Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ph_5.5

    aktív tag

    válasz acsati #30264 üzenetére

    Évek óta az aktuális és elfogadott képzés OKJ szinten a fotográfus és fotótermék kereskedő volt. 2021 január 01-el megszűnt az OKJ képzés, tehát csak iskolarendszerben működő képzés maradt. A képzéseket regisztrálni kellett a megfelelő hivatalnál... ezért nem lehet pl könnyedén már sima workshopot sem tartani- csak megfelelő regisztrációt követően.
    A link első része a régi képzésre vezet, ezt próbálták még minél nagyobb létszámban tolni 2020-ban. Van olyan vidéki megyeszékhely ahol a városból több mint 100 végzett fotós került ki. Egyetlen évben. Egyetlen városból...
    Az új, a médiafotográfus egy új agyszülemény. Elvben kreatívabb embereket nevelnek... gyakorlatba meg majd kiderül.
    Ami biztos, sok éve legálisan Mo-n csak végzettséggel lehet vállakozást indítani, vagy cég csak akkor vehet fel ilyen irányú tevékenységet ha állandó jelleggel foglalkoztat valakit akinek ilyen végzettsége van.
    Kiskapu legálisan nincs, az összes olyan aki mindenféle fotóriporter meg egyebekkel fut, első rendes ellenőrzésnél bukik és csúnya számokba kerül úgy számlázni hogy nem volt rá jogosultságod.
    Mo olyan ország ahol a magyar állampolgárra a hatályos szabályozás vonatkozik. Be és Btk órán régen a tanár előszerettel hozta fel példának az emberölést. Itthon büntetik. Ha egy afrikai országban a feleség megölése nem bűncselekmény... és te egy nyári szafarin ott ezt megteszed, majd hazautazol, akkor itt elfognak és mehetsz a hűvösre. Mert ránk az itteni szabályozás érvényes... (plusz a nemzetközi jög bizonyos részei)

    A gond inkább szerintem az hogy gyakorlatilag semmi értelme nincs elvégezni egy képzést. Mert nem lesz munkád. Mert nem fogsz tudni belőle megélni. A sárga fórumon pár hete kérdésként felmerült hogy melyik suliba menjen... 1 választ kapott összesen. (nem tőlem)
    A fotósok jelenlegi 10-20 %-nak van munkája, és 2500 fő munkanélküli.
    A számok nem tudom honnan származnak, de tudom hogy 2020 az amúgyis érdekes piacot méginkább felborította.

Új hozzászólás Aktív témák