Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 123xyz

    tag

    válasz remington2 #3045 üzenetére

    1, a példát eredetileg nem én írtam, vissza lehet kereseni néhány oldallal korábban
    2, azért említettem meg, mert jól rávilágít a tipikus sztereotípiára. attól, hogy valaki megveszi az akciós terméket, és keres rajta egy kis pénzt, nem lesz feltétlenül aljas. persze biztos vannak olyanok is, akik nagyüzemben próbálják ezt csinálni, és így durván kiszúrnak másokkal, és ez tényleg szánalmas kicsit, de nem mindenki ilyen. Elképzelhető olyan is, aki miután megveszi az engedélyezett 1 termékét, és eladja, valami jóra fogja fordítani a bevételét. ennyiről szól, nem többről. És el tudod dönteni csak a vásárlás tényéből, hogy valaki melyik csoporthoz tartozik? Kétlem... Szóval nem kell azonnal "dörszölt nepper"-nek bélyegezni az embert, csak azért, mert keres egy kis pénzt, ha tud.

    3, "miért, másnak nincs szüksége pl. egy telefonra, amire amúgy nem futná, de most féláron meg tudja venni?"
    ha valakinek nincs pénze egy 150 ezres telefonra, de van pl 100 ezer forintja, amit vásárlásra tud fordítani, hiába érzi azt, hogy jó lenne neki a 150 ezres, az még nem jelenti azt, hogy szüksége is van rá. Ezt meg jó sokan összekeverik. Olyan nem sűrűn van, hogy valakinek pont 100-150 ezres telefonra legyen szüksége. ÉS szerintem az alapvető dolog lenne, hogy az ember olyan terméket néz magának, ami belefér a pénzébe. Én is sajnálom, hogy nem tudok megvenni egy 50 ezres készüléket sem jelenleg, de ettől még nem dől össze a világ, és vagy spórolok tovább, vagy majd egy olcsóbbat fogok venni. Az, hogy valaki egy telefont féláron vesz, csak egy lehetőség (ami nem is adatik meg mindnekinek), nem létszükséglet...
    De ha a másik végletet nézem, az 530as lumiára ha nincs valakinek 30 ezer forintja, de lett volna 15 ezre, és most nem sikerült megvennie egy kivételes akció keretében, akkor vagy spórol még és később vesz egy drágább telefont, vagy vesz 15 ezerért olyat, amilyet tud. nem olyan bonyolult ez. (Vagy ugye előfizetéssel akár lehet még olcsóbban is készüléket elhozni, de az már nagyon off-topic, csak azt akartam még ezzel jelezni, hogy sok lehetőség van a probléma megoldására...)

    (#3051) TayRol -> ezzel én be is fejezem (ha nem köt bele senki), csak korábban kezdtem el írni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák