attiv válasza Kulbi (#4485) üzenetére


attiv
(újonc)

Próbáltam már több féle eszközről, az az érzésem, hogy valami a routerben "fogja meg", csak nem jövök rá, mi lehet. (Az előző routerrel működött)

(#4487) cssiazta


cssiazta
(újonc)

Sziasztok!

véletlenül akadtam az alábbi oldalra:
http://dlink.vtverdohleb.org.ua/Add-On/

Itt van egy halom progi, amely a 320L Add-On felületén keresztül egyszerűen feltelepíthető. Engem a miniDLNA érdelekne belőle leginkább. Próba szerencse, feltelepítettem a talált linkről ( http://dlink.vtverdohleb.org.ua/Add-On/current.php?package=MiniDLNA&model=DNS-320L ), úgy tűnik elindul (legalábbis a NAS felületéről nézve OK), azonban külső eszközről (pl. smart tv, medialejátszó, stb) nézve üres a könyvtára.
Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a hiba?

előre is köszi

(#4488) Kicsirics77 válasza cssiazta (#4487) üzenetére


Kicsirics77
(PH! kedvence)

Lehet nem szkennelte még be a tartalmat.

(#4489) cssiazta válasza Kicsirics77 (#4488) üzenetére


cssiazta
(újonc)

valami más lehet, mert hagytam neki időt. 1,5 óra múlva is üres volt...
én a könyvtárelérésre gondoltam, de sem a /Volume_1/AllShare Play elérés megadásával, sem a /mnt/HD/HD_a2/AllShare Play megadásával nem jutottam előbbre

(#4490) h1ght3chzor


h1ght3chzor
(őstag)

Normális, hogy csak feltöltésnél, /usr/sbin/transmission-daemon -M -g /mnt/HD/HD_a2/.systemfile/P2P/.settings -w /mnt/HD/HD_a2/P2P/complete --incomplete-dir /mnt/HD/HD_a2/P2P/incomplete
14% processzort visz el? 320L

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#4491) capafog23


capafog23
(őstag)

Van olyan DLNA udnp amivel meg lehet oldani hogy lehessen hangsávot váltani, vagy/és kezelje a fájlok meletti srt feliratot?

(#4492) capafog23 válasza capafog23 (#4491) üzenetére


capafog23
(őstag)

Elég kihalt a topic.

(#4493) Kulbi válasza capafog23 (#4492) üzenetére


Kulbi
(fanatikus tag)

Én nem használok most, de úgy rémlik a Plex tudta.

<Xiaomi Mi2S MIUI V6> <Xears XE200Pro> <eGreat R6S> <D-Link DNS-320L> <Bkercso Inventory> <Takstar TS-671> <SJ4000>

(#4494) capafog23 válasza Kulbi (#4493) üzenetére


capafog23
(őstag)

Sima 320asra nem találtam plex-et.

(#4495) opeter70


opeter70
(senior tag)

Sziasztok!

Szeretném bővíteni a DNS-320-ban a hdd-ket, de sehogy sem sikerül.
Az alapfelállás az volt, hogy volt benne egy 2 Tb-os és egy 500 GB-os HDD teljesen különálló merevlemezként.
Most az 500-ast szeretném egy másik 2 Terásra cserélni, meg is vettem, be is raktam a régi helyére.
A Disk management részben fel is kínálja, hogy formázza egy új különálló merevlemezként, de csak odáig jut el, hogy "Formatting Volume_2" és a folyamatjelző 0%-on áll és nem hajlandó tovább menni.

Nincs ötletem, hogy mit tegyek.
Azt tudom, hogyha RAID tömbbe akarnám szervezni őket, akkkor mindenképpen törlődne minden az első HDD-ről is, de így különálló HDD-ként miért nem csinálja meg vajon?
Az első winchesterről nem szeretném elveszteni az adatokat (és nem is tudom hova lementeni), úgyhogy az sajnos nem megoldás, hogy mind a kettőt egyszerre formázom újra.
Van valami ötletetek, hogy miért nem megy a második HDD formázása és hogy miért áll 0%-on?

Köszönöm!

