Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Xesxow

    csendes tag

    Sziasztok!
    Adott egy Asus ROG STRIX RTX 2070 Super Gaming OC kártya, kb 2 hete van meg. Hibája, hogy "elfelejti" a passzív módban való működést, ha csak alap dolgokat végzek, akkor is mennek a ventilátorok. Ezzel a legnagyobb baj, hogy nem egyenletes a sebességük, 700-1300 fordulatszám között ingadoznak oda-vissza folyamatosan megállás nélkül. Ilyenkor 25% a sebességük alapbeállítása, ez alá MSI Afterburnerrel sem tudok menni, ha 40%-ra állítom az alapsebességet, akkor egyenletesen pörögnek és az összes afeletti tartományban rendesen megy.
    Viszont egyszer valahogy magához tért és passzívan működött, játék alatt szépen mentek a ventilátorok, azt követően pedig szépen kikapcsoltak. MSI AB-ben is szépen tudtam állítani a sebességüket, 0%-ra is. Ez tartott egy újraindítás alkalmáig, azóta megint csak aktív hűtéssel hajlandó menni. A rajta levő BIOS a legutolsó, egy eggyel korábbi BIOS-t rátettem, de az sem oldotta meg a problémát. TechPowerUp-nak a BIOS gyűjteményében csak ez a kettő BIOS létezik rá, ezek is hivatalosan (mármint a TechPower által) nem jóváhagyott verziók.
    A kártya ezt leszámítva megfelelően, működik, nem produkál semmilyen hibát. Az előző tulajnál újra lett pasztázva és padolva, és mind a 3 ventilátor cserélve volt. Hőértékek jók, nem látok kirívó ingadozást, GPU-Z-vel nézve sem.
    Valaki találkozott már hasonlóval? Ez az állítsam be MSI AB-vel a sebességet verzió számomra nem végleges megoldás, mert ezzel csak elfedjük a hibát, nem megoldjuk.
    Remélem valaki tud valami jó ötlettel szolgálni.
    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák