Hirdetés

Aktív témák

  • wolfman

    veterán

    Égető a problémám énnekem! :(

    A közeljövőben, de leginkább már holnap szeretnék pár lemezképet kiírni lemezre. Itt is van a probléma, hogy k.rvára nem tudok megírni egy átkozott lemezt sem.

    Konfigom a profilomban, Windows 7 64bit-et használok, író egy SAMSUNG SH-S203D.

    PowerISO programmal megnyitottam a CD képet, majd belemásoltam meg kimásoltam pár dolgot, utána elmentettem és ki akartam írni, de ekkor elb.szta 80% körül hiba, de a lemezt mintha még írná tovább, villog az író LEDje és hallani hogy forgatja. Gondoltam, hogy töredezett volt a file, hát töredezettségmentesítettem, majd írás, de újra ez történt, két DVD+R DL-em kárbavész. :(

    Ezután nem akartam kockáztatni, egy DVD+RW lemezt vettem elő. Erre akárhányszor próbálok írni a lezárásnál mindig hiba lesz, de csak a lezárásnál. Gondoltam a PowerISO a hibás, ezért kipróbáltam a képfile kiírását NERO-val is, de szintúgy hibával a lemez lezárásánál az örök életig írja(talán) tovább, de a hibát már régen kiírta. Ezzel leredukálódott, hogy vagy a meghajtóm a gané vagy a lemez amire írok, esetlegesen a windows keze lehet a dologban.

    Ezután egy CD-RW-t raktam be csupa összevissza fájl-al de ezt hibátlanul megírta, ahogyan illik. Egy DVD-R következett egy másik képfájlal. Ezt jól megírta, bár picit mintha lassan olvasnák be a meghajtók, de beolvassák. Gondoltam ezek után csak a lemez lehetett a ludas, és elővettem a harmadik DVD+DL lemezem. Teljesen rendben elkezdte a műveletet. Kimentem 4 percre a szobából, mire visszaértem már 10%-nál hibár írt ki, de az írást folytatta tovább, majd egyszercsak lefagyott a NERO, lemez kivétele után újraéledt.

    Mi lehet a baj???? A meghajtóm a ludas vagy windows buzera esetleg más tünet? Sajnos nincs másik író amit kipróbálhatnék a gépben. :(

    „Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

Aktív témák