(#4496) Kicsirics77 válasza opeter70 (#4495) üzenetére


Kicsirics77
(PH! kedvence)

nálam miden gond nélkül megcsinálta annó amikor beletettem még egy 1TB vinyót a másik mellé
lehet egy restart kellene csak.

(#4497) opeter70 válasza Kicsirics77 (#4496) üzenetére


opeter70
(senior tag)

Volt már nagyon sok restart. :(
Nem is értem az egészet.
Anno amikor az 500-ast beletettem a 2 TB mellé, akkor is gond nélkül ment.
Most meg valamiért nem.
Gondoltam, csak lassan csinálja a formázást, úgy hagyatm éjaszkára, de reggelre is 0%-on állt.
Kivettem belőle a HDD-t és átraktam egy asztali pc-be és látszólag megvannak rajta a partíciók.
De amint visszateszem a NAS-ba, rögtön felajánlja, hogy formázni akarja.
Nyomom a formázást, de továbbra is 0%-on áll. Sakk-matt helyzet.

Maga a winchester használt ugyan, de tökéletes állapotú.
Asztali pc-ben Sentinellel tesztelve 100%-os, NTFS partíciót is minden gond nélkül létre lehet hozni rajta.

(#4498) Kicsirics77 válasza opeter70 (#4497) üzenetére


Kicsirics77
(PH! kedvence)

akkor passz

(#4499) PoS válasza opeter70 (#4497) üzenetére


PoS
(újonc)

Mennyit vársz a formázásra? Nekem is úgy tűnt anno, hogy beragadt, aztán egyszercsak kész volt... de ez hozzáteszem _nagyon_ sokáig tartott... egész éjszakára otthagytam.

(#4500) opeter70 válasza PoS (#4499) üzenetére


opeter70
(senior tag)

Jó sokat vártam. Több órát.
De akkor most úgy hagyom addig, amíg nem történik valami.
Ha kell, akkor holnapig. Mást úgysem tudok tenni. :(

Esetleg még arra gondoltam, hogy kiveszem a régit, berakom csak egymagában az "újat", megpróbálom úgy formázni, majd miután az kész kiveszem, először visszarakom a régit és utána berakom az újat is.
Csak iszonyúan félek, hogy nehogy eltűnjön a régiről is a pratíció, mert akkor biztos, hogy harakirit követek el, ha a régiről eltűnnek a cuccok.

Na mindegy. Most még adok neki jó sok időt. Ha kell, akkor 24 órát is.

[ Szerkesztve ]

(#4501) opeter70 válasza PoS (#4499) üzenetére


opeter70
(senior tag)

Még csak annyit szeretnék tőled kérdezni, hogy nálad is 0%-on állt nagyon sokáig, vagy neked azért szép lassan elindult a folyamatjelző?

Mert nálam meg sem moccan :(

(#4502) opeter70


opeter70
(senior tag)

Kb 10 óra várakozás után meguntam, hogy továrra sem történik semmi...
Közben kiderült, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal. Utánaolvastam külföldi fórumokon és más is találkozott ezzel a problémával: A volume_2-t nem hajlandó formázni, ha azt utólag rakod bele a Volume_1 mellé különálló merevlemezként (RAID-nél ugyebár lényegtelen a probléma, mert akkor úgyis újraformázza mindkettőt).
Szóval a probléma igenis létezik és a megoldása végtelenül egyszerű:
1. HDD ki, 2. HDD be (csak egymagában). A formázás ilyenkor gond nélkül megtörténik kb 5 perc alatt.
Majd miután ez megtörtént, mehet vissza az 1. HDD és voilá, megvan mind a 2 volume.
(Én a biztonság kevéért úgy csináltam, hogy a 2. HDD formázása után visszatettem önmagában az 1. HDD-t, és miután láttam, hogy ezen megmaradtak a fájlok és a megosztások, csak azután raktam vissza a 2. HDD-t már formázott álapotban)

Remélem ezzel tudtam segíteni azoknak, akik hasonló hibába futnak bele!

(megjegyzem, hogy nem minden HDD-vel csinálja ezt. Amikor anno egy 400-ast raktam be a meglévő 2 TB-s mellé akkor nekem is működött rendesen a formázás. Csak akkor jött elő, amikor egy másik 2 Terást akartam beletenni.)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2015 PROHARDVER Informatikai Kft